Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτά είναι τα χρέη σε τράπεζες των ελληνικών ΜΜΕ


Ένα πολύ ενδιαφέρον πινακάκι με τα χρέη των ελληνικών ΜΜΕ δημοσίευσε η Αυγή της Κυριακής που παρουσιάζει ένα μέρος της αλήθειας για την οικονομική κατάντια των εισηγμένων εταιρειών ΜΜΕ.

Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον δεν είναι όμως οι ζημιές ή τα συνολικά χρέη. Αξία έχει να μάθουμε αν υπήρξαν τράπεζες που δάνεισαν εκ νέου τις εταιρείες αυτές μέσα στο 2011 και το στο 2012.

Υπήρξαν ή όχι τράπεζες που δάνεισαν τουλάχιστον έναν εκδοτικό όμιλο που στον ισολογισμό του εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια και κολοσσιαίες ζημιές; 
Με ποια κριτήρια; 
Με ποια οικονομική λογική;

Γιατί δανείζονται αυτοί οι οποίοι δημιουργούν αποκλειστικά και μόνο χρέη και την ίδια στιγμή "εκτελείται" το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νοικοκυριών;
Μήπως η απάντηση βρίσκεται στη λέξη διαπλοκή; Ή μήπως πρέπει να ψάξουμε την απάντηση στην φράση "διαπλοκή και διαφθορά των ΜΜΕ με τις κυβερνήσεις";

Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή οι δανειοδοτούμενοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ συνεχίζουν να συνεργάζονται αγαστά και με την σημερινή κυβέρνηση, θα πρέπει να υποθέσουμε πως η διαπλοκή και η διαφθορά συνεχίζουν να βασιλεύουν στην αποικία του χρέους που λέγεται Ελλάδα και προσθέτουν νέα χρέη σε εκείνους που όχι μόνο δεν έφαγαν, αλλά -αντίθετα- κοπίασαν να εξασφαλίσουν την καθημερινότητά τους, όταν κάποιοι άλλοι συναλλάσονταν, κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν αμύθητα ποσά, βάζοντας υποθήκη τους κατοίκους της χώρας αλλά και την ίδια την χώρα.

Τελικά, μήπως το πρόβλημά μας ως χώρα ξεκινά από τα ΜΜΕ και τελειώνει στα ΜΜΕ;
Μήπως έχουμε μπροστά μας ένα "φαινόμενο" που απειλεί την ύπαρξή μας κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε τους ενόχους και όχι τους συνενόχους ή τους εγκεφάλους του Ελληνικού δράματος;


-->
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα ΜΜΕ είναι η βιτρίνα της Μαφίας, οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν για να αβαντάρουν τις πραγματικές επιχειρήσεις τους, που είναι κρατικοδίαιτες και επιζούν χάριν της διαπλοκής τους με τους πολιτικούς. Φαίνεται να κουράστηκαν τελευταία να πληρώνουν τους πολιτικούς ως μεσάζοντες και αποφάσισαν να προωθήσουν τα τέκνα ή ανήψια τους στην πολιτική, ώστε οι διαπλεκόμενες μπίζνες να γίνουν οικογενειακή επιχείρηση.
    Αν πετύχει το εγχείρημα, τα ΜΜΕ θα τα χαρίσουν στις "φιλάνθρωπες" κυρίες τους να παίζουν, κι οι ίδιοι θα ασχοληθούν με τη σοβαρή υπόθεση της διοίκησης των βιλαετίων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]