Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί έχουμε τα ακριβότερα είδη διατροφής στην Ευρώπη;

Πως θα εξαφανίσουν τους παραγωγούς και τις βιομηχανίες μας

Όλη η αλήθεια που σας κρύβουν. Γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι απ' τα ακριβότερα στην Ευρώπη; Γιατί τα ΜΜΕ συγκρίνουν τις τιμές στην Ελλάδα με τις τιμές στην Ευρώπη ρίχνοντας την ευθύνη στους παραγωγούς μας και στις ελληνικές βιομηχανίες για τις υψηλές τιμές και δεν αναφέρονται στην φορολογία, στα διόδια και στην τιμή της βενζίνης που είναι επίσης τα υψηλότερα στην Ευρώπη;

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και ψαράδες από 5% φόρο που πλήρωναν, πλέον πληρώνουν 13% φόρο (τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη).
Οι κτηνοτρόφοι δίνουν το γάλα στις Βιομηχανίες Γάλακτος 0,44 ευρώ.
Το φρέσκο γάλα συσκευάζεται στις Βιομηχανίες και έπειτα οι νταλίκες το μεταφέρουν στα μαγαζιά και σουπερμάρκετ της χώρας. Μία νταλίκα για μία μεταφορά που θα κάνει π.χ. από Μακεδονία στην Αθήνα, θα πληρώσει περίπου 15 ευρώ σε κάθε διόδιο (330 ευρώ περίπου σύνολο γι αυτήν την απόσταση με επιστροφή).
Συν άλλα τόσα ευρώ για την βενζίνη που θα κάψει (με επιστροφή) με την εξωφρενική τιμή 1,70 ευρώ το λίτρο και το καλοκαίρι η τιμή της φτάνει το 1,90 ευρώ το λίτρο (η μεγαλύτερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη).
Και τελικά το γάλα καταλήγει στα ράφια των σουπερμάρκετ και μαγαζιών περίπου 1.25 ευρώ, αφού έχει φορολογηθεί από το κράτος με 13% (προσωρινά) από 23% που ήταν μέχρι πέρσι. Την στιγμή που ο φόρος στο Ην. Βασίλειο είναι 0%, Λουξεμβούργο 3%, Ιταλία 4%, Ισπανία 4%, Ιρλανδία 4,8%, Κύπρος 5%, Πολωνία 5%, Γαλλία 5,5%, Πορτογαλία 6%, Ολλανδία 6%, Βέλγιο 6%, Γερμανία 7%, Αυστρία 10% και Σουηδία 12%.

Παράλληλα με την καταστροφή του γάλακτος αποτελειώνουν και τα ελληνικά τυριά, βούτυρο, γιαούρτια, κρέατα, δέρματα κ.τ.λ.

Θα εισάγουμε ξένα προϊόντα και με τον καιρό θα εξαφανιστούν όλα τα ελληνικά που έχουν απομείνει. Ο ανταγωνισμός των ξένων μη-ποιοτικών προϊόντων θα αναγκάσει τις βιομηχανίες να αγοράζουν απ τον κτηνοτρόφο σε λιγότερη τιμή το γάλα και ο κτηνοτρόφος δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στους φόρους που πληρώνει στο κράτος και τις ακριβές ζωοτροφές που αγοράζει και θα τα παρατήσει.
Έτσι με την σειρά τους θα κλείσουν και οι Βιομηχανίες ή θα φύγουν σε άλλες χώρες.

Αυτή όλη η ιστορία, λοιπόν, γίνεται με ό,τι ελληνικό παράγουμε σε αυτήν την χώρα. Από φρούτα, σιτηρά, λαχανικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, κρέατα, ζάχαρη, ζωοτροφές, λιπάσματα, βαμβάκι μέχρι υφάσματα, εργαλεία, μηχανήματα, φάρμακα (πολύ σοβαρό επίσης και το θέμα των γενοσήμων φαρμάκων μη-ποιοτικών που θα εισάγονται) κ.τ.λ. που τα πιο πολλά έχουν ήδη εξαφανιστεί...
Οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι, οι Δανοί κ.α. ετοιμάζονται να κατακλείσουν την Ελλάδα με τα οικονομικότερα (για αρχή) και σαφώς μη-ποιοτικά προϊόντα τους, γεμάτα συντηρητικά.

Στο θέμα τώρα των σουπερμάρκετ αξίζει να αναφέρουμε ότι η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ LIDL συμφώνησε πριν ένα μήνα με την κυβέρνηση να διπλασιάσει τα σουπερμάρκετ της και να κατακλείσει όλες τις πόλεις της χώρας μας. Και το μέλλον επίσης των ελληνικών σουπερμάρκετ είναι σκοτεινό.

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι νομίζουν κάποιοι.

Μιχάλης Μπαγέρης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]