Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυστικές επισκέψεις Ισραηλινών στην Άγκυρα για κατασκευή αγωγού μέσω Τουρκίας


Ακούει κανείς στην Αθήνα και τη Λευκωσία;

O χάρτης είναι από παλιότερο σχέδιο κατασκευής αγωγού πετρελαίου. Τώρα σχεδιάζεται κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου... 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronot, επιτροπή ισραηλινών επισκέφθηκε δυο φορές την Τουρκία και συζήτησε με Τούρκους ιθύνοντες το θέμα της κατασκευής αγωγού που θα διέλθει μέσω του τουρκικού εδάφους και θα μεταφέρει ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η τουρκική πλευρά βλέπει με καλό μάτι την κατασκευή του αγωγού, που θα στοιχίσει 2 δις δολάρια και θα επηρεάσει σοβαρά τις επιλογές της Κύπρου, για τη διάθεση του δικού της φυσικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης.

Η Άγκυρα, μάλιστα, φέρεται να αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του έργου, ζητώντας ως αντάλλαγμα καλύτερες τιμές στο φυσικό αέριο που θα προμηθεύεται η ίδια.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, στηρίζει απόλύτως τις εν λόγω συνομιλίες.

Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ, στη Μεσόγειο, ανέρχονται στα 450 δις κυβικά μέτρα.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν ο σύμβουλος του Νετανιάχου, Harel Locker και ο ενεργειακός γίγαντας Delek Group.

Να σημειωθεί ότι οι διαρροές για την εμπλοκή της Τουρκίας στο ζήτημα της μεταφοράς του αγωγού φυσικού αερίου και ειδικά για τις μυστικές συναντήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για το θέμα, γίνονται λίγες μόνο μέρες μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με την οποία η Delek απέκτησε το 30% των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της Noble.

Δηλαδή, φαίνεται ότι αφού "έδεσαν το γάιδαρό τους" οι Ισραηλινοί, άρχισαν τις διαρροές, για να αρχίσουμε και μεις με τη σειρά μας να συνειδητοποιούμε την κατάσταση στην οποία βήμα-βήμα διολισθαίνει ο Ελληνισμός σε Κύπρο και Ελλάδα, βοηθούντων, φυσικά, των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Ακούει κανείς στην Αθήνα και τη Λευκωσία;

Πηγή: Ινφογνώμων 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]