Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τη μονάδα της Eurogendfor


Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή πληροφορίες περί έλευσης και παρουσίας της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor) στην Ελλάδα, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Θ. Παφίλης.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε πως οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατέληγε με την παρατήρηση πως «και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της». Να σημειωθεί -πάντως- πως η ανακοίνωση αυτή είναι ανυπόγραφη, δηλαδή κανένας δεν φέρει την ευθύνη για την συγκεκριμένη ανακοίνωση...

Επικαλούμενοι τις πληροφορίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι οι πρώτες μονάδες της Eurogendfor έφτασαν πριν από λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από τη βάση τους στην Ιταλία.

Όπως υπογραμμίζουν, «το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και δεν καλύπτεται από την τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ.», ενώ «η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες».

Διαμηνύοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη ή σκέψη θα απαντηθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα από το ΚΚΕ και τον αγώνα του εργατικού, λαϊκού κινήματος, οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν έχουν έρθει στην Ελλάδα τέτοιες δυνάμεις καταστολής, αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτές, ή άλλες παρόμοιες δυνάμεις, καθώς και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την «Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προσέξατε ότι, από τότε που πήγε το θέμα στη Βουλή, έχουν όλοι ξαφνικά πιεί το αμίλητο νερό και έπαψαν οι διαψεύσεις; Μουσίτσες. Ας μας πουν τώρα ευθέως ότι το όλο πράγμα ήταν αναμενόμενο μετά από τις ασκήσεις καταστολής πλήθους που έκανε η Eurogendfor στο Κιλκίς πριν από λίγους μήνες. Εδώ δεν χωράει αμφιβολία, γιατί το βίντεο το είδαν ακόμα και οι πέτρες στο You Tube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι ανακοινώσεις στην σελίδα της ΕΛΑΣ είναι ανυπόγραφες, όχι ειδικά αυτή. Υπεύθυνος για οτιδήποτα γράφεται είναι ο εκπρόσωπος τύπου του σώματος, ο αστυνόμος Αθανάσιος Κοκαλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]