Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια σκληρών θυσιών σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία και ο κόσμος δεν βλέπει «φως στο τούνελ», θα ήταν οι υπουργοί εμπράκτως να μην προκαλούν… Αυτό που όλοι περιμένουμε είναι τα κυβερνητικά στελέχη να αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν ξεφύγει από τον κακό τους εαυτό, του πρόσφατου παρελθόντος, ότι πρώτα τραβούν τη διαχωριστική γραμμή και αλλάζουν για μια… Νέα Ελλάδα.

Με απογοήτευση, όμως, διαπιστώνουμε ότι απλώς εκφράζουμε ευσεβείς πόθους…
Διότι πώς να χαρακτηρίσουμε τον υπουργό ο οποίος φρόντισε στο πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, να περάσει τροπολογία για να πετά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Οταν χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και οδηγούνται σε ένα αβέβαιο μέλλον, έχοντας υποχρεώσεις και παιδιά, η μόνη αγωνία του κυρίου υπουργού ήταν εάν θα πετά μόνος ή με τους πληβείους…

Τα ονόματα δεν έχουν σημασία, αν και όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, μια μικρή ευρωπαϊκή επαρχία είμαστε άλλωστε, η νοοτροπία που δεν αλλάζει είναι που πρέπει να μας ανησυχεί! Διότι μπορεί η τροπολογία να αποσύρθηκε, όμως από τέτοιου είδους «συνήθειες» οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα και, αν συνεχιστούν, σίγουρα θα χαθούμε. Και από μια τέτοια προοπτική δεν θα μας σώσουν προσεγγίσεις που θυμίζουν ρουσφέτια πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η διάταξη που περιελήφθη στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που εξαιρεί από τα τεκμήρια και το «πόθεν έσχες» όλους όσοι εργάζονται στην Taske Force, ακόμη και τα μόνιμα μέλη των κλιμακίων της τρόικας;

Την ώρα που -πολύ σωστά- εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο απέκτησαν, κινητό ή ακίνητο, στο άρθρο 30 του νέου Κώδικα προβλέπεται ότι «οι διατάξεις του Κεφαλαίου αυτού... δεν εφαρμόζονται για κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί;
Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους ή μήπως κάποιοι επιτρέπεται να είναι υπεράνω των νόμων και των θεσμών;
Οι δύο διατάξεις αποσύρθηκαν αλλά το κυβερνητικό ατόπημα ήθους παραμένει γεγονός, που αποδεικνύει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας ούτε τη βούληση διαθέτει, πολύ δε περισσότερο ούτε το πολιτικό θάρρος να αλλάξει νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οση διάθεση κι αν έχεις να δείξεις ότι χτίζεις τη Νέα Ελλάδα, αν προσπαθείς να το κάνεις με παλιά υλικά, το οικοδόμημα δεν θα αντέξει στο χρόνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]