Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφαγε πόρτα, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Βερολίνο!

Το είχαμε επισημάνει από την εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στο Real FM προ καιρού, με προσκεκλημένο τον καθηγητή και Πρόεδρο της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ¨ΠΡΑΤΤΩ¨ κ.  Νίκο Κοτζιά: Με τιμωρημένους λαούς, οι Γερμανοί δεν διαπραγματεύονται! 
Το επιβεβαίωσε, ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ "δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα"! 
Παρ' όλα αυτά, ο Σαμαράς, αγνοώντας τα διδάγματα της Ιστορίας, πήρε παραμάσχαλα τον προϋπολογισμό του 2014, όπως τον υπέβαλε στη Βουλή, αγνοώντας τις εκτιμήσεις της τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού και πήγε στο Βερολίνο για την πολιτική διαπραγμάτευση του με την Μέρκελ.  Κι έφαγε πόρτα, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Βερολίνο!

Όπως μπορείτε να δείτε στο ευπώλητο βιβλίο του καθηγητή κ.Νίκου Κοτζιά ¨Ελλάδα, αποικία χρέους¨, από τον 19ο αιώνα η αποικιοκρατική πρακτική των Γερμανών διατηρεί σταθερά τα ίδια χαρακτηριστικά: Σε όποια χώρα κατάφεραν να θέσουν υπό τον αποικιοκρατικό τους ζυγό οι Γερμανοί, πρώτα κατηγορούσαν τον πληθυσμό της ως τεμπέλη και διεφθαρμένο,  έπειθαν την κοινή τους γνώμη, για τις κατηγορίες αυτές, και τιμωρούσαν αυτό τον λαό με μεθόδους που ισοδυναμούσαν με γενοκτονία. Στην Ναμίμπια της Ν.Ανατολικής Αφρικής "τιμώρησαν" - εξόντωσαν την πολυάριθμη φυλή των κτηνοτρόφων Χερέρο δηλητηριάζοντας τα νερά τους και στερώντας τους την τροφή. Στην Κίνα έβαζαν τους κατοίκους να σκάβουν λάκκους, τους πυροβολούσαν και τους έριχναν μέσα σ´ αυτούς. Κατόπιν, ανενόχλητοι λεηλατούσαν τις χώρες τους. Όταν οι ιθαγενείς προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν την ζωή τους προσφέροντας τα οποιαδήποτε ανταλλάγματα, οι Γερμανοί ήταν κατηγορηματικοί: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΜΈΝΟΥΣ!

Είναι απίστευτο, αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται στις ημέρες μας, στην περίπτωση της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης! Τη λεηλασία της χώρας που ξεκίνησαν με τα όπλα το 1940, την ολοκληρώνουν τώρα με το Ευρώ! Με τη βοήθεια των swaps, την αφέλεια και την πολιτική ιδιοτέλεια των ντόπιων κυβερνητών μας, παγίδευσαν τον πληθυσμό της χώρας μας στο Ευρώ, τον εκμαύλισαν στον ατομοκεντρικό καταναλωτισμό, που τροφοδοτούσαν με φθηνό δανεισμό, κυρίως όμως διέφθειραν την άρχουσα τάξη η οποία, δια της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, προχώρησε σε υπέρμετρο δανεισμό του δημοσίου, για φαραωνικά έργα τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες, γέφυρα Ρίο, άστοχους και κακής ποιότητας υπερεξοπλισμούς, υπερτροφικό δημόσιο τομέα για εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους κ.λπ.

Το νεοφιλελευθερο ΧΠ σύστημα, που εκπροσωπούν  Μέρκελ και Σόιμπλε στην ΕΕ, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του, χρησιμοποίησε τους τελευταίους γόνους της Οικογενειοκρατίας: τον Ακούραστο Κωστάκη και την σκανδαλοβίωτη παρέα του, για να διογκώσουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας και τον Ανελλήνιστο Γιωργάκη με την τραπεζογενή, απάτριδα δική του παρέα, για να υπογράψουν επαίσχυντες, αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις, που εκχωρούν την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές της. Με την τρόικα που τους  εκπροσωπεί να ελέγχεται από τους Γερμανούς!

Έτσι, με δεδομένη την δημοσιονομική αδυναμία της χώρας μας και εργαλεία τις δανειακές συμβάσεις η τρόικα προχώρησε στην επιβολή Οικονομικών μέτρων λιτότητας, που μαθηματικά οδηγούν την Οικονομία στην ύφεση και τον λαό σε εξαθλίωση. Στα τέσσερα χρόνια, που εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα στη χώρα, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με αμηχανία την προιούσα γενοκτονία ενός δημοκρατικού λαού, που παρόλες τις διεθνείς παροτρύνσεις (είμαστε όλοι Έλληνες φωνάζουν σε διεθνή συλλαλητήρια), δε λέει να εξεγερθεί.

Εχει κανείς αμφιβολία ότι, η μαζική μετανάστευση των νέων δημιουργικών ανθρώπων, η υπογεννητικότητα, οι καθημερινές αυτοκτονίες, η τρομακτική υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους στην Υγεία με συνέπεια τη μείωση του προσδόκιμου ζωής, η αύξηση ασθενειών και επιδημιών που είχαν εκλείψει, η αυξημένη ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και η ολέθρια αύξηση χρήσης ναρκωτικών, δεν συνιστούν προιούσα γενοκτονία;

Δεν είναι φανερή η λεηλασία της χώρας, θεσμικά δια του ΤΑΙΠΕΔ με την εκχώρηση στην ντόπια και διεθνή ολιγαρχία, έναντι πινακίου φακής, δημόσιων κερδοφόρων οργανισμών, ακινήτων του δημοσίου; Θέλει πολύ να καταλάβει κανείς ότι η τελική στόχευση είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας;  Οι καθημερινές κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικιών από τις τράπεζες δεν έχουν στόχευση  την ιδιωτική ακίνητη περιουσία των πολιτών;

Για μας λοιπόν, δεν ήταν έκπληξη η ανακοίνωση της καγγελαρίας της Γερμανίας που  υπενθύμισε, με κυνικό τρόπο, πως η Ελλάδα είναι τιμωρημένη χώρα και με τιμωρημένους υπόδουλους λαούς οι Γερμανοί κυρίαρχοι, ανέκαθεν, δεν διαπραγματεύονται! Ούτε ότι στέλνουν τους δικούς μας εκλεγμένους ηγέτες να συνομιλήσουν με τους υπάλληλους της τρόικας. Όχι για να διαπραγματευτούν! Αλίμονο!!! Για να υποβάλουν, απλώς, διευκρινιστικές ερωτήσεις στα μέτρα, που μας επιβάλουν οι δανειακές συμβάσεις...

Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι, πώς είναι δυνατόν οι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν δικοί μας χρήσιμοι ηλίθιοι, να εξακολουθούν να είναι σεβαστές από τον πρώην κατήγορό τους Α. Σαμαρά; Ένα πολιτικό με πατριωτικό παρελθόν, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοεί τι υπαγορεύει το διεθνές δίκαιο για συμβάσεις, που έχουν τέτοια ολέθρια αποτελέσματα στους λαούς!

Δημήτρης Ματσικούδης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]