Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα είναι πλούσια και την ξεπουλάνε

Οι Ρώσοι θέλουν το λιμάνι του Βόλου


Η Ελλάδα είναι ένας γεωπολιτικός θησαυρός, γιατί είναι θαλάσσιο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής και επομένως μπορεί να αποτελεί ένα επικερδέστατο εμπορικό σταθμό για τις μεγάλες οικονομίες της γης, την Κίνα και τη Ρωσία. Οι Κινέζοι πήγαν στο μεγαλύτερο λιμάνι του Πειραιά με συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις μάλλον προσβλητικές. Οι φίλοι και ομόθρησκοι Ρώσοι θέλουν τώρα στο λιμάνι του Βόλου, ενώ εξετάζουν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πως γίνεται λοιπόν η Ελλάδα να έχει τέτοια ζήτηση από τις ισχυρές οικονομικές χώρες της γης ( πρόσθεσε και τις ΗΠΑ και Γερμανία που θέλουν την ΑΟΖ αλλά και να ρυθμίζουν τα κυβερνητικά) και να είναι στα όρια της πτώχευσης και της κατάρρευσης;
Γιαυτό φταίνε οι πολιτικοί μας που δεν έχουν το σθένος και τη διπλωματία να κλείσουν συμφωνίες σε όφελος του λαού, αλλά ενδεχομένως να τις κλείνουν μόνο για προσωπικό όφελος. Συμπέρασμα: Η Ελλάδα είναι πλούσια και την ξεπουλάνε!

Το ρωσικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Ο κ. Δήμας μίλησε για ρωσικό ενδιαφέρον που αφορά ελληνικά λιμάνια με σημαντική θέση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το λιμάνι του Βόλου είναι ένα μεικτό λιμάνι με εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες. Το κύριο στρατηγικό πρόβλημά του είναι η αύξηση της διακίνησης των φορτίων και η ενίσχυση της θέσης του στο λιμενικό ανταγωνισμό, με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.
Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται η χρηματοδότηση της μελέτης ολοκλήρωσης της 3ης προβλήτας και άλλων έργων. Στο κομμάτι της κρουαζιέρας χρειάζεται, μετά την οριστική έγκριση του master plan του λιμένα, η υλοποίηση υποδομών υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην κεντρική προβλήτα, με την αξιοποίηση έτσι και του τερματικού σταθμού. Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, το 2011 τα συνολικά έσοδά του ανήλθαν σε 5.426.669 ευρώ, οι δαπάνες σε 4.854.308 ευρώ και οι επενδύσεις σε 545.496 ευρώ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]