Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολλανδός βουλευτής: Δεν καταλαβαίνω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Αλβανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα

Στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Αλβανία αντιμετώπισε κι άλλα εμπόδια πέραν της Ολλανδίας που είχε εκφράσει εξ' αρχής τις προθέσεις της.

Για τη αναβολή της απόφασης για τον Ιούνιο του επόμενου έτους τάχθηκαν και άλλες χώρες όπως, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Δανία.

Οι πέντε αυτές χώρες πιστεύουν ότι η Αλβανία δεν είναι ακόμη έτοιμη , ενώ οι υπόλοιπες 23 χώρες της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ. Ο Δανός υπουργός δήλωσε ότι, η Αλβανία πρέπει ακόμη να αποδείξει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Οι Ολλανδοί ήταν οι πιο δύσπιστοι και οι πιο σκεπτικοί!
Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ενέκρινε πρόταση προτρέποντας την κυβέρνηση να «μπλοκάρει» τη χορήγηση του καθεστώτος της υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία. Ο Ολλανδός Βουλευτής Mark Verheijen του VVD MP (το κυβερνών κόμμα), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Elsevier», έχει εκφράσει την ανησυχία του για το σχέδιο των Βρυξελλών για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Επεσήμανε πως κατανοεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσει την Αλβανία υποψήφια προς ένταξη, όμως , «η Αλβανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να φτιάξεις το κρεβάτι, όταν το σπίτι σου καίγεται. Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να χάσει τον πολιτισμό της. Ακόμη και εκείνοι που είναι υπέρ, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν», δήλωσε ο Ολλανδός βουλευτής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]