Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Λετονία, ανακοίνωσε ότι 5 ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά στα χωρικά της ύδατα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που φρουρούσαν τον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής, τέθηκαν σε συναγερμό την Παρασκευή με σκοπό την αναγνώριση/αναχαίτιση μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία πετούσαν κατά μήκος των χωρικών υδάτων της Λετονίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Λετονίας.

Τελικά τα μαχητικά ήταν ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από διεθνή ύδατα, όπως αποδείχθηκε κατά μήκος των συνόρων της Λετονίας, χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ. Δεν πραγματοποιήθηκε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου από τα νατοϊκά αεροσκάφη με τα ρωσικά, ούτε και προφανώς και εμπλοκή. Τα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αναγνώρισαν πέντε ρωσικά αεροσκάφη, ένα An-12, δύο Su-24 και δύο Su -27.

Ο εναέριος χώρος της Βαλτικής ελέγχεται από νατοϊκά συστήματα αεράμυνας και μαχητικά των χωρών του ΝΑΤΟ που εκτελούν εκ περιστροφής το συγκεκριμένο καθήκον.

Σχόλιο: Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, πιθανόν δεν είχαν διαταγές να εμπλακούν, εκ του σύνεγγυς με τα ρωσικά μαχητικά. Το περιστατικό αποτελεί ένα από τα πολλά επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια, από την ρωσική αεροπορία στην περιοχή. Η Ρωσία με την στάση της, δεν αναγνωρίζει την παρουσία του ΝΑΤΟ και τις αποστολές μαχητικών κοντά στα σύνορα της, θεωρώντας ως απειλή για την ασφάλεια της.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]