Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατούλης: «Θα κάνουμε οτιδήποτε για να ρίξουμε την κυβέρνηση»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Έχω Θέμα» στη ZouglaTv ήταν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο βουλευτής B’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δημήτρης Στρατούλης.
Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες ενώ παράλληλα οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τον βουλευτή και να πάρουν απαντήσεις.


«Σταθερό πολιτικό προβάδισμα για ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κύριος Στρατούλης με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση, τόνισε αρχικά, ότι σε περίπτωση εκλογών είναι αρκετά αισιόδοξος για το κόμμα στο οποίο ανήκει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με βάση την αίσθηση που έχουμε από την κοινή γνώμη και την επαφή μας με τα λαϊκά στρώματα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει πάρει σταθερό πλέον πολιτικό προβάδισμα» ενώ συμπληρώνει ότι «αν γίνονταν εκλογές θα υπήρχε μεγάλη κομματική πόλωση και η διαφορά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τη Ν.Δ. θα ήταν πολύ μεγάλη, με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά».

Από την πλευρά του, ως πολιτικό πρόσωπο, ανέφερε ότι θα επιδιώξουν να βγουν πρώτο κόμμα και σε περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία το σίγουρο είναι ότι θέλουν να κάνουν πολιτική συμμαχία με άλλα κόμματα της Αριστεράς και της Οικολογίας, που έχουν αποποιηθεί τις μνημονιακές πολιτικές. Όπως υποστήριξε κάλεσμα στέλνουν συνεχώς προς το Κ.Κ.Ε. αλλά και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παρόλο που δέχονται αρνητικές απαντήσεις, ενώ δεν θα απευθυνθούν καθόλου προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ..


«Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα – θα κάνουμε οτιδήποτε για να ρίξουμε την κυβέρνηση»
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν θα έρθουν νέα μέτρα», ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα, διότι ακόμα και νέα μέτρα να μην έχουμε, θα έχουμε νέα – παλιά μέτρα, όπως ο φόρος ακίνητης περιουσίας που αφορούσε πριν δύο χρόνια στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και έχει φτάσει σήμερα να αφορά και σε οικόπεδα και σε χωράφια. Επίσης η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων αλλά και η μείωση των εφάπαξ παροχών και των επικουρικών συντάξεων αποτελούν νέα μέτρα». Για όλα αυτά τα μέτρα ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα ζητάει ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τη συνείδησή της.


«Θα διώξουμε την Τρόικα»
Όσον αφορά την πρόσφατη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε ότι «η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι εξευτέλισαν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τη χώρα ,από την πλευρά του ο κύριος Σαμαράς ταπείνωσε τη χώρα μας» ενώ θεώρησε αδιανόητο ότι η Μέρκελ εξέφρασε ως πρόβλημα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε τον κρατικό προϋπολογισμό πριν αυτός συμφωνηθεί με την Τρόικα. Στη συνέχεια τόνισε ότι αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κυβέρνηση θα διώξει την Τρόικα, θα ακυρώσει τα μνημόνια «στέλνοντάς τους όλους για… ψάρεμα», αλλά και θα επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους των δανειακών συμβάσεων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν οι λύσεις αυτές θα στοιχίσουν την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κύριος Στρατούλης απάντησε ότι «εμείς εκτιμάμε ότι δεν θα στοιχίσει για την Ελλάδα και ότι θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στους Γερμανούς και την Ευρωζώνη, διότι μαζί με την Ελλάδα θα πυροδοτηθεί ένα ντόμινο αντιδράσεων και από άλλες χώρες που θα αμφισβητήσουν τις πολιτικές αιώνιας λιτότητας που εφαρμόζει η Μέρκελ και έτσι θα βρούμε συμπαραστάτες. Παρόλα αυτά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποφάσισε ότι «μέσα στο ευρώ και την Ευρωζώνη να δώσει τη μάχη».


«Δεν θέλουμε να μείνουμε αντιπολίτευση»
Ο κύριος Στρατούλης απάντησε σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλει να μείνει μόνο στην αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε πολύ καλά να κυβερνήσουμε και μάλιστα πολύ καλύτερα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ.».

«Προτεραιότητά μας θα είναι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού αλλά θα αποκαταστήσουμε και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα κουρέψουμε τις υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες, θα καταργήσουμε τα χαράτσια και θα βάλουμε και ένα φραγμό στις απολύσεις», πρόσθεσε.


«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με μνημονιακές πολιτικές»
Σε ότι αφορά το πρόβλημα της ανεργίας ο βουλευτής είπε ότι για να αντιμετωπιστεί πρέπει να πάμε σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι σε μνημονιακές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει με την αύξηση των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών, με το να μπει φραγμός στις απολύσεις, να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τα ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα, να καλυφθούν με το αναγκαίο προσωπικό τομείς του δημόσιου τομέα που έχουν μεγάλη ανάγκη, όπως η υγεία, η παιδεία και η πρόνοια.


«Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει πολιτική που βοηθάει τις πολυεθνικές»
Ο κύριος Στρατούλης τοποθετήθηκε και στο θέμα που αφορά στις διαθεσιμότητες των ψυχιατρικών κλινικών και υποστήριξε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτό ενώ κριτική άσκησε προς τον υπουργό υγείας, δηλώνοντας ότι «ο κύριος Γεωργιάδης κάνει πολιτική που βοηθάει μόνο τις ξένες πολυεθνικές των γενοσήμων ενώ το 2012 με τις μνημονιακές πολιτικές είχαν μεγάλο κέρδος οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακο-έμποροι» ενώ τόνισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μειώσει 10-15% τις τιμές όλων ανεξαιρέτως των φαρμάκων αν βγει στην κυβέρνηση.


«Θέμα ημερών η παραίτηση του υπουργού παιδείας»
Στο θέμα των διαθεσιμοτήτων ο κύριος Στρατούλης τοποθετήθηκε και για τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δίνουν μάχη εδώ και 11 εβδομάδες, δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό τους ως αντιπολίτευση, ενώ εκτίμησε ότι είναι θέμα ημερών να παραιτηθεί ο υπουργός παιδείας.


«Φιλομνημονιακή η ΔΗΜ.ΑΡ.»
Ερωτηθείς για τους πολιτικούς άξονες που χωρίζουν τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με την ΔΗΜ.ΑΡ. ανέφερε ότι: «Η διαφορά μας με τη ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ότι εκείνη ήταν φιλομνημονιακή ενώ εμείς όχι και επίσης στην πρόταση μομφής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισαν «παρών», ας κατασταλάξει η ΔΗΜ.ΑΡ. τι είναι για να δούμε και εμείς αν θα συνεργαστούμε μαζί της».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]