Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελπίδα της Ελλάδας ο "μαύρος χρυσός"

  • Μέσα σε 12 χρόνια θα μπορούσε να ξεχρεώσει η Ελλάδα, αν εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της νότιας Κρήτης.
  • Μεγαλύτερη από την ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ η συγκεκριμένη έκταση.
  • Τι δείχνουν τα στοιχεία!

Ένα ολόκληρο “θησαυρό” κρύβει η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε την Πέμπτη, ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

Ο κ. Φώσκολος ήταν μεταξύ των ομιλητών σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που οργάνωσε στα Χανιά το Πολυτεχνείο.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού, το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων, το κόστος είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα.

Ξεχρεώνουμε σε 12 χρόνια…

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω αυτής της αξιοποίησης να βγάλει το χρέος της.

Ο ομότιμος καθηγητής αναφέρθηκε και στα κομμάτια της νότιας Κρήτης που κρύβουν υδρογονάνθρακες.

“Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του “Ηρόδοτου” το οποίο και αυτό ξέρομε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.

Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου”, κατέληξε ο καθηγητής.

Oι εργασίες της ημερίδας έγιναν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]