Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγινε «πατσαβούρα» η Ελληνική σημαία στην Κομοτηνή


Η είδηση από μόνη της είναι ιδιάζουσα, όχι μόνο λόγω του εθνικού συμβόλου της χώρας μας, όχι επειδή αποτελεί κάποια αμέλεια του δήμου, όχι επειδή αφορά την πόλη της Κομοτηνής δηλαδή μία περιοχή ακριτική με ιδιαίτερα εθνικά θέματα που δημιουργούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τους καλοπληρωμένους εκφραστές του, αλλά επειδή η «είδηση» - καταγγελία γίνεται από έναν μουσουλμάνο δημοσιογράφο της περιοχής, από μία τουρκόγλωσση εφημερίδα που αποτελεί όργανο – φερέφωνο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, στόχος της οποίας είναι η αποδόμηση της Ελληνικότητας της Θράκης.

Και πως απαντά σε αυτές τις προσπάθειες, όχι η Αθήνα, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος της Κομοτηνής; Προφανώς με πλήρη απάθεια και αδιαφορία, τη στιγμή που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως ιδιαίτερα στην πόλη της Κομοτηνής η Ελληνική σημαία όχι μόνο πρέπει να κυματίζει, αλλά και να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση, για να περνάνε τα κατάλληλα μηνύματα σε εκείνους που εποφθαλμιούν με απόλυτο αλυτρωτικό πνεύμα την ελληνικότητα της πόλης.

Ο πολύ καλός, κατά τα άλλα, δήμαρχος της πόλης της Κομοτηνής, καταγγέλλεται από τον μουσουλμάνο δημοσιογράφο για χαρακτηριστική αμέλεια για την κατάσταση της σημαίας, η οποία έχει γίνει πατσαβούρα, ενώ συνεχίζοντας την έγγραφη καταγγελία του μέσα από την τουρκόγλωσση εφημερίδα Birlik καταγράφει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δημάρχου για παρασκηνιακές συναντήσεις και συζητήσεις, για ένα ιδιαίτερα έντονο πάρε – δώσε σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, στοχοποιώντας με τον τρόπο αυτό το μηδενικό ενδιαφέρον του νυν δημάρχου για το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας, την σημαία.

Ενδεχομένως ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος να παίζει κάποιο προεκλογικό παιχνίδι προσπαθώντας να εκθέσει τον σημερινό δήμαρχο της Κομοτηνής. Όμως, δυστυχώς, η εικόνα είναι αδιάψευστος και τραγικός μάρτυρας της αλήθειας και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής της πόλης και δη του πρώτου πολίτη και δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος αν και ενόχλησε με την γενικότερη στάση του το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, φαίνεται πως τελικά δεν μπόρεσε να αποφύγει το λάθος, το τραγικό λάθος που τον οδήγησε στο να εξευτελίζεται μέσα από τα γραφόμενα ενός τουρκόφρονα που τον καταγγέλλει για αμέλεια επί του εθνικού συμβόλου της Ελλάδας!

Ακολουθεί η «είδηση», όπως γράφτηκε από την Birlik αφήνοντάς σας να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…
«Ο Πετρίδης και η ομάδα του δεν επισκευάζουν τα ρολόι, δεν αλλάζουν την σημαία, σκέφτονται τις εκλογές!
Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δεν επισκευάζει το ρολόι της πόλης και δεν αλλάζει καν την σημαία εκεί. Και όσο για τις υποσχέσεις που δόθηκαν για την επισκευή του Τεκέ του Ποσπός και για το δημοτικό σχολείο της περιοχής Μάστανλι, θα ασχοληθούμε σύντομα μόλις αρχίσουμε την έντυπη έκδοση μας.
Ως εφημερίδα Μπιρλίκ στις 16/6/2013 είχαμε γράψει μια είδηση, αναφέροντας πως το ιστορικό ρολόι της Κομοτηνής ήταν χαλασμένο. Παρά το ότι πέρασαν 8 μήνες από τότε, συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Αυτή την φορά στην είδηση μας βλέπουμε ακόμη κάτι αρνητικό στο οποίο βλέπουμε κα την ανεπάρκεια του δημάρχου και του επιτελείου του. Η σημαία της πατρίδας μας της Ελλάδας είναι σκισμένη και έχει μετατραπεί σχεδόν σε ¨πατσαβούρα¨.
Οι εκλογές πλησιάζουν και οι λίστες σχηματίζονται. Ονόματα έρχονται και φεύγουν. Πίσω από κλειστές πόρτες γίνονται υπολογισμοί και παζάρια, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για την υπηρεσία».
Την ίδια στιγμή, με απόλυτο προκλητικό ύφος προς την Ελληνικότητα της Θράκης, ο Χουσεΐν Αβνί Μπότσαλί πρώην τούρκος πρέσβης Καίρου που υπηρέτησε τρία χρόνια στην Δυτική Θράκη -την οποία δήλωσε δεν θα ξεχάσει ποτέ- από τη θέση του αντιπροσώπου στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην UNESCO, ανέφερε πως κρατά στο πιο πολύτιμο μέρος της καρδιάς του την τουρκική παρουσία και τον τουρκικό πολιτισμό της Δυτικής Θράκης και δήλωσε πως "Η Δυτική Θράκη στα Βαλκάνια έχει την θέση της σημαίας μας" (εννοεί της τουρκικής σημαίας και φυσικά υποσκάπτει την Ελληνικότητα της Θράκης, στην οποία κάποιος δήμαρχος έχει κάνει την Ελληνική σημαία... "πατσαβούρα").

Αυτά, προς γνώσιν των εν Ελλάδα "εκπροσώπων" του λαού...

Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. οσο και να θελουμε να δικαιολογησουμε τον καλο δημαρχο(γενικα το λεω) δεν ειναι δυνατον μεσα σε τοσους ανθρωπους υποτιθεται υπευθυνους...να μην το προσεξαν..ακομα και ο ιδιος ο προεδρος...ειναι αδυνατον αλλα δυστυχως να που ορισμενα πραγματα εστω και σημειολογικα θα επρεπε να μας εχουν σε ετοιμοτητα αμεσης αντιδρασης,για να μην δωθει το δικαιωμα....σημαια ειναι δεν ειναι πανο διαδηλωσης η προεκλογικης εκστρατειας..τι να πουμε τι;;;πως θα περασει στον νεο η αγαπη και ο σεβασμος για τα ιερα και τα οσια της πατριδας;;τι να λεμε;;;απλα προβληματιζομαστε και κουναμε το κεφαλι χαμογελοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]