Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επεισοδιακή συνέντευξη Τσίπρα στον δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine Zeitung

Μια συνέντευξη που δεν τελείωσε ποτέ, αφού ο κ. Τσίπρας εξεδίωξε πολύ... δημοκρατικά τον Γερμανό δημοσιογράφο, επειδή, λέει, τον πρόσβαλε. Σκεφτείτε να πάρει και την εξουσία!
Ο δημοσιογράφος σε σημερινό του άρθρο, παραθέτει τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιουλίου. Η συζήτηση ξεκινάει ομαλά, περνάει από τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ (ημί-φασίστες για τον δημοσιογράφο, λαϊκή δεξιά για τον Α. Τσίπρα που υπερασπίζεται μετά μανίας τους ΑΕροψεκασμένους). Ακολουθεί ερώτηση για τη δημοσίευση στην Αυγή σκίτσων που συνδέουν τη Γερμανία με τους ναζί, με κατάληξη στα περί υποστολής της σημαίας που ο Τσίπρας αμφισβήτησε ενώ είχε πει σε ομιλία του στην Ομόνοια.


Τίτλος του άρθρου είναι «Και αν δεν θέλεις να είσαι αδερφός μου...»- γερμανική έκφραση για τη μισαλλοδοξία. Ουσιαστικά πρόκειται για μία συνέχεια του email που έστειλε ο δημοσιογράφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι στέλεχος του κόμματος του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει αν είχε έρθει σε επαφή με τον Αλ. Παπαχελά ή άλλους δημοσιογράφους της «Καθημερινής». 

Στο ίδιο email ο κ. Μάρτινς επεσήμανε ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα στην παράδοση της σημαίας, έγιναν κατά την προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα. Οι ισχυρισμοί του κ. Μάρτενς-όπως είχαν συμπεριληφθεί στο mail του- δεν έχουν διαψευστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή σχολίασε «"Αν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έχουν μάθει να φέρονται έτσι στους ψοφοδεείς μνημονιακούς που μας κυβερνούν, πρέπει να μάθουν ότι αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε». 

Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται, στο πλαίσιο εκδήλωσης, απαξιωτικά στις οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Η πλήρης συνέντευξη, στα ελληνικά και τα γερμανικά:


FAZ Η πρώτη ερώτηση, παραδέχομαι ότι ισως είναι περίεργη "πρώτη ερώτηση" για μια συνέντευξη, αλλά θα καταλάβετε στη συνέχεια γιατί σας τη θέτω. Θα περιγράφατε τον εαυτόν σας σαν άνθρωπο με χιούμορ;





"Άνθρωπο με χιούμορ;"

Ναι, σαν άνθρωπο που διαθέτει αίσθηση του χιούμορ.

"Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος τον εαυτόν του. Αλλά πιστεύω ότι έχω αίσθηση του χιούμορ, αν και δεν συνηθίζω, να επαινώ τον εαυτόν μου".


Κατάλαβα. Ο λόγος που σας ρωτάω είναι οι καρικατούρες της ΑΥΓΗΣ. Πχ. στις 14 Απριλίου είχαν, στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σκίτσο, όπου απεικονίζεται ο Χίτλερ στην κόλαση, να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει: "Ανγκέλα εσύ είσαι; Δεν πιστεύω να δώσεις στους Έλληνες λεφτά;" Και αυτή απαντάει: "Φυσικά όχι, μόνο μας χρωστάνε Φύρερ μου!" Αυτό το βρίσκετε αστείο; Γελάτε με τέτοια;

"Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν το είδα. Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει λογοκρισία στη σάτιρα. Πρεπει να παραδεχθούμε ότι χιουμοριστικά σκίτσα που δημοσιεύθηκαν από όλες τις πλευρές, τόσο από το Focus‘ όσο κι από το Spiegel ή σε ελληνικές εφημερίδες, χαρακτηρίζονται συχνά από λεπτή αίσθηση του χιούμορ, που όμως αδικούν τις πολιτικά ορθές σκέψεις που πρέπει να έχουμε στις σχέσεις των δύο χωρών".
Το ρωτάω γιατί θέλω να θέσω μια γενική ερώτηση που δεν αφορά μόνο τα σκίτσα και μερικά σχόλια στην ΑΥΓΗ. Υπάρχουν πολλές δηλώσεις -δικές σας, δικές σας, μελών του κόμματός σας, ανθρώπων κοντά στο κόμμα, συνδικαλιστικών ηγετών ενταγμένων στο κόμμα σας ή φίλα προσκείμενων- για „τέταρτο ράιχ“, που θέλει να καταλάβει ή να κάνει αποικία του την Ελλάδα. Άλλοι αποκαλούν τον πρώην Πρωθυπουργό ή τον τωρινό σαν Κουίσλινγκ. Πιστεύετε ότι αυτή είναι η γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί ηγέτες στην Ευρώπη το 2013;

"Διαπιστώνω ότι δεν είστε καλά πληροφορημένος. Τέτοιες πολιτικές απόψεις δεν υποστηρίζονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από την ΑΥΓΗ. Είναι πολιτικές απόψεις, που δυστυχώς υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά υποστηρίζονται από κόμματα της εθνικιστικής δεξιάς. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το πρόβλημα δεν είναι η σχέση των δύο χωρών, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ, γιατί αυτή η πολιτική δεν καταστρέφει μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη".


Αν αυτές οι απόψεις εκφράζονται μόνο από εθνικιστές, γιατί γλυκοκοιτάζετε ημι-φασιστικά κόμματα όπως τους "Ανεξάρτητους Έλληνες";
 
"Γλυκοκοιτάζουμε;"

Με ημι-φασιστικά κόμματα.

"Ημι..."
...φασιστικά κόμματα.
"Και εδώ δεν είστε καλά πληροφορημένος. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε ημι-φασιστικό ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή και το οποίο έχει στην πολιτική μια καθορισμένηδημοσκρατική παρουσία. Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε με τις απόψεις τους σε μια σειρά θεμάτων, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να χαρακτηρίζει ημι-φασιστικό ένα κόμμα που εκφράζει μια πολιτικά σωστή θέση για την κυρία Μέρκελ. Και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αλλάξετε τη διατύπωση των ερωτημάτων σας".


Τον Ιούνιο του 2012 είπατε πως τα κυβερνητικά κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Αγκέλα Μέρκελ“. Τουλάχιστον έτσι μετάδωσαν τα λόγια σας τα μέσα. Μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει αυτό που είπατε;

"Τον Ιούνιο;"
Τον Ιούνιο του 2012 είπατε σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Αγκέλα Μέρκελ. Αν τα λεγόμενά σας αποδόθηκαν σωστά, κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω, τι σήμαιναν;

"Δεν θυμάμαι να είπα κάτι τέτοιο".

Εκεί ο Αλέξης σηκώθηκε και "τελείωσε" τη συνέντευξη...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]