Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα τραβάει πάλι το σκοινί

Την ώρα που η ελληνική διπλωματία κάνει μια λίαν επικίνδυνη στροφή στην εξωτερική πολιτική της αποδεχόμενη να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, οι Τούρκοι όχι απλώς αποθρασύνονται, αλλά αποφάσισαν να τραβήξουν και πάλι το σκοινί. Το «χτύπημά» τους μόνο τυχαίο δεν είναι, εάν αναλογιστούμε ότι έγινε την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στις ΗΠΑ, ετοιμάζει το ταξίδι του στο Ισραήλ και η εγχώρια πολιτική σκηνή δοκιμάζεται από τις εξελίξεις και για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Η κλιμάκωση της έντασης, που ξεκίνησε με τις δηλώσεις του Νταβούτογλου για το θέμα της Χάλκης και των ανταλλαγμάτων και συνεχίστηκε με τις δηλώσεις Μπαγίς περί μη επιστροφής της Αμμόχωστου, συνεχίστηκαν χθες με ακόμη προκλητικότερες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Από τη μια, Νταβούτογλου και Ερντογάν μιλούσαν για τα τζαμιά και τους «συμπατριώτες» τους στη ελληνική Δυτική Θράκη και, από την άλλη, ο Μπαγίς έλεγε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραδώσει εδάφη της στην Κύπρο. Μόνο που παρέλειψε να πει ότι αυτά τα εδάφη τα κατέχει η Τουρκία παράνομα και έπειτα από εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα, που είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, όταν όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει χρόνια τώρα στη γείτονα.

Ας μη γελιόμαστε, όμως, η «Υψηλή Πύλη» δεν καίγεται για το πού θα προσεύχονται οι πιστοί μουσουλμάνοι ούτε για το πώς θα διορίζεται ή θα εκλέγεται ο μουφτής. Η Αγκυρα γνωρίζει ότι για πρώτη φορά η «συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου» ανατρέπει την κυριαρχία της και αναθεωρεί κεκτημένα που η Τουρκία πίστευε ότι είχε στην περιοχή.

Από την άλλη, οι... παράδες ήταν και είναι το ζητούμενο γι' αυτούς. Το ενεργειακό έχει πολύ βάθος και ο επιτήδειος ουδέτερος το γνωρίζει καλά.

Επειδή βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο στα εθνικά μας θέματα, θα συμβουλεύαμε το Μαξίμου να προσέχει τον κ. αντιπρόεδρο. Οι χειρισμοί του έως σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από υπερφίαλοι και οι διπλωματικές γκάφες του γράφουν συνεχώς ιστορία. Τα γκρίζα σύννεφα πυκνώνουν και, πριν αρχίσει η καταιγίδα, ας πάρουν ομπρέλα...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βενιζέλος vs Νταβούτογλου! Αν ήταν αγώνας σούμο, θα είμασταν ήσυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να προσέξουν στο Μαξίμου είπες ;
    Ξέρουν πολύ καλα τα ρεμαλια γιατί τον έβαλαν σε αυτή την καρέκλα . Παρα πολύ καλα.....
    Είπαμε : Ευάγγελος Γ. Σαμαρας . ( Γ. Ειναι ο αρχηγός της συμμορίας στην τελική της μορφή , ο γνωστός ΓΑΠ ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]