Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα δεν έπιασε ακόμη πάτο


H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα», αναφέρει ο Χορστ Ράιχενμπαχ στο φύλλο της Die Welt που κυκλοφορεί σήμερα.

Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο». Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ο επικεφαλής της taskforce επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έλαβαν χώρα με καθυστέρηση. «Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος.

Πηγή




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αλλοι κανουν "λαθη" αλλα αλλοι πληρωνουν!
    Και για να ερθουν επενδυτες στην Ελλαδα πρεπει να πιασουμε πρωτα πατο?
    Προς τι ολα αυτα τα μετρα "οικονομικης εξυγιανσης" τοτε??
    Και πως αντιλαμβανονται καποιοι τον "πατο"?
    Να υποθεσουμε οτι ερχονται ακομα χειροτερα?Μεχρι ποτε?
    Και ποιος κερδιζει απο αυτη την κατασταση?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και είσαι εσύ εδώ για να μας "βοηθήσεις" να πιάσουμε τον πάτο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απληστια των τοκογλυφων θα ειναι και ο ταφος τους, εδω στην Ελλαδα.
    Ο Γερμανος πρωθυπουργος, της προσκυνημενης βουλης των "Ελληνων" δωσιλογων,απλα ειπε στα αφεντικα του, οτι θα κανει αυτο που του ειπαν.Θα οδηγηση συντομως στον πατο την χωρα.
    Λιγη υπομονη τους ζητησε και ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ με τιμες μοναδικης ευκαιριας.
    Ετσι νομιζουν οι κουτοφραγκοι βαρβαροι.
    Αλλα ομως τα αφεντικα , μας ξερουν αλλοιμονο πολυ καλα! και φοβουνται.
    Ξερουν οτι και οι 300+1 ειναι "ενταξει"μαζι τους , ξερουν οτι η πνευματικη και δικαστικη εξουσια ειναι μαζι τους,ξερουν οτι οι περισσοτεροι Δ.Υ ειναι και αυτοι μαζι τους,αλλα τρεμουν!
    Και καλα κανουν. Γιατι το τελος τους ειναι σιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]