Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκρως επικίνδυνη εμπλοκή στην περιοχή της Ουκρανίας!

Πολωνικές δυνάμεις μετακινούνται στα σύνορα με την Ουκρανία 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου, υπάρχει κινητοποίηση πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων και αιφνιδιαστική διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας, προφανώς λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες θεάθηκαν φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων (ΤΟΜΑ), που μετακινούταν από τις πόλεις Γκόρζοβ Βιελκοπόλσκι και Σλούσκ, πιθανόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο naTemat, ο εκπρόσωπος του πολωνικού Γενικού Επιτελείου, αναφέρει ότι πρόκειται για την διεξαγωγή έκτακτων ασκήσεων, για να διατηρηθεί η πολεμική ετοιμότητα του πολωνικού στρατού, (πράγμα που δύναται να γίνει πιστευτό αυτήν την στιγμή). Ο πολωνός Συνταγματάρχης Tomasz Szulejko εκ μέρους του γενικού επιτελείου, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ασκήσεις των πολωνικών δυνάμεων, για την διατήρηση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ισχύος των πολωνικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με βίντεο αλλά και πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλες φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης ΤΟΜΑ “Росомаха”, που συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις, να κινούνται με ταχύτητα στην εθνική οδό μεταξύ των πόλεων Katowice και Wroclaw και άγνωστη κατεύθυνση. Επίσης παρατηρήθηκαν τουλάχιστον 30 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού BMP–2, να μεταφέρονται στις σιδηροδρομικές πλατφόρμες, στο σταθμό του Lebork.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η χώρα του, συντάσσεται πλήρως με την Ουκρανία, υποσχόμενος παράλληλα να βοηθήσει στην διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής.

Για το λόγο αυτό, στην Πολωνία αυτήν την στιγμή πραγματοποιούνται κινήσεις στρατευμάτων για την σύνδεσή τους με την κατάσταση στη γειτονική Ουκρανία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Πρόκειται για μια πάρα πολύ επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δύναται να περιπλέξει επικίνδυνα την κατάσταση στην Ουκρανία. Εάν «μπουν στο χορό « και οι πολωνοί ο κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης είναι υπαρκτός. Ας ελπίσουμε μόνο να επικρατήσει η σύνεση πράγμα που δεν διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα.

Βίντεο από τις μετακινήσεις του πολωνικού στρατού






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]