Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κομισιόν διαψεύδει τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009


Φαρδιές πλάτες...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδήματα «διαψεύδει οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι το έλλειμμα που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 είχε υπερεκτιμηθεί».

Η Κομισιόν προσθέτει ότι η ποινική δίωξη για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής «δεν τροποποιεί τη θέση της Eurostat όσον αφορά το καθεστώς των ελληνικών στοιχείων ΔΥΕ Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, το οποίο συνεχίζει να θεωρείται σύμφωνο με το ΕΣΟΛ 95 Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «η Επιτροπή Eurostat έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία ΔΥΕ σε πέντε διαδοχικές περιπτώσεις από τον Νοέμβριο του 2010 χωρίς επιφύλαξη» και αφού επισημαίνει ότι η εισαγγελική απόφαση «δεν τροποποιεί την θέση της» υπογραμμίζει ότι «η αναθεώρηση των στοιχείων τον Νοέμβριο του 2010, ήταν απολύτως αναγκαία για να είναι τα ελληνικά στοιχεία ΔΥΕ σύμφωνα με το ΕΣΟΛ 95».

Η απάντηση της Κομισιόν


«Το δημόσιο έλλειμμα και οι στατιστικές χρέους συλλέγονται και κοινοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΣΟΛ 95.Η Επιτροπή Eurostat εξετάζει τα κρατικά στοιχεία που αναφέρονται από τα κράτη μέλη σε πίνακες γνωστοποίησης στοιχείων διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος ΔΥΕ, χρησιμοποιώντας τις ενισχυμένες εξουσίες της για την επαλήθευση των στατιστικών που χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς της ΔΥΕ, η οποία καθιερώθηκε με τον κανονισμό ΕΚ αριθ. 679/2010 της 26ης Ιουλίου 2010.

»Η Επιτροπή Eurostat έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία ΔΥΕ σε πέντε διαδοχικές περιπτώσεις από τον Νοέμβριο του 2010 χωρίς επιφύλαξη. Το μέτρο που ελήφθη από την Εισαγγελική Αρχή δεν τροποποιεί τη θέση της Eurostat όσον αφορά το καθεστώς των ελληνικών στοιχείων ΔΥΕ, το οποίο συνεχίζει να θεωρείται σύμφωνο με το ΕΣΟΛ 95.

»Η Επιτροπή Eurostat μπορεί μόνο να συνεχίσει να επιβεβαιώνει ότι η αναθεώρηση των στοιχείων τον Νοέμβριο του 2010, ήταν αναγκαία για να είναι σύμφωνα με το ΕΣΟΛ 95.Η Επιτροπή Eurostat διαψεύδει οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ότι το έλλειμμα που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2010 είχε υπερεκτιμηθεί.

»Κατά τα τελευταία έτη, η ελληνική στατιστική υπηρεσία στηρίχθηκε όσον αφορά την ενίσχυση του πλαισίου διακυβέρνησής της και της στατιστικής ικανότητάς της σε διάφορους τομείς όπως οι στατιστικές των δημόσιων οικονομικών. Η πρόοδος παρακολουθείται τακτικά από την Eurostat.

»Λεπτομερής απολογισμός των ελληνικών προβλημάτων ΔΥΕ κατά τον Νοέμβριο του 2010, καθώς και των ενεργειών της Επιτροπής Eurostat, περιλαμβάνονται σε εκθέσεις και στην επιστολή του γενικού διευθυντή της Eurostat, κ. Walter Radermacher, προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: Banksnews

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι σακούλες σκουπιδιών στη φωτογραφία τι να έχουν μέσα; Σαν λάπτοπ και στικάκια μου φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πώς ξέρει η Ε.Ε. ότι τα στοιχεία που της κατέθεταν ήταν αληθινά; Ο κ. Στρος Καν γιατί αμφισβητούσε την ανάγκη ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ; Όταν το δημοσιοποίησε γιατί του "την έπεσε" η καμαριέρα;
    Σας πείραμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]