Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι σύγχρονοι Κεμαλοναζί του Αντώνη Σαμαρά

Ο νόμος για τις δημεύσεις περιουσιών για χρέη από 300 ευρώ και άνω, είναι ακριβές αντίγραφο του νόμου με τον οποίο το τουρκικό κράτος δήμευσε τις περιουσίες των Κωνσταντινουπολιτών το 1942!

Από την πρώτη ημέρα που υπογράφηκε το μνημόνιο το 2010, όσοι μελέτησαν καλά τις μεθοδεύσεις του, κατάλαβαν εγκαίρως ότι ο στόχος του δεν ήταν η «σωτηρία» της οικονομίας, αλλά η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η καταλήστευση του πλούτου της χώρας.
Δεν είμαστε οι πρώτοι που «έσωσε» το ΔΝΤ. Αλλά θα είμασταν οι πρώτοι που θα είχαν σωθεί και, μάλιστα, μέσα σε τρία χρόνια, μιάς και το 2013 θα επιστρέφαμε στις αγορές, όπως μας έλεγαν.

Μας «δάνεισαν» τόσα δισ! Είναι απλό. Για να τα πάρουν σε τίτλους. Στο εκατονταπλάσια. Αν κάποιος χρωστάει για παράδειγμα 100.000 ευρώ και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, η Τράπεζα θα του έκανε διακανονισμό, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί. Αν όμως, χρωστάει 10.000 ευρώ κι έχει περιουσιακά στοιχεία (έστω και 20.000) δεν θα του έκανε κανένα διακανονισμό. Μας δάνεισαν μερικά δισ. ευρώ, ώστε να πάρουν τους τίτλους μιάς χώρας, που αξίζουν τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας το 2009.

Νομοσχέδιο – ντροπή
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, είναι ντροπή για τη Δημοκρατία και κάθε ελεύθερο κράτος. Έχει καθαρά δημευτικό χαρακτήρα και όχι εισπρακτικό, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού κ. Σκορδά, ότι οι «ποινές» είναι σκληρές, ώστε να αναγκάσουν τον κόσμο να πληρώσει. Γιατί τα 90% δεν έχει να πληρώσει, ασχέτως «τεκμαρτών» ή περιουσιακών κριτηρίων.

Απόδειξη αυτών ότι ο νόμος για τις δημεύσεις περιουσιών για χρέη από 300 ευρώ και άνω είναι ακριβές αντίγραφο του νόμου με τον οποίο το τουρκικό κράτος δήμευσε τις περιουσίες των Κωνσταντινουπολιτών το 1942! Τον τρομακτικό Varlik Vergisi! Αφορμή αποτέλεσε η οικονομική κρίση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με πρόσχημα, λοιπόν, τα άσχημα οικονομικά και εξαιτίας του πολέμου, στον οποίο δεν συμμετείχε η Τουρκία, ψηφίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 1942 ο νόμος για τον «Κεφαλικό Φόρο Περιουσίας».

Κατηγορίες κατοίκων
Οι κάτοικοι χωρίσθηκαν σε κατηγορίες. «Μ» ήταν οι μουσουλμάνοι, «G» οι μη μουσουλμάνοι, «D» οι ντονμέδες (εβραίοι) και «E» αυτοί με ξένη υπηκοότητα. Οι Έλληνες θα πλήρωναν το 20% των εσόδων που προϋπολόγιζαν από το φόρο, αν και αποτελούσαν μόλις το 0,0055% του πληθυσμού της χώρας!
Τον κάθε Έλληνα, λοιπόν, τον καλούσε ο έφορος, του ανακοίνωνε τον υπέρογκο φόρο, τον οποίο έπρεπε να πληρώσει εντός 15 ημερών. Εάν έπαιρνε παράταση –για ακόμη 15 ημέρες-, κάτι σαν τις δόσεις σήμερα, αυτή ήταν έντοκη. Σε περίπτωση μη πληρωμής, δήμευαν την περιουσία του. Αν η δημευμένη περιουσία του δεν κάλυπτε τον φόρο, τότε τους οδηγούσαν στα καταναγκαστικά έργα στο Ασκαλέ.

Το κατάπτυστο νομοσχέδιο
Η μόνη τροποποίηση που έκαναν οι σύγχρονοι Κεμαλοναζί του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι αντί για 15 ημέρες δίνουν διορία 30 ημέρες.
Ιδού το κατάπτυστο νομοσχέδιο:
«Ο οφειλέτης δύναται να ζητά απαλλαγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και αυτών προς τους τρίτους, των οποίων η είσπραξη έχει ανατεθεί στην Φορολογική Διοίκηση, από τους τόκους και το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η μη εμπρόθεσμη καταβολή οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας.
Απαλλαγή δεν χορηγείται, αν δεν έχουν εξοφληθεί, πριν από το αίτημα απαλλαγής, όλοι οι φόροι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι τόκοι και το πρόστιμο. Το αίτημα απαλλαγής απευθύνεται στο Γενικό Γραμματέα Εσόδων και
Α. υποβάλλεται εγγράφως
Β. περιέχει τα στοιχεία και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του οφειλέτη
Γ. φέρει την υπογραφή του οφειλέτη ή νόμιμα εξουσιοδοτημένου προσώπου και
Δ. περιγράφει όλα τα γεγονότα και περιλαμβάνει τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανωτέρα βία.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποφαίνεται επί του αιτήματος εντός τριάντα (30) ημερών και κοινοποιεί την απόφαση στον οφειλέτη.
Αν η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, το αίτημα θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.

Αναστολή είτε του νόμιμου τίτλου βεβαίωσης ή είσπραξης είτε της ταμειακής βεβαίωσης, είτε των πράξεων διοικητικής εκτέλεσης, από το νόμο ή βάσει απόφασης δικαστηρίου ή διοικητικού οργάνου, δεν απαλλάσσει τα χρέη από τους τόκους, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή, για το ποσό που εν τέλει οφείλεται.

Δεν υπόκεινται στους τόκους και το πρόστιμο οι από κάθε αιτία οφειλές
Α. των στρατευμένων με υποχρεωτική θητεία, από την πρώτη ημέρα του μήνα της στράτευσής τους, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από την αποστράτευσή τους, του μήνα της αποστράτευσης θεωρουμένου ως πρώτου, με εξαίρεση τα ελλείμματα της δημόσιας διαχείρισης και
Β. των ανηλίκων, για όσο διάστημα στερούνται εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση αυτής.

Ατομική ειδοποίηση υπερημερίας – Χρόνος λήψης αναγκαστικών μέτρων:
Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης δεν λαμβάνονται πριν παρέλθουν τριάντα ημέρες από την κοινοποίηση σύμφωνα στον υπόχρεο, οφειλέτη ή συνυπόχρεο πρόσωπο, ατομικής ειδοποίησης υπερημερίας.

Πηγή "Το Χωνί"

Σχόλιο ιστολογίου: Αφού οι κυβερνώντες, αλλά και η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου συντάσσονται πλήρως με το νόμο περί δημεύσεων (τον οποίο δημιούργησαν και ψήφισαν), προφανώς δεν θα έχουν καμία απολύτως αντίρριση για αλλαγή του νόμου και επέκτασή του χρονικά από τις αρχές της δεκαετίας του για πλήρη δήμευση κινητών και ακινήτων περιουσιών όλων των πολιτικών και εκείνων που με διάφορους τρόπους μετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην διαχείριση της οικονομίας της χώρας (βουλευτές, γ.γ. υπουργείων, νομάρχες, δήμαρχοι, κοινοτάρχες, κομματικοί εγκάθετοι σε υπουργεία, διοικητές ΔΕΚΟ κ.α.). Γιατί αυτή η δήμευση θα έρθει και θα έχει και άμμεση προφυλάκιση λόγω φόβου διαφυγής στο εξωτερικό... 
Τέλος, για τον κάθε "Αντώνη" θέλουμε να θυμίσουμε κάτι: "Ο χρόνος φεύγει, η φυλακή έρχεται..."
Κι αυτό, επειδή οι "πολιτικές ευθύνες" τελείωσαν. Ήρθαν οι ποινικές ευθύνες που έχουν να κάνουν με σύσταση εγκληματικής συμμορίας και δράση κατά των συμφερόντων της χώρας και του συνόλου των πολιτών της... 
Φανταζόμαστε ότι ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πως μεταφράζεται αυτό...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στο γιατί η αντιπολίτευση δεν σταματά και δεν σταμάτησε όσα προηγήθηκαν και όσα γίνονται τώρα, αν απαντήσετε, θα έχετε αυτόματα τους αίτιους και την αιτία που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται τα σημερινά. Σημ. Του Ομπάμα η αντιπολίτευση κόντεψε να ρίξει έξω την Αμερική, στην Αγγλία αν πει όχι η Βουλή των Λόρδων και αν κόψει τις φλέβες της η Βασίλισσα δεν περνά, και αλλού και αλλού το ίδιο, εδώ με την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ και την επί πληρωμή μαριονέτα αντιπολίτευση, το χάος συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ασταμάτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]