Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Telegraph: Οικονομικός Αρμαγεδώνας στην Ελλάδα

Τον οικονομικό Αρμαγεδώνα στην Ελλάδα, σχολιάζει η Telegraph. Αναφερόμενη στον έκρυθμο κλίμα το Νοέμβριο του 1973, αναρωτιέται τι κατάληξη θα μπορούσε να έχει η σημερινή πολιτική κατάσταση που εντείνεται με τους χιλιάδες διαδηλωτές, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, να πολιιορκούν την πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στα δρακόντεια μέτρα λιτότητας.

Ο Christopher Humphrys, ο οποίος έχει ζήσει στην Ελλάδα για 20 χρόνια, εξηγεί πώς ο διεφθαρμένος δημόσιος τομέας, ευθύνεται για την σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Θυμάται τους διαδηλωτές το Νοέμβριο του 73, τα αιματηρά γεγονότα που σηματοδότησαν την αρχή του τέλους για τη στρατιωτική δικτατορία που είχε ξεκινήσει το 1967.

"Τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται από το πολιτικό κλίμα της εποχής, αλλά τα περισσότερα χρόνια είναι ομαλά και ειρηνικά. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες έχουν γίνει πολύ περισσότερες από ένα απλώς ετήσιο γεγονός. Είναι ένας τρόπος ζωής. Και δεν είναι περίεργο, θεωρώντας πως η επικίνδυνη κατάσταση των οικονομικών στην Ελλάδα είναι που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή".

Στο άρθρο επισημαίνεται το χάσμα στην ελληνική κοινωνία που δεν ακολουθεί την παλιά πολιτική λογική.

"Βρισκόμαστε με ένα σοσιαλιστή πρωθυπουργό που προσπαθεί να περάσει τα μέτρα λιτότητας με στόχο το δημόσιο τομέα, και τους συντηρητικούς να δηλώνουν αντίθετοι με τις περικοπές. Η κρίση πηγαίνει πέρα ​​από τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Υπάρχει ο φόβος και ο θυμός σε όλες τις πλευρές, από τον εργαζόμενο που δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο μήνες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, στον καταστηματάρχη που φοβάται ότι θα χάσει την επιχείρησή του, καθώς οι φόροι θα αυξηθούν σταθερά.

Κάποιοι μιλούν για επανάσταση, άλλοι για μια ριζική αλλαγή στην πολιτική ιεραρχία. Αλλά πολλές πιο ήσυχες φωνές αποδέχονται ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και ότι θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΥΤΗ ειναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που επικαλεστηκε 1981 ο ΠΑΓΓΑΛΟΣ...
    αλλα η "θεια δικη" τους εφερε ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ με το "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ" & αντε τωρα να ΜΑΖΕΨΟΥΝ τα ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ..που σκορπισανε..


    ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ & η παλαια πολιτικη λογικη ..δημιουργησε & εφερε το Χασμα στην σημερινη Ελληνικη κοικωνια..με κατεξοχην τον διεφθαρμένο δημόσιο τομέας,ως αιχμη του δορατος να ευθύνεται για την σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα αυτοι δεν ητανε δημιουργοι.ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΕΣ & ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ..διοτι ενας δημιουργος μπορει να ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΕΙ το ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ & ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΥΝΘΕΣΕΙ ..αυτοι ειναι εδω και 20 μηνες ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ..ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ...& με πολλα-πολλα..ουουου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]