Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ζητά την έκδοση των συλληφθέντων για την υπόθεση της Χίου

Όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση, η οποία επικαλείται πηγές τουρκικών μέσων, συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα παραχώρησε σύμφωνα με τα Τουρκικά Μέσα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλερ, ο οποίος φέρεται να επεσήμανε "τη στενή συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές για την διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης της Χίου" και όπως μεταδίδεται, χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο χωρών «παράδειγμα Διεθνούς Συνεργασίας», ενώ χαιρέτισε τη μεγάλη επιχείρηση των Ελληνικών Αρχών, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα, ο Τούρκος Υπουργός, κατονόμασε τον Χασάν Μπιμπέρ- ως τον έναν από τους Τούρκους Κουρδικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη (30/07) από τις Ελληνικές Αρχές-, για τον οποίο όπως φέρεται ανέφερε, είναι καταζητούμενος από τις αρχές της Τουρκίας, ως μέλος της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο» (DHKP-C) και φέρεται ως δράστης επιθέσεων σε κυβερνητικά κτήρια -στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης- στις 19 Μαρτίου 2011.

«Γνωρίζαμε ότι ο Μπιμπέρ προετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει κάποια επίθεση και όλα τα άτομα που είχαν καταδικαστεί διέφυγαν στο εξωτερικό», μεταφέρεται δήλωση του Τούρκου Υπουργός Εσωτερικών.
Σύμφωνα πάντα με τον Τουρκικό τύπο, ο Τούρκος Υπουργός, ξεκαθάρισε ότι «οι Τουρκικές Αρχές θα ζητήσουν την άμεση έκδοση στην Τουρκία τόσο του Μπιμπέρ όσο και των υπόλοιπων συλληφθέντων για την υπόθεση», ανάμεσα στους οποίους, -όπως είπε-, είναι και άλλοι δύο Τούρκοι, που έχουν τη Γαλλική και τη Βουλγάρικη υπηκοότητα.

Από εχθές που ανέκυψε το ζήτημα, οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την πρεσβεία της Τουρκίας, η οποία και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.
Οι έρευνες για τις Ελληνικές Αρχές, συνεχίζονται.

Άξιο αναφοράς όμως είναι πως τα Τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να μεταδίδουν ότι "η Ελλάδα έχει διαψεύσει επανειλημμένως δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία παρέχει προστασία σε Τούρκους ακτιβιστές" και αποδίδεται σε κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών τους. Και αυτό, αν μη τι άλλο, αποτελεί ένα ξεκάθαρο δείγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία στοχεύει σταθερά στην εκ μέρους της δημιουργία εκ των ουκ άνευ προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας... Και αυτή ακριβώς η τουρκική στάση δεν πρέπει μόνο να επισημανθεί, αλλά πρέπει να γίνει μία σταθερά στην οποία θα οφείλει να κινείται η ελληνική πλευρά όταν καλείται κατ' επανάληψη να ανακοινώνει διαψεύσεις στα εκάστοτε ψεύδη αλλά και στις γενικότερες ή ειδικότερες προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία επενδύει σε μία συνεχόμενη στρέβλωση ή δημιουργία ανύπαρκτων θεμάτων, τα οποία στη συνέχεια τοποθετεί στο διπλωματικό τραπέζι συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει την έκδοση στην Τουρκία Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα
Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα στην Τουρκία. H ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει τη συνεργασία των ελληνικών και τουρκικών αρχών σε βάρος των πολιτικών προσφύγων που ζούνε χρόνια στη χώρα μας και αγωνίζονται απολύτως νόμιμα για τον εκδημοκρατισμό της γείτονος.

Προ ημερών συνελήφθη ο Χαλίλ Ντεμίρ στην Αλεξανδρούπολη και κρατείται στις Φέρες, προκειμένου να απελαθεί στην Τουρκία! Θυμίζουμε την (από τις 15/3/2001) Βεβαίωση του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, σύμφωνα με την οποία υπήρξε θύμα βασανιστηρίων από τις τουρκικές αρχές! Κι ενώ ζει πάνω από μία δεκαετία στην Ελλάδα, αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας (από το έτος 2001 και μάλιστα με ομόφωνη γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ασύλου του ΠΔ 61/1999), κινδυνεύει σήμερα να σταλεί πίσω στην Τουρκία, επειδή είχε δηλώσει αρχικά άλλο όνομα (Ασέρ Εργκιούλ) - για προφανείς βεβαίως λόγους ασφαλείας.

Μετά από τόσα κρούσματα συνεργασίας των κυβερνήσεων των δύο χωρών σε βάρος των Τούρκων πολιτικών προσφύγων, όλος ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας οφείλει να απαιτήσει ένα τέρμα αυτής της διαδικασίας και την προστασία των αγωνιστών της δημοκρατίας. Όσοι γνωρίσαμε την πολιτική μαρτυρία του Χαλίλ Ντεμίρ αυτά τα χρόνια ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του!

Μήπως η Τουρκία αρχίζει και έχει πολλές «διευκολύνσεις» από την Ελλάδα;
Μήπως οι θεσμικά υπεύθυνοι της Ελλάδας θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στα θέματα εκδόσεων προς την Τουρκία, όταν μάλιστα υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις;
Μήπως θα πρέπει να ολοκληρώνονται πρώτα οι έρευνες γύρω από τον ρόλο και την πραγματική αιτία για την οποία βρίσκονται εντός της Ελλάδας τούρκοι πολίτες που κυκλοφορούν με διάφορα ευρωπαϊκά διαβατήρια;

Πληροφορίες από Νάντια Αλεξίου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]