Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αυτοκτονικός ιδεασμός ενός λαού…

Βαυκαλίζοντας την λογική μας, γινόμαστε σε καθημερινή βάση συνεργοί στην παράδοση της πατρίδας μας, στην μετατροπή της σε χώρο – αποικία χρέους και στην μετάλλαξή μας σε άβουλα όντα, -τυπικούς ακίνδυνους για την εξουσία- πολίτες και κατ’ ουσίαν αιμοδότες και φανατικούς υποστηρικτές των πρόθυμων εθελοντών δημίων μας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της αναζήτησης του «άριστου» που θα αποδώσει το δίκαιο, που θα λειτουργήσει ως απελευθερωτής και που θα αναλάβει τις αμαρτίες όλων μας ως από μηχανής θεός, τείνει να καταστεί ως κύριο χαρακτηριστικό ενός άτυπου αυτοκτονικού ιδεασμού –αυτοχειριασμού-, που αθωώνει τους πάντες πλην των ενόχων…!

Χωρίς να υπάρχει καμία επί της ουσίας διάθεση αυτοκριτικής, χωρίς να υπάρχει καμία ειλικρινής τάση δημιουργίας ενός κοινού τόπου για την αντιμετώπιση της σχεδιασμένης και εφαρμοζόμενης δουλοποίησής μας, επιχειρούμε το αδιανόητο της διαμαρτυρίας με τα χαρακτηριστικά ενός βολικού όχλου που ασχολείται επιμόνως με τα μείζονα αλλά χωρίς καμία απολύτως διάθεση να τα αντιμετωπίσει στην πράξη.

Εάν εμφανιζόταν κάποιος ο οποίος δεν θα είχε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική, ο οποίος δεν θα είχε εμπλακεί ποτέ με τους μηχανισμούς του διεφθαρμένου κράτους, ο οποίος δεν θα είχε καμία οικονομική επιφάνεια και γενικότερα θα ήταν ένας απλός πολίτης, που θα αγαπούσε την πατρίδα του περισσότερο και από τον ίδιο του τον εαυτό, ποια θα ήταν η συμπεριφορά μας απέναντί του;

Δυστυχώς, θα τον αγνοούσαμε προφασιζόμενοι απειρία, μη ικανή γνώση ή πολιτική ικανότητα και θα τον διαπομπεύαμε για την τόλμη ή το θράσος του να ζητήσει -ένας κοινός θνητός, άγνωστος μεταξύ πολλών- την εμπιστοσύνη μας...

Έχουμε επιλέξει, ήδη, την καφενειακή αντιμετώπιση της διαχείρισης της ζωής μας, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που μας θεωρούν πρόβατα, ανίκανα να λειτουργήσουν χωρίς «τσομπάνηδες» (βλ. κομματόσκυλα, κομματάρχες και επιτηδευμένα αναγνωρίσιμους «σωτήρες» και «διασώστες»). Οι ίδιες μας οι πράξεις επιβεβαιώνουν την θρασύτητα των δημίων μας και την επιμονή τους να συνεχίζουν την εφαρμογή της γενοκτονίας μας, έχοντας την βεβαιότητα πως δεν θα ανατραπούν και δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες (ποινικές και όχι μόνο) των πράξεών τους που έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, που από όλους –σχεδόν- χαρακτηρίζονται ως πράξεις εθνικής μειοδοσίας.

Όταν, λοιπόν, θα μπορέσουμε να ασκήσουμε πραγματική αυτοκριτική για την διάθεσή μας να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα, για να επαναφέρουμε την (έστω και κάκιστη λειτουργούσα) δημοκρατία, για να αναταχθούμε ηθικά και εθνικά ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της οικονομικής και εθνικής μας ανεξαρτησίας, τότε μέσα από μία ουσιαστική αυτοκάθαρσή μας, ίσως θα βρούμε τον βηματισμό μας προς την πραγματική κατεύθυνση που σήμερα βλέπουμε αλλά δεν έχουμε την δύναμη που απαιτείται για να ακολουθήσουμε.

Μέχρι τη στιγμή που θα κατανοήσουμε το πώς, το πότε και το γιατί θα πρέπει να αποτινάξουμε τους απάτριδες και τους εθνομηδενιστές που επιμένουν να μας διασώζουν μέσα από ένα εξόφθαλμο σχέδιο μαζικής δολοφονίας, ίσως τότε να μπορέσουμε μέσα από την μεταξύ μας ομόνοια να σχεδιάσουμε και το αύριο που επιθυμούμε να κατακτήσουμε για την πατρίδα μας. Αλλά, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, είμαστε καταδικασμένοι να «κλαίμε το κακό το ριζικό μας» και να αποποιούμαστε το σύνολο των πραγματικών μας ευθυνών, αναμένοντες τον σωτήρα και αγνοώντας πως είναι ο άνδρας που κάνει τη γενιά…

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού" ή αλλιώς έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
    Ναι μας εξαπάτησαν οι πολιτικοί με τις κούφιες υποσχέσεις τους και μια και δυο φορές. Γιατί τους πιστέψαμε; Φταίνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ; Φταίει η τηλεόραση με όλα τηλεσκουπίδια της; Φταίει το πνεύμα της νέας εποχής-παγκοσμιοποίησης που εισήλθε έντεχνα στην πατρίδα μας; Φταίει το εφαρμοσθέν δόγμα του ΣΟΚ που μας έχει απονευρώσει;
    Η ουσία είναι ότι αλλοτριωθήκαμε και δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει εκείνη η κρίσιμη μάζα των πατριωτών που θα συμπαρασύρει όλους τους υπνωτισμένους Έλληνες.

    Μακάρι να συγκεντρωθεί αυτή η κρίσιμη μάζα πατριωτών και να μας ξεβαλτώσει. Πολλές φορές όμως την διαφορά μπορεί να την κάνει και ένας μόνο χαρισματικός ηγέτης. Ή μπορεί το κακό να κάνει κάποιο μοιραίο λάθος και να αυτοκαταστραφεί-πόσο βολικό αυτό για μας αλήθεια;

    Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο πιστεύω ότι η χώρα μας θα την γλυτώσει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τότε οι "γνωρίζοντες" τα τεκταινόμενα για την γενοκτονία του λαού μας είναι να αφυπνίζουμε συνειδήσεις.

    Ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που βιώνουμε επ' εσχάτοις πού όλοι ονομάζουν "οικονομική κρίση" είναι στην πραγματικότητα ο πυρετός της πραγματικής ασθενείας που λέγεται "πνευματική κρίση"!Άν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε λάθος προσανατολισμό στην πορεία μας πάντα θα φταίνε οι "άλλοι" για το κακό μας ριζικό και ποτέ εμείς!Αφεθήκαμε στην ραστώνη του υλιστικού τρόπου σκέπτεσθαι, πράττειν και ζείν. Εκλέξαμε άρχοντες που ταίριαζαν στα πάθη μας και τις πάσης φύσεως ανομίες μας (άς μην αρχίσω να αραδιάζω ονόματα τώρα...)! Απομακρυνθήκαμε από την πηγή της ζωής: τον Ιησού Χριστό, και πλέον δεν έχουμε αγωνιστικό φρόνημα. Και τί είναι αγωνιστικό φρόνημα;Να είσαι έτοιμος να περάσης για 1 χρόνο π.χ. με ψωμί και ελιές μόνον! Αντ' αυτού, μόλις πρίν 1 χρόνο μας φοβέρισαν ότι θα γυρίσουμε στην δραχμή, τα κάναμε επάνω μας και τρέξαμε το 45% εξ ημών να ξαναψηφίσουμε τους ολετήρες μας!
    Θα σταθώ στην τετάρτη παράγραφο του άρθρου: "Άν εμφανιζόταν κάποιος....". Λοιπόν, αυτός ο "κάποιος" υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια: είναι η πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", η οποία αποτελείται από ανθρώπους τίμιους, ηθικούς κατά Χριστόν, που αγαπούν την πατρίδα τους, και αγωνίζονται να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω!
    Αυτό είναι και μιά απάντηση στον ΑΝΩΝΥΜΟ που γράφει για πατριώτες που θα μας ξεβαλτώσουν.
    Ελάτε να γνωρίσετε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, και όποιος έχει ενδοιασμούς, θα του απαντήσω ευαγγελικώς: "έρχου και ίδε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o ανώνυμος στον οποίο αναφέρεσαι σου απαντά ότι "όλοι οι καλοί χωρούν". Η ορθοδοξία αγκαλιάζει ότι θετικό μπορεί προσφέρει ο ανθρώπινος πολιτισμός και το αναβιβάζει σε ανώτερο επίπεδο. Όπως ακριβώς έγινε με την ευτυχή σύμπλευση του διερευνητή των πάντων αρχαίου Ελληνα με την ορθοδοξία. Μακάρι η "κοινωνία" στην οποία αναφέρεσαι και κάθε αλλη πρωτοβουλία με αγαθές προθέσεις που έχει καταλάβει την γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του Έλληνα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποτινάξουν την σημερινή σκλαβιά. Και η "κοινωνία" στην οποία αναφέρεσαι και καθε άλλη πρωτοβουλία να καταλήξουν ομοθυμαδόν στον Χριστό που είναι η μόνη μας ελπίδα. Γιατί τελικά απελευθέρωση δεν σημαίνει απλά απελευθέρωση από την σημερινή πολιτκή καθεστηκυία τάξη αλλά απελευθέρωση από τα πάθη μας και πνευματική αφύπνιση.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]