Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάθε πολιτικός και μια γραμμή

«Eγώ όχι μόνο δεν συνερ­γά­ζομαι, αλλά ούτε καλη­μέ­ρα δεν λέω με τους Ανεξάρ­τητους Ελληνες» δήλωσε ο... βομβιστής της εβδο­μάδας Π. Τατσόπουλος 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Απερίγραπτο αλαλούμ επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Ολοι οι βουλευτές έχουν αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο έχει κυριολεκτικά τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό. Αλλοι συνειδητοποιούν και άλλοι ψυχανεμίζονται ότι τίποτα δεν θα μείνει όρθιο από τους παλιούς συσχετισμούς στις βουλευτικές εκλογές. Η κατάσταση αυτή αποσταθεροποιεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό, καθώς ο κάθε βουλευτής συμπεριφέρεται περίπου σαν... αρχηγός κόμματος. Λέει δημόσια ό,τι του κατέβει στο κεφάλι! «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τον Φ. Κουβέλη σε μια συζήτηση για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση» δήλωσε π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη, αιφνιδιάζοντας ίσως τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Ντόρα προειδοποίησε: «Οταν ο αριθμός (σ.σ. των κυβερνητικών βουλευτών) είναι 153, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα» υπογράμμισε. Ταραχή στην κυβέρνηση: «Δεν έδιωξε κανείς τη ΔΗΜΑΡ, μόνη της έφυγε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας την πρόταση. Οργή στο ΠΑΣΟΚ: «Να ψηφίσουμε εμείς όλα τα μέτρα και έπειτα να έρθουν αυτοί της ΔΗΜΑΡ να μπουν στην κυβέρνηση;» τόνιζαν έξω φρενών οι βουλευτές του.

Κατηγορημα­τική απόρριψη της πρότασης της Ντόρας από τον Φώτη Κουβέλη: «Με δεδομένη την ασκη­θεί­σα πολιτική, με δεδομένη τη διαφωνία μας προς εκείνη την πολιτική, αλλά και την πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος αυτού σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καβάλα. Αμέσως όμως εκφράστηκαν και πάλι δημοσίως οι τρεις γραμμές που συνυπάρχουν για την ώρα στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ. «Οσοι νόμιζαν ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ ήταν μια ευγενική συμμετοχή, έκαναν λάθος. Τώρα είναι αργά» δήλωσε ο Θόδωρος Μαργαρί­της, εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματος.

Υπέρ της επιστροφής τάχθηκε όμως ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονό­μου: «Μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία των τριών που θα οδηγήσει στην επιστροφή του κόμματος στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, αν υπάρξει σύγκλιση στις θέσεις» δήλωσε. «Η κ. Μπακο­γιάννη έχει απόλυτο δίκιο» υπερθεμάτισε ο επίσης βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρ. Ψαριανός. Εντελώς αντίθετη η θέση του επίσης βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανού­ση: «Το μομέντουμ της Κεντρο­αριστε­ράς έχει τελειώσει. Πρέπει να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς. Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν υπάρχει» διακήρυξε.

Απειλή - βόμβα από τον Β. Οικονό­μου: «Ολα δείχνουν πως η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε τόσο μεγάλη κρίση που δεν αποκλείεται να οδηγηθεί και στη διάσπασή της στο συνέδριο του κόμματος!» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Χαμηλότερης ισχύος πολιτική βόμβα και από την πρώην υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί Γιώρ­γου Παπανδρέου, Κατερίνα Μπατζελή. Εκανε λόγο για «διάσπαση» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και προέβλεψε ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ! Η Κ. Μπατζελή σήμερα δεν είναι ούτε βουλευτής! Ισως όμως να ξέρει κάτι.

Πολιτικός... βομβιστής της εβδομάδας πάντως ανακηρύσσεται πανηγυρικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος. Δήλωσε ότι με τους Ανεξάρτητους Ελληνες «εγώ όχι μόνο δεν συνεργάζομαι, αλλά ούτε καλημέρα δεν λέω». Αυτό ήταν το λιγότερο. «Ακόμα και με την αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη (σ.σ. η οποία ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν) δεν έχω τίποτα κοινό!» πρόσθεσε. Προβλέπεται σύντομα απόπλους!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βλεπουν την καταρα να πεφτει στο κεφαλι τους....
    Οτι και να λενε .....
    Οι καμπανες κτυπουν και ΟΛΟΙ τις ακουουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν πάθει πανικό! Ο Βενιζέλος κατηγόρησε τον Τσίπρα για πολιτική αλητεία, που πάει να του "φάει" τους λίγους βουλευτές που του έμειναν. Λες και δεν είναι αλητεία δική του και του Σαμαρά ότι τους απειλούσαν πως αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα, θα κάνουν εκλογές και θα χάσουν την καρέκλα!
      Τι απόλαυση να αλληλοβρίζονται!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]