Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν είστε καλά παιδιά, θα πάρετε τη δόση

Θα δώσουν χείρα βοηθείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτηρητές μας αν η νέα κυβέρνηση είναι καλό παιδί και προβεί σε σαφείς δεσμεύσεις για τη συνέχιση της «προ­σαρμογής»! Συζητάνε, λοιπόν, να δοθεί μία ενδι­άμεση δόση, για να μας έχουν και στο χέρι, που να καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες με το εξωτερι­κό, αλλά και την τρύπα στα διαθέσιμα, έως ότου έρθει το νέο μνημόνιο.

Η λογική είναι η εξής: Το 2ο μνημόνιο που θε­σπίστηκε τον Μάρτιο είναι... κλινικά νεκρό στους πιο πολλούς διαρθρωτικούς του στόχους (απο­κρατικοποιήσεις, τράπεζες, αγορές κ.λπ.), αλλά το δημοσιονομικό σκέλος (πρωτογενές έλλειμμα) προς το παρόν είναι εντός στόχων. Έτσι, έχει πέ­σει στο τραπέζι, με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, να δοθεί ένα ποσό που να μην τραβήξει το «χαλί» από τη νέα κυβέρνηση, έως ότου ολοκληρωθούν δύσκολες διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Διαφορετικά, η Ε.Ε. θα καλύπτει μόνο το εξω­τερικό «άνοιγμα» της χώρας, η οποία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με τα έσοδά της, δηλαδή με τον κίνδυνο των... «έναντι» σε μισθούς και συντά­ξεις προ των πυλών.

Ο χρόνος για τα διαθέσιμα του ελληνικού Δη­μοσίου μετρά αντίστροφα, με τις εκτιμήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης να κάνουν λόγο για λεφτά έως τις 20-21 Ιουλίου (όταν θα πρέπει να πληρωθούν οι προκαταβολές για μισθούς και συντάξεις Αυγούστου) και τις ληξιπρόθεσμες (και μη) οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες να γιγα­ντώνονται στερεύοντας την αγορά και προκαλώ­ντας τεράστια προβλήματα σε ταμεία και νοσο­κομεία.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ακόμη και στο σενάριο του άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι χρονοβόρες: αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και τις προγραμμα­τικές δηλώσεις θα κατέβει για συζητήσεις και για τσεκάρισμα του μνημονίου.

Η πρώτη κάθοδος υπολογίζεται περί το τέλος του μήνα. Η τρόικα – στο πιο ταχύ σενάριο – θα λάβει τα στοιχεία για να αρχίσει να γράφει την έκ­θεση προόδου.

Θεωρητικά αυτό θέλει χρόνο, άγνωστο πόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το μεσοπρόθεσμο των 11,6 δισ. ευρώ επαναπροσανατολίζεται χρονι­κά για τον Αύγουστο (αντί για τον Ιούνιο που έπρε­πε να ανακοινωθεί). Επίσης, οι Βρυξέλλες εκτι­μούν ότι η επιμήκυνση του μνημονίου κατά 1-2 έτη θεωρείται πιθανότερο να γίνει στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο και αφού πρώτα κατατεθεί ο προϋ­πολογισμός του 2013, ληφθούν δεσμεύσεις για το «κλείσιμο» του 2012 και βρεθούν οι πηγές κάλυ­ψης του επιπλέον δανείου που θα χρειαστεί.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Καταλάβατε κορόιδα....
    Δεν υπάρχει σωτηρία με όλους αυτούς, πάντα στη σφαλιάρα θα είμαστε, πένητες και ετοιμοθάνατοι, όσο συνεχίζεται αυτή αυτή η αισχρή κατάσταση....
    Εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση, να τους μουτζώσουμε και να σηκωθούμε να φύγουμε.... και ότι ήθελε προκύψει.... χειρότερα δεν θα είναι...
    Μετά άστους να ....αναμοχλεύονται μεταξύ τους...
    και ότι ήθελε προκύψει και για αυτούς και για...άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ριψασπις και δεν αξιζεις λευτεριας .

      Πηγαινε οπου θελεις , παλι θα εισαι σκλαβος του ιδιου δυναστη .
      Ελα , εδω στην αλλοδαπη να φας πικρο ψωμι , και να γευτης την σαπιλα τους .
      Ελα , νασαι ξενος και σαν την μυγα μεσ'το γαλα , καθε μερα .
      Ελα να δεις τα ηθη και τα εθιμα , ανακατεμενα σε μια κρυα σουπα και να στην δινουν να την τρως και να λες , ναι ειναι ΠΟΛΥ καλη . Διαφορετικα , θασαι τρομοκρατης και εχθρος της δηδεν κοινωνια τους και θα ζησης σαν κοσμοκαλογερος . Το μονο θετικο .
      Ελα , να φοβασε να κυκλοφορεις μετα την δυσι .
      Ελα και θα δεις οτι το χωραφι του γειτονα , απεναντι , δεν ειναι πρασινο .

      Η θα Ελευθερωσουμε την Πατριδα , η θα χαθουμε , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ .
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .

      Διαγραφή
  2. Στο φίλο 2:01
    Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα ....
    Έγραψα να τους στείλουμε στο διάβολο και να δούμε τι θα κάνουμε από μόνοι μας.
    Με τα ευρωκαθάρματα αυτά και τα εδώ τσιράκια τους δεν υπάρχει σωτηρία.
    Επειδή δεν κατάλαβες, γράφω να σηκωθούμε και να φύγουμε από την φιδοφωλιά αυτή (ΕΕ/ΟΝΕ), ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
    Για απελευθερωτικό αγώνα από μόνοι μας μιλάω,μέχρι της νίκης ή της θανής, διαφορετικά ακολουθώντας αυτούς είναι σίγουρο το τέλος μας και μάλιστα σύντομα.
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτως και συγχωμη
      Αλλα πολλοι συγγενεις μου , θελουν να διωξουν τα παληκαρια τους και κανω Τιτανια προσπαθεια να τους δωσω να καταλαβουν , αυτα ακριβως που λες .
      Ειμαστε λιγο φορτισμενοι ολοι μας και συγχωμη και παλι .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]