Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου κερνάει, Γιώργος πίνει...


Μήπως έχουμε νέο Εθνάρχη;

Όσο έχουμε πάει εμείς στον Άρη, άλλο τόσο έκανε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ο κ. Παπανδρέου. Είναι προκλητικό όμως το γεγονός ότι σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο κ. Παπανδρέου ο Γ΄, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι έκανε «σκληρές διαπραγματεύσεις», προσπαθώντας να μας πείσει ότι έδωσε, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κάποιο σκληρό διαπραγματευτικό αγώνα και νίκησε σώζοντας την Ελλάδα. Μάλιστα σε μια έπαρση αλτρουισμού, αφιέρωσε αυτή του τη «νίκη»…. σε όλους εμάς τους εμβρόντητους «πολίτες» αυτής της χώρας.

Tαυτόχρονα όλα τα παπαγαλάκια του διασωθέντος καθεστώτος, κατ΄ εντολή των αφεντικών τους, μας πιπιλίζουν συνεχώς το μυαλό, παρουσιάζοντας τον κ. Παπανδρέου ως τον μέγα στρατηλάτη που έλειωσε στη διαπραγμάτευση για τη σωτηρία του Έθνους. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν νέο Εθνάρχη ή κάτι τέτοιο. Όρθιο το υπουργικό Συμβούλιο «εις στάσιν προσοχής» (εξουσία γαρ) χειροκροτούσε τον θριαμβευτή που επέστρεψε από τη νέα του νίκη.

Μπράβο ΠΑΣΟΚ, είσαι άπαιχτο στην προπαγάνδα.

Βέβαια όλοι εμείς εδώ στο ελεύθερο διαδίκτυο γνωρίζουμε ότι την παραμονή της Συνόδου Κορυφής, Μέρκελ και Σαρκοζί, παρουσία και του Τρισσέ συζητούσαν επί 6 ολόκληρες ώρες μόνοι τους και όταν κατέληξαν σε συμφωνία για να διασώσουν το ΕΥΡΩ φυσικά (ποια Ελλάδα;;;), κάλεσαν απλώς τον κ. Παπανδρέου να του ανακοινώσουν εθιμοτυπικά την απόφασή τους, για την ελεγχόμενη πτώχευση, πριν την πληροφορηθεί εξευτελιστικά μέσα στη Σύνοδο. Για ποια λοιπόν διαπραγμάτευση κάνει λόγο ο κ. Παπανδρέου;

Ειπώθηκε άραγε αυτό στα ΜΜΕ;;

Ας μας πει λοιπόν δημόσια ο κ. Παπανδρέου ένα σημείο που αποφάσισαν διαφορετικά οι Μέρκελ και Σαρκοζί και αυτός δεν το δέχτηκε αλλάζοντάς το. Ένα μόνο ένα, δεν θέλουμε τίποτε άλλο. Ιδού η Ρόδος.

Φυσικά η προπαγάνδα του καθεστώτος δεν προσπαθεί να πείσει το ελεύθερο διαδίκτυο, αλλά την υπόλοιπη σε καταστολή ευρισκόμενη κοινωνία που είναι ακόμα επικοινωνιακά αιχμάλωτη, εξαρτώμενη από τα τηλεοπτικά δελτία και τα τηλεοπτικά τηλεπαράθυρα των μαϊντανών του καθεστώτος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αχ, δεν τον καταλαβαίνουμε τον Yiorgo. Η κάθε λέξη που λαλεί εμπεριέχει ένα ολάκαιρο πλήθος από συνόνυμες λέξεις.

    Η λέξη ‘διαπραγμάτευση’ (negotiation, trading) λοιπόν μπορεί να σημαίνει και την απλή ‘φλυαρία’ ή ‘συνδιάσκεψη’ (palaver), καθώς επίσης και την απλή ‘συζήτηση μεταξύ αντιπάλων’ (parley). Το να του ζητάς ένα σημείο δεν αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό εξωτερικών (εξωτερικών όπως λέμε από τον πλανήτη Άρη...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 9:28 μ.μ.

    Του Yiorgo της ομιλίες, ακόμα και τις πιο απλές και σύντομες δηλώσεις, προφανώς κάποιος τις γράφει. Οι γλωσσικές του δεξιότητες είναι μέτριες σε όλες τις γλώσσες. Φαίνεται αυτό αν έχεις μελετήσει λίγο το "word cloud" του (μια και χειρίζεσαι την Αγγλική καλά), αλλά και από το γεγονός ότι διαβάζει τα πάντα από χαρτάκια. Επίσης, οι αμφίσημοι όροι που στερούνται ακρίβειας, αλλά και κάποιοι νεολογισμοί που είναι κατευθείαν αυτοσχέδιες μεταφράσεις από τα Αγγλικά (αλλά ανύπαρκτοι στα Ελληνικά) μας βάζουν σε υποψίες. Ο Nick ο αδερφός του με τι να ασχολείται άραγε στον ελεύθερο χρόνο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρε Ανώνυμε 11:36 μ.μ.,

    Αυτή τουλάχιστον η γενιά των Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη (π.χ., Μπόρα Ντακογιάννη) και Σαμαρά ασχολούνται πάντα με δύο τινά στον ελεύθερο χρόνο τους: ή σπάνε κριτσίνια ή πεταλώνουν τζιτζίκια.

    Και εμείς φυσικά τους ψηφίζουμε, διότι μας μάθανε να πιστεύουμε τυφλά πως είναι πάρα πολυ δύσκολο γιά μας, που δεν ανοίκουμε στην πολιτική ελίτ τάξη (τρομάρα τους), να μάθουμε να σπάμε κριτσίνια και να πεταλώνουμε τζιτζίκια. Και γιατί το πιστεύουμε τυφλά τούτο;

    Διότι επίσης μας μάθανε να πιστεύουμε τυφλά στην ύπαρξη ζωής μετά θάνατον και στην μη ύπαρξη ζωής μετά το ευρώ. Και δυστυχώς τα πιστεύουμε όλα αυτά όχι μόνον στα ελληνικά, αλλά και σε πολλές άλλες γλώσσες.

    Ανώνυμος 9:28 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]