Οι Τούρκοι στήνουν μουσουλμανικούς θύλακες στα Βαλκάνια
Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στα Σκόπια δεν είναι και τόσα αθώα ώστε να αφορά μόνο τις διμερείς οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών. Γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς του Ερντογάν και του μέντορα του κ. Γκιουλέν ότι οι άνθρωποι δένονται και ελέγχονται καλύτερα όταν μεταξύ τους υπάρχει η θρησκεία του Ισλάμ.
Στόχος λοιπόν της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής εκτός των άλλων είναι η δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στη ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη που θα έχουν ως τελικό στόχο να “πνίξουν” την Ελλάδα και να διεισδύσουν στις χώρες της Ε.Ε.
Άλλωστε οι σκοποί του παντουρκισμού βρίσκονται γραμμένοι στο εγχειρίδιο των Τούρκων διανοουμένων που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες και έχει τίτλο : «Ο Χάρτης της Τουρκίας στον 21ο αιώνα».
Ούτε λίγο , ούτε πολύ αποδεικνύεται ότι οι παν τουρκικές επιδιώξεις αποβλέπουν στην ενοποιήσει όλων των λαών που έχουν προσηλυτισθεί στο Ισλάμ, είτε είναι τουρκικής καταγωγής είτε όχι.
Τα Δυτικά Βαλκάνια
Σημαντικό λοιπόν ρόλο παίζουν τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων. Δηλαδή οι Τούρκοι καταβάλλουν μεθοδικές προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσουν αυτό το περίφημο μουσουλμανικό τόξο το οποίο θα ξεκινάει από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας , τους μουσουλμάνους της Θράκης , της ΠΓΔΜ , του Κοσσυφοπεδίου και θα ολοκληρώνεται στην Αλβανία.
Προσπαθούν λοιπόν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια , στρατιωτική εκπαίδευση στα συγκεκριμένα κράτη αλλά περισσότερο θεολογική κατάρτιση στα ισλαμικά τεμένη που στήνουν κατά εκατοντάδες σε αυτές τις περιοχές.
Μιλώντας με ορθόδοξους Σέρβους στη Βοσνία μας έλεγαν ότι : «λαμβάνουν 200 δολάρια το μήνα όποιες γυναίκες φορούν και κυκλοφορούν δημόσια με την ισλαμική μαντίλα».
Υπενθυμίζουμε ότι στη Βοσνία ένας μεγάλος μισθός που μπορεί να λαμβάνει κανείς είναι τα 350 δολάρια.
Ο Νταβούτογλου
Αρχιτέκτονας αυτής της νέας τουρκικής γεωπολιτικής στρατηγικής δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούντογλου, ο οποίος χρησιμοποιεί την έννοια του “στρατηγικού βάθους” το οποίο προϋποθέτει το “γεωγραφικό” και “ιστορικό βάθος”.
Ο κ. Νταβούντογλου εκτιμά ότι: «Το οθωμανικό υπόλειμμα, που συνίσταται στις μουσουλμανικές κοινότητες των Βαλκανίων, αποτελεί παράγοντα με θεμελιώδη επιρροή στη βαλκανική πολιτική της Τουρκίας». Προσθέτει ότι, τώρα, η Τουρκία έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει κύριος των στοιχείων της οθωμανικής κληρονομιάς, που κατοχυρώθηκαν από την ιστορική συσσώρευση.
Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στα Βαλκάνια απασχολούν σοβαρά την Αμερικανική και ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που φοβούνται ότι αυτοί οι μουσουλμανικοί θύλακες ενδέχεται να γεννήσουν Βαλκάνιους τρομοκράτες.
Οι διεθνείς αναλυτές προειδοποιούν ότι μια νέα γενιά τρομοκρατών έχει παρουσιασθεί στα Βαλκάνια και είναι οπαδοί του Μοχάμεντ Ιμπν Αλ Βαχάμπα (Muhammad Ibn al Vahaba) χαρακτηρίζονται ως « φάλαγγες πρόθυμων ανθρώπων να διασπείρουν το αίμα και τον θάνατο».
Μουδιασμένη η ελληνική διπλωματία
Η Ελληνική διπλωματία σε αντίθεση με την εποχή της διείσδυσης που εφαρμόστηκε πολιτικά την προηγούμενη δεκαετία, εμφανίζεται μουδιασμένη και αμήχανη.
Η αβέβαια πολιτική του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη αποτελεί τροχοπέδη απέναντι σε κάθε λογική αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στα Βαλκάνια.
Το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Ερντογάν με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νικολά Γρουέφσκι αποτελεί μόνο το στίγμα των προθέσεων του τουρκικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου , το οποίο προωθεί σθεναρά και αταλάντευτα την πολιτική της Οθωμανικής κληρονομιάς και του στρατηγικού βάθους για να ελέγξει και πάλι τις βαλκανικές αγορές και ειδικά τις αναπτυσσόμενες όπως το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, η Αλβανία και δυνητικά η Σερβία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...