Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιθεωρεί τους… δημάρχους του στη Θράκη ο Τούρκος πρόξενος!

Όλο το…γλοιώδες χρονικό της συνάντησης του ελληνόφωνου δημάρχου Τοπείρου με τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ. Ένα από τα βασικά θέματα η…δυνατότητα αδελφοποίησης με δήμους της Τουρκίας (!), ενώ κυριάρχησαν ακόμη οι δηλώσεις υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, της λύσης των προβλημάτων της μειονότητας της Θράκης, αλλά και του…φιλέλληνα προξένου που βοηθά τη χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση!
 
    Νέα βόλτα του Τούρκου πρόξενου Ιλχάν Σενέρ στα μέρη της Ξάνθης, με επίσκεψη αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο…σεσημασμένους φίλους του Προξενείου και της Τουρκίας, τον δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου. Ο λεγάμενος, που θυμίζουμε ότι προ ολίγων μηνών είχε αποσπάσει έως και τα…εγκώμια του Ντεντέ (βλ. τη σχετική μας ανάρτηση: Ένας ελληνόφωνος δήμαρχος και τα εύσημα του Ντεντέ!) για την ευαισθησία του να καταγγείλει τις δήθεν παρενοχλήσεις μουσουλμάνων στα χωριά από διερχόμενους μοτοσυκλετιστές (θέμα για το οποίο ούτε καν οι τουρκόφρονες βουλευτές της Θράκης είχαν διαμαρτυρηθεί τότε) και για του οποίου τα…κολλητιλίκια με τον εκάστοτε πρόξενο έχουμε γενικά αρκετές φορές ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ», υποδέχτηκε λοιπόν τον Σενέρ, μαζί και με άλλα μέλη του συνδυασμού του, σε μία συνάντηση που κράτησε μία ώρα και ήταν ανοιχτή και στους εκπροσώπους του τύπου.

    Στη διάρκειά της, ο Χατζηευαγγέλου ζήτησε από τον πρόξενο, στα πλαίσια των καλών διμερών σχέσεων, να σταθεί αρωγός στο θέμα της αδελφοποίησης του δήμου Τοπείρου με κάποιον τουρκικό (σ.σ. την ώρα που τα μνημόνια πνίγουν και την τοπική αυτοδιοίκηση, δείτε εσείς τι…προβλήματα έχει ο κόσμος)! Στο θέμα αυτό ο πρόξενος τού υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει, ενώ ανέφερε ακόμη πως έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ελληνικές αρχές της περιοχής και με τους δήμους (σ.σ. το…παρατηρήσαμε), ότι κατά τον ίδιο τρόπο εργάζεται για τη δημιουργία καλών και εποικοδομητικών σχέσεων με τον δήμο Τοπείρου, κάτι που, όπως είπε, φαίνεται να υπάρχει ως επιθυμία και από την πλευρά του δήμου Τοπείρου (σ.σ. ε, και χωριό που φαίνεται…).

     Όπως ενημερωνόμαστε από την τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» στις 5/12/2012 (σε μετάφραση tourkikanea.gr), ο Ιλχάν Σενέρ συνέχισε ως εξής: «Οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό πάνε πολύ καλά. Ιδιαίτερα στο θέμα του εμπορίου, πλέον και η Ελλάδα άρχισε να κερδίζει από την Τουρκία…Στόχος μας είναι στις δύσκολες μέρες που περνά ο γείτονας μας η Ελλάδα, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο. Και εμείς πριν από 10 χρόνια υποστήκαμε μια μεγάλη οικονομική κρίση αλλά βγήκαμε ενδυναμωμένοι. Όλοι είδαν πως με την κατάργηση της βίζας για τα πράσινα διαβατήρια, υπήρξε σοβαρή αύξηση των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα. Μακάρι να καταργηθεί και η βίζα για τα κανονικά διαβατήρια. Τότε θα υπάρξει μια ορατή κινητικότητα και ανάπτυξη για την περιοχή (σ.σ. πολύ σωστό – για την ακρίβεια, θα μας βουλιάξουν)! Για αυτό μπορείτε να είστε σίγουροι, καθώς οι Τούρκοι τουρίστες αγαπάνε να ξοδεύουν χρήματα».

    Επίσης ο Σενέρ ερωτηθείς σχετικά «με τα ανοίγματα της τελευταίας περιόδου που κάνει η τουρκική κυβέρνηση προς την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα των μειονοτικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών» (σ.σ. ακούστε προβοκατόρικη ερώτηση που πήγε και έκανε ο θρασύτατος δήμαρχος!), ο πρόξενος παρείχε στον συνομιλητή του τις (λέμε τώρα) σχετικές πληροφορίες για τα εν λόγω δήθεν «ανοίγματα» και φυσικά βρήκε την ευκαιρία και να πει πως «στο επίπεδο των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπάρχει αμοιβαιότητα, και ότι δεν θέλει να κάνει παραλληλισμούς, αλλά ότι επιθυμεί την επίλυση των θεμάτων των ομογενών της Θράκης». Πρόσθεσε τέλος πως «παρά το ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κάποιες φωνές που θέλουν να καταστρέψουν την χρόνια, ειρηνική και αρμονική παράδοση συμβίωσης στην περιοχή, μετά από τα κηρύγματα των αιρετών μουφτήδων (σ.σ. τους ψευδομουφτήδες εννοεί) στα τζαμιά να μην υπάρξει ανταπόκριση στις προκλήσεις, με ευχαρίστηση είδε την μειονότητα να μην ανταποκρίνεται σε αυτές» (σ.σ. περιττό βεβαίως να πούμε πως δεν υπάρχει καμμία απολύτως τέτοια πρόκληση)!

    Ο Χατζηευαγγέλου ακόμη ανέφερε πως κατάγεται από οικογένεια ανταλλάξιμων που ήρθαν από το χωριό Ινκαγιά της Προύσας (σ.σ. υποθέτουμε φυσικά πως δεν ντρέπεται καθόλου που το λέει…), ενώ σε δήλωση που έκανε στη «Μπιρλίκ» μετά από την επίσκεψη προσέθεσε και τα εξής επίσης γλοιώδη:
«Σήμερα είχα την χαρά να φιλοξενήσω εδώ τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Είχαμε μια ιδιαιτέρως φιλική συνομιλία…Εξ όσων αντιλήφθηκα, πρόκειται για έναν φίλο μας – εκπρόσωπο μιας γειτονικής χώρας – ο οποίος παίρνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στα οικονομικά θέματα τη χώρα μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά. Στην συζήτησή μας πάντως είδα και το εξής. Ο κύριος πρόξενος επιθυμεί να βοηθήσει σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, και ταυτόχρονα θέλει να βάλει το λιθαράκι του, για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τη μειονότητα, και που για πολύ καιρό περιμένουν λύσεις»!
    Αυτά τα ωραία από άλλη μια…γυροβολιά στην περιοχή του τραμπούκου γκαουλάιτερ του τουρκικού παρακράτους και (ατυχώς φερόμενου ως) διπλωμάτη! Τελικά μάλλον κάτι θα έχει ο αέρας της Ξάνθης, δεν εξηγείται διαφορετικά (ειδικά αν θυμηθούμε και τον άλλο προκλητικό τουρκόφιλο, τον δήμαρχο Αβδήρων Τσολακίδη)! Τις δηλώσεις πάντως του δημάρχου Τοπείρου ότι το προξενείο Κομοτηνής βοηθά στα οικονομικά θέματα, εμείς ομολογούμε ότι δεν…μπορούμε να τις διαψεύσουμε! Ε, τόσοι και τόσοι πράκτορες και πρακτορίδια βγάζουν μεροκάματο από τον… «φίλο» της Ελλάδας! Σίγουρα μάλιστα πιο πολύ βοηθάει αυτός, παρά ο ίδιος ο Χατζηευαγγέλου, που κάθε τόσο βάζει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία για να μεταβαίνουν οι δημότες του για ψώνια στην Τουρκία!  Δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ονομάζαμε συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, έτσι;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. παντως περα απο σκοπιμοτητες και οτι αλλο υπογειο ,οπου κρινεται καταδικασταιο,θα πρεπει να τονισουμε οτι η τουρκια ,με τον προξενο εχει την πρωτοβουλια των κινησεων στην Θρακη,οταν ο προξενος κανει δημοσιες σχεσεις και πηγαινει απο δημο σε δημο και ενδιαφερεται να συμμετασχει στην επιλυση θεματων και προβληματων τοπικου χαρακτηρα,και η απο δω πλευρα,βρισκεται επι μονιμου βασεως σε χειμερια ναρκη η κανει τον ψωφιο κοριο αφηνοντας την τουρκια να αλωνιζει,ειναι φυσικο επακολουθο οτι θα το χασουμε το παιγχνιδι οσο δεν καταλαβαινουν η κανουν πως δεν καταλαβαινουν τις επιδιωξεις τις τουρκιας.Εδω πρεπει να γινουν κινησεις στρατηγικηςσημασιας,ετσι ωστε να ανακοπει αυτη η θρασυτητα των τουρκων που ομως εχει προσωπειο και καλυπτεται,ετσι ωστε να κανει τηνδουλεια της χωρις να εκτιθεται.Η απαντηση στην πονηρια τους πρεπει να ειναι σαφης και δυναμικη χωρις να προκαλει...ποιος ομως ενδιαφερεται?ποιος θα κατσει να ασχοληθει με το σπουδαιοτερο εθνικο μας θεμα?Αφηνουμε τα πραγματα στην τυχη τους...ο λυκος ομως ειναι εκει και τριβει τα χερια του κρυφογελοντας,χαιρεκακα για την ανυπαρξια της Ελληνικης κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυβέρνηση της Ελλάδας, ναι. Ελληνική Κυβέρνηση, όχι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]