Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο απυρόβλητο οι πολιτικοί για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα

Τις υπόγειες διαδρομές, που ακολούθησε το μαύρο χρήμα, προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Διωκτικές αρχές, όσον αφορά τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων, από τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πλην όμως μάταια, γιατί οι επίορκοι πολιτικοί έχουν φροντίσει να καλύψουν πολύ καλά τα ίχνη τους. 

Οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα και των άλλων εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και δεν αγγίζουν τις πολιτικές ηγεσίες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αφού οι κατηγορούμενοι έδωσαν μόνο επιλεκτικά ονόματα, κυρίως στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιπροσώπων εταιρειών, αποφεύγοντας να κατονομάσουν, παρ' ότι άφησαν σοβαρές αιχμές, επιφανείς πολιτικούς παράγοντες της επίμαχης περιόδου. 
Αυτό έχει και μια άλλη εξήγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, καθώς οι αρμόδιοι Υπουργοί συναλλάσσονταν απευθείας με τις ηγεσίες των κατασκευαστριών εταιρειών, χωρίς τη μεσολάβηση των αντιπροσώπων των εταιρειών στην Ελλάδα, που ήσαν υπεύθυνοι μόνο για "το λάδωμα" των κατώτατων και μεσαίων στελεχών. 

Οι Αμερικάνικες εταιρείες, που δεσμεύονται από το πολύ αυστηρό, έως απαγορευτικό νομοθετικό πλαίσιο της Χώρας τους, διαθέτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ανταγωνίστριες Γερμανικές, Γαλλικές και όχι μόνον εταιρείες δωροδοκούσαν κατά κόρον πολιτικούς και στρατιωτικούς, σε όποιες... 
Χώρες "έτρεχαν" εξοπλιστικά προγράμματα αλλά το μεγάλο "πάρτι" έγινε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, μέχρι και τον διπλασιασμό της τιμής, ορισμένων οπλικών συστημάτων. 
Κυκλοφορεί, λοιπόν, ευρέως, στους κατασκευαστικούς κύκλους, ότι οι αποκαλύψεις, που έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, για τις μεγάλες μίζες των εταιρειών, προέρχονται, κυρίως, από Αμερικάνικα "καρφώματα". 

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό που γίνεται και με τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΟΚΕ, επικρατεί και στον χώρο της Υγείας και σε πολλές ΔΕΚΟ. 
Σε όλες τις περιπτώσεις αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από την διαφθορά και την τεράστια σπατάλη, να αγοράζονται πράγματα, που δεν είναι αναγκαία, σε πολύ ακριβές τιμές, μόνο και μόνο για να πέσουν οι μίζες. 
Έτσι, όχι μόνο γίνεται διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος, όχι μόνο διαφθείρονται οι πάντες αλλά φορτώνεσαι και κάτι αχρείαστο, το οποίο, συνήθως, "σαπίζει" στις αποθήκες και το οποίο θα σου δημιουργεί προβλήματα, για πάρα-πάρα πολλά χρόνια, μετά. 
Αν το προεκτείνεις αυτό και στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα έπρεπε να έχεις φτιάξει μια δομή δυνάμεων, με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, ενδέχεται να έχεις πάρει όπλα, ακατάλληλα, επειδή κάποιοι ασυνείδητοι έπρεπε να βγάλουν προμήθειες, αλλάζοντας και τον υπάρχοντα αμυντικό προσανατολισμό.

Προκειμένου να θεραπευτεί το εξάμβλωμα των δωροδοκιών, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι προτεινόμενες λύσεις, σύμφωνα με τα όσα έχει συγκεντρώσει η ΟΚΕ, είναι οι παρακάτω:

1) Θα πρέπει να εξασφαλιστούν, κατεπειγόντως, διαδικασίες σύγκρισης των τιμών, που προσφέρονται, με αυτές που επικρατούν στο εξωτερικό.

2) Άμεση κατάργηση των αμαρτωλών αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που, στις περισσότερες των περιπτώσεων, καταλήγουν στις τσέπες πολιτικών φίλων και συγγενών και προκαλούν μια επιπλέον επιβάρυνση, της τάξης του 10 με 15%, επί της τιμής.

3) Θα πρέπει οι εταιρείες, με αλλεπάλληλες επαναδιαπραγματεύσεις, να υποχρεώνονται σε συνεχείς μειώσεις των προσφερόμενων τιμών, ούτως ώστε να μη μένουν περιθώρια κερδών προς διανομή, για δωροδοκίες.

4) Οπωσδήποτε η δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής Προμηθειών είναι επιτακτική ανάγκη και οι σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Άμυνας, γι' αυτό το θέμα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

5) Είναι αυτονόητο, ότι, για όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης ενημέρωση, του εκάστοτε Κοινοβουλίου.

6) Τέλος θεωρούμε σαν μια εκ των ουκ άνευ προτεραιότητα, την παραδειγματική τιμωρία, όλων αυτών των πολιτικών προσώπων, που εισέπραξαν βρώμικο χρήμα, προδίδοντας τους όρκους τους και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Κλείνοντας, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και πάλι, ότι αυτή η διαχρονική κραιπάλη είναι που δημιούργησε τα ελλείμματα, υποθηκεύοντας τις τύχες και το μέλλον και των επόμενων γενιών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]