Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιο είναι το μεγάλο κενό στον «Άγνωστο Στρατιώτη»;

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη υπάρχει ένα μεγάλο κενό, αναγράφονται μόνο οι κατά ξηρά σημαντικότερες μάχες χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στους κατά θάλασσα αγώνες.

Με αυτό τον τρόπο αγνοούνται Ναυμαχίες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ιστορίας αλλά και των θαλασσίων θεάτρων επιχειρήσεων όπου έλληνες ναυτικοί επί πολεμικών και εμπορικών πλοίων στα πλαίσια πολεμικών επιχειρήσεων θυσίασαν την ζωή τους στην ιδέα της ελευθερίας.

Από ότι μαθαίνουμε, το όλο θέμα έχει τεθεί και κατά το παρελθόν και από άλλους φορείς. Αυτή τη φορά όμως επανήλθε στο προσκήνιο με την ευκαιρία της συνάντησης με την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την Διοίκηση του Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, το οποίο μάλιστα αιτήθηκε, από τον Πρόεδρο, να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Η επιπλέον διαφορά αυτή την φορά, ήταν ότι τονίσθηκε ιδιαίτερα, ότι δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση της Πολιτείας στις απώλειες των πληρωμάτων των Εμπορικών Πλοίων, που -ως επίστρατα- διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εγκαθιστώντας γραμμή ανεφοδιασμού μεταξύ Αμερικής – Ευρώπης. Πρόκειται για μια πολεμική επιχείρηση που σημαδεύτηκε από την απώλεια 2.500 περίπου Ελλήνων ναυτικών, τους οποίους τιμούν ιδιαίτερα άλλοι λαοί.

Η πρόταση διατυπώθηκε με σαφήνεια: Να συμπληρωθεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δίπλα στις μεγάλες, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι κατά θάλασσα μάχες ΕΛΛΗ – ΛΗΜΝΟΣ – ΑΙΓΑΙΟ – ΙΟΝΙΟ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΙΝΔΙΚΟΣ – ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ, ώστε έτσι να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό και να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή σε αυτούς που θυσιάστηκαν στον υγρό στίβο για την ελευθερία. 

Προτάθηκε δε, η αποκάλυψη των νέων επιγραφών να γίνει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κατάθεσης στεφάνου στον «Άγνωστο», κατά τον προσεχή εορτασμό της Εθνικής Επετείου την 25η Μαρτίου 2014.
Εύγε για την πρωτοβουλία. Φαίνεται, ότι κάποιοι αρνούνται να ξεχάσουν την Ιστορία μας ως έθνους, σε πείσμα των καιρών…

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΩΣΤΟ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ "ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ... ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΚΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΥΔΡΟΜΟΥ "Γ. ΑΒΕΡΩΦ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]