Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την Νότια Κορέα με άρματα μάχης

Νότια Κορέα: Αφίχθηκαν αμερικανικά άρματα μάχης σε βάση κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Αμερικανικά στρατεύματα «αφίχθηκαν» στις στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στις βόρειες επαρχίες της Νότιας Κορέας ανέφερε η κρατική τηλεόραση KBS.

Συνολικά, στις αμερικανικές βάσεις στην κορεατική επαρχία Gyeonggi κατέφθασαν 30 άρματα μάχης Abrams M1A2s και 30 ΤΟΜΑ τα οποία είχαν αφιχθεί δια μέσου θαλάσσης από τις ΗΠΑ στο λιμάνι του Busan. Στο τέλος του Ιανουαρίου η ίδια στρατιωτική βάση ενισχύθηκε με επιπλέον 800 αμερικανούς στρατιώτες που έφθασαν από αμερικανική αεροπορική βάση.

Η μεταφορά των επιπλέον στρατευμάτων καθώς και του στρατιωτικού εξοπλισμού στα νότια της χερσονήσου της Κορέας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναδιάταξης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Επίσης παράλληλα υλοποιείται και το σύμφωνο ΗΠΑ-Ν.Κορέας περί αύξησης των από κοινού στρατευμάτων των 2 χωρών, προς αντιμετώπιση της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ITAR - TASS.

Η ενίσχυση των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ν. Κορέα δεν συνδέεται με τις επικείμενες μεγάλες διακλαδικές στρατιωτικές ασκήσεις Φεβρουαρίου –Απριλίου μεταξύ Ν. Κορέας – ΗΠΑ με την επωνυμία «Key resolve» και «Foal Eagle», αναφέρει το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

Σχόλιο: Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του νοτιοκορεατικού τύπου και συγκεκριμένα του κρατικού πρακτορείο Yonhap News, αναλυτές των στρατιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ν. Κορέας, συμφωνούν ότι η Β. Κορέα έχει περατώσει σειρά εργασιών και μία νέα επικείμενη πυρηνική δοκιμή ή εκτόξευση πυραύλου πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.
Η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες της για την στάση του βορειοκορεατικού καθεστώτος και τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ενέργειες του σχετικά με τα πυρηνικά. Γι αυτό και αποστέλλει επιπλέον δυνάμεις θέλοντας να δώσει μία εν δυνάμει προειδοποίηση προς την Πιονγκγιάνγκ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]