Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόρρητη η έρευνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται ωστόσο σε έγγραφο του κ. Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, το έργο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο». Πρόκειται για το έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού, το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά, ταξινόμηση φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία, ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση του καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού, και καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, η Έκθεση παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το έγγραφο του κ. Σταϊκούρα διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τις «νομικές και λοιπές ενέργειες με στόχο την είσπραξη από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]