Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν ζητάμε αποζημίωση από τη Γερμανία;


«Κύκλοι», δηλαδή μη επώνυμες πηγές, δεν υπάρχουν μονάχα στην Ελλάδα. Υπάρχουν παντού. Επομένως, υπάρχουν και στη Γερμανία, όπως αποδεικνύεται από τις χθεσινές παραδοχές στελεχών του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δηλαδή… του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το «λάθος» που έγινε με την Ελλάδα.

Όπου «λάθος», οι Γερμανοί παραδέχονται ότι το μείγμα πολιτικής που επελέγη και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2010, μετά δηλαδή από την υπογραφή του Μνημονίου Ι, είχε σοβαρή απόσταση… από την πραγματικότητα.

Οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βέβαια, έσπευσαν να επισημάνουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονήθηκε μετά από συλλογική… συζήτηση ορισμένων από τα κορυφαία οικονομικά μυαλά του πλανήτη. Λες και η παραπάνω παράμετρος συνιστά… άλλοθι, όταν και εφόσον οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι και δανειστές κληθούν να απολογηθούν για την ισοπέδωση του μέλλοντος ενός λαού.

Άλλοθι λοιπόν δεν είναι. Αντιθέτως, η περί λάθους παραδοχή περί του Μνημονίου Ι, συνιστά επί της ουσίας ομολογία ενοχής. Ή τουλάχιστον, επαρκή αιτιολόγηση, για να διεκδικήσει η Ελλάδα στο μέλλον αποζημίωση. Για… εθνική οδύνη. Και τη συγκεκριμένη αποζημίωση, θα πρέπει να απαιτήσουμε να την εισπράξουμε. Όχι σαν τις άλλες, επίσης γερμανικές αποζημιώσεις.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εδω δεν ὲχουμε ὰντερα να στριμὼξουμε την Ζὴμενς,θα στριμὼξουμε ολὸκληρη Γερμανὶα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος θα κάνει την αγωγή ρε μεγάλε; Η κυβερνηση Παπαδήμου; Και σε ποιο δικαστήριο θα κατατεθεί; Στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης; Χλωμό το βλέπω.

    Εδω με τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στα βορεια συνορά μας πάνε να δημιουργήσουν σύχρονες εστίες δουλεμπορίου. Εννοώ οτι ολους τους λαθρομετανάστες θα τους στοιβάζουν να δουλεύουν εκεί με χαμηλά μεροκάματα όποτε τους χρειάζονται στα κατασκευαστικά ή άλλα έργα. Οταν δεν έχουν δουλειά θα τους φιλοξενουν μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν άνδρες και,μάλιστα,ιδίως,άνδρες Έλληνες να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν από μία πειθαρχημένη και σοβαρή,υπεύθυνη χώρα,όπως η Γερμανία,όλα εκείνα τα χρήματα των αποζημιώσεων,τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις που επί δεκαετίες έμεναν...'στη λήθη;ΣΚΙΑΜΑΧΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΕ.ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ Ε Π Ε Λ Ε Ξ Α Ν ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Ε Π Ι Λ Ο Γ Η ΤΩΝ ΑΥΤΗ,ΚΑΤΑ ΤΙΣ Ε Π Ι Λ Ο Γ Ε Σ ΤΩΝ ΑΥΤΕΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ 'ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΤΑ...ΤΑ ΑΛΛΑ,ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΝΑ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ,ΕΠΑΞΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]