Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαχαίρωσαν στρατιώτη στο Παρίσι


  Τα διαφυλετικά εγκλήματα δεν θα τα φουντώνουν μόνο στην Ελλάδα...

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, όταν ένας Γάλλος στρατιώτης που πραγματοποιούσε περιπολία μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα ο οποίος θεωρείται ότι είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής .

Το περιστατικό συνέβη στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) Σαββάτου, στην περιοχή La Defense.

Ο στρατιώτης τραυματίστηκε , ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 25 χρονών.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien αναφέρει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο δράστης ήταν άντρας με μούσι, περίπου 30 ετών, οποίος φορούσε κάτω από το τζάκετ του, ένα ρούχο αραβικού τύπου.

Πηγή: Ενικός

Οργή και σοκ: Μιμητές του Νιγηριανού σε χρόνο ρεκόρ
 
Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες για να επαληθευθεί η ακρίβεια της πρόβλεψης που εμπεριείχε η ανάλυση που δημοσίευσε το «defence-point.gr» στην οποία επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση της τακτικής και των δυνητικών συνεπειών από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, με την αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού νεαρού (26χρονου μόλις) Βρετανού στρατιώτη, πατέρα ενός δίχρονου αγοριού.
Στην ανάλυση αυτή ένα βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η τακτική θα έβρισκε μιμητές, καθώς εξασφάλιζε τον αιφνιδιασμό, στην περίπτωση μάλιστα που καταγράφηκε στη Γαλλία πριν λίγες ώρες, ο δράστης – τύπου «μοναχικός λύκος» και σε αυτή την περίπτωση – φρόντισε να εξαφανιστεί αφού μαχαίρωσε στον λαιμό τον στρατιώτη προσπαθώντας να του κόψει την καρωτίδα.
Κι αυτό, χωρίς να επιχειρήσει, κατά το πρότυπο του Νιγηριανού εμπνευστή του, να κάνει κάποια «πολιτική δήλωση», όπως για παράδειγμα «διαμαρτυρία» για την επέμβαση του γαλλικού στρατού στο Μάλι, αφού κατά τα φαινόμενα τόπος καταγωγής του δράστη ήταν η Βόρεια Αφρική. Όπως φαίνεται, οι… θαυμαστές θα προσπαθούν να μιμηθούν την επίθεση, με τον καθένα να προσθέτει τη δική του παραλλαγή στη συνολική τακτική εικόνα.
Ο στρατιώτης περιπολούσε σε εμπορική συνοικία του Παρισιού όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, απροσδιόριστο ακόμα το φονικό εργαλείο και έχασε πολύ αίμα, όμως στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε φαίνεται ότι έχουν κατορθώσει να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.
Όπως έγινε γνωστό, σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού για παρόμοιες επιθέσεις, ενώ ήδη καταγράφονται αυξημένες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων με ισλαμιστικές τάσεις στη Βρετανία.
Το φαινόμενο αυτό είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την ακροδεξιά στην Ευρώπη, ενώ είναι προφανές ότι θα προκαλέσει προβλήματα και στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού συχνά τα κόμματα αυτά, ιδίως στη Βρετανία, έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον ευρωσκεπτικισμό, με κάποια εξ αυτών να ζητούν ευθέως την αποχώρηση από την Ένωση


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]