Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια χρήσιμων ηλιθίων με τη Θράκη

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης

Η υπόθεση του «κοψίματος» από τον κατάλογο των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστριας ρομά, η οποία αυτοαποκαλείται «Ελληνίδα Ρομά», θα πρέπει να αφυπνίσει το «μακάριο» ελληνικό κράτος.
Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που δέχτηκε τα πυρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος δηλώνει δημοσίως «τούρκος» και τελικά κόπηκε, είναι η κορυφή του παγόβουνου των όσων απαράδεκτων συμβαίνουν στην Θράκη.
Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείου για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (Πομάκων και Ρομά), κατηγορείται από την τουρκογενή μειονότητα ως εθνικίστρια, ενεργούμενο του «βαθέως ελληνικού κράτους».

Η ανθελληνική προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματοδότηση των «αναγκών» και των δραστηριοτήτων του προξενείου Κομοτηνής από το τουρκικό κράτος είναι σχεδόν διπλάσια (σύμφωνα με τους ελαχιστότατους υπολογισμούς) από τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το ελληνικό κράτος (βάσει επίσημων στοιχείων).
Το εξοργιστικό και συνάμα εξευτελιστικό είναι ότι Έλληνες υποψήφιοι (δήμαρχοι, βουλευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι) αποκαλούν τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης Τούρκους και όχι μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες, που είναι το σωστό, προκειμένου να υφαρπάξουν, οι αχρείοι πολιτευτές, την ψήφο τους.

Στους τουρκικούς σχεδιασμούς για τη Θράκη είναι η κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης, που προβλέπει την αναγνώριση μουσουλμανικής (δηλαδή θρησκευτικής) μειονότητας στη Θράκη. Η Τουρκία προωθεί την αναγνώριση της μουσουλμανικής σε εθνική (συγκεκριμένα τουρκική) μειονότητα. Για τον σκοπό αυτό δαπανά τεράστια ποσά, ενώ η προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ (και κάποιων χριστιανών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρκόφωνο Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο) είναι συνεχής.
Έμμεσα υπέρ των τουρκικών θέσεων τάχθηκαν και αρκετοί σύνεδροι στο πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ στην Κομοτηνή.
Η μετεξέλιξη της μουσουλμανικής σε εθνική – τουρκική μειονότητα, όπως προωθεί η συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου, είναι ένα βήμα προς την αυτονομία της Θράκης, δηλαδή προς τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Ευθύνες υπάρχο0υν σε πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το τουρκικό προξενείο», που ανέχονται στην συνδιοίκηση της Θράκης με το τουρκικό προξενείο. Επίσης, είναι απαράδεκτο οι Θρακιώτες πολιτικοί να ανέχονται να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτική Θράκης σε κάθε εκδήλωση που παρίσταται ο τούρκος πρόξενος ή σε κάθε επίσκεψη επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» στη Θράκη. Και είναι κατάντημα υποψήφιοι ευρωβουλευτές ελληνικού πολιτικού κόμματος να απορρίπτονται από το τουρκικό προξενείο.

Ίσως να μην έχουν αντιληφθεί οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Αθήνα ότι το «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB), με πρόεδρο τον σκληροπυρηνικό τούρκο (κατά δήλωσή του) Μουσταφά Αλή Τσαβούς, με ισχυρούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο και τους ψευτομουφτήδες, προβάλλεται ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας.
Το DEB κατέρχεται στις ευρωεκλογές, επιχειρώντας καταγραφή των δυνάμεών του στην ελληνική επικράτεια και από το αποτέλεσμα θα εκτιμηθεί η συμμετοχή στις επόμενες εθνικές – βουλευτικές εκλογές.

Η σύνθεση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης με βάση τη γλώσσα και την καταγωγή έχει ως εξής:
Μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι και τουρκογενείς, μουσουλμάνοι ελληνόφωνοι, μουσουλμάνοι σλαβόφωνοι (Πομάκοι), μουσουλμάνοι βλαχόφωνοι, Αλβανοί μουσουλμάνοι και Ρομά μουσουλμάνοι.
Η βλακώδης πολιτική των μεταπολεμικών κυβερνήσεων επέτρεψε στην Τουρκία να «ομογενοποιήσει» τους μουσουλμάνους και να τους εμφανίζει ως τουρκικής καταγωγής με αξιώσεις αναγνώρισης της εθνοτικής (τουρκικής) ταυτότητάς τους.

Ειδικά για τους Πομάκους, που αποτελούν το 50% (και πλέον) της μουσουλμανικής μειονότητας, αυτοί υφίστανται απηνείς διώξεις και προπηλακισμούς από τα μίσθαρνα όργανα του προξενείου Κομοτηνής, εφόσον δηλώνουν πομακικής και όχι τουρκικής καταγωγής. «Με καταπιέζει αφόρητα ο τουρκικός εθνικισμός», έχει δηλώσει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν…

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Πομάκοι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά Έλληνες στην καταγωγή, που ζουν εδώ και περίπου 4.000 χρόνια στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, που διασχίζει τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Πηγή «Το Παρασκήνιο»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]