Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποθράσυνση των τούρκων πρακτόρων στην Θράκη καταγγέλει ο Κοραντής


Ο πάντα ευαισθητοποιημένος με τα εθνικά θέματα (και όχι μόνο) της χώρας, βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ., κύριος Κοραντής, με κρίσιμη ερώτησή του στη Βουλή, θέτει εμπρός στις τεράστιες ευθύνες της, την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της προϋπηρεσίας του στο Διπλωματικό Σώμα της Ελλάδας, αλλά και λόγω της θέσης Διοικητή στην ΕΥΠ. Μέσα από την ερώτησή του, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. θίγει ευθέως τα θέματα της δράσης των Τούρκων πρακτόρων, του Τουρκικού Προξενείου και της μη επιβολής του Ελληνικού Συντάγματος στην περιοχή της Θράκης, ενώ δεν ξεχνά να υπενθυμίσει στην κυρία Διαμαντοπούλου, υπουργό Παιδείας, την μη σύννομη δραστηριότητα του "Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης" οι οποίοι εργάζονται, χρησιμοποιώντας την Παιδεία, ευθέως για την προώθηση της τουρκικής κουλτούρας (και άλλων πολλών επικίνδυνων εθνικών θεμάτων) εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή
ΕΡΩΤΗΣΗ: 3923-3924/29-9-2010
Προς: Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου
Θέμα: Αποθρασύνονται τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη
Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο «Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» εξέδωσε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε σε τουρκόφωνη εφημερίδα της περιοχής, με την οποία αναφέρεται σε «λιμνάζοντα προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας», ζητά την άμεση σύγκλιση του «Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», ενώ υπογραμμίζει την «ανάγκη συνέχειας της τουρκικής κουλτούρας, διαμόρφωσης γενιάς συνδεδεμένης με την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και με τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και προόδου στην τουρκική γλώσσα».
Ο ίδιος σύλλογος, σε άλλη μία εκδήλωση τουρκικού σωβινισμού, γράφει στην ανακοίνωσή του , επί λέξει , τα εξής «υπάρχει μία σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης, προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».
Αυτή είναι η τραγική εικόνα, που προκύπτει όταν οι εγκάθετοι της Άγκυρας, τυπικά Έλληνες πολίτες, κυριολεκτικά κηρύσσουν ανταρσία εναντίον της Ελλάδος, ενώ η Πολιτεία περί άλλα τυρβάζει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Μέχρι πότε θα παραμένει αδιάφορος και απαθής στην δραστηριότητα των πρακτόρων της Τουρκίας στην Θράκη;
2. Δεν γνωρίζει άραγε τις κινήσεις του τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή, που έχει καταστήσει πειθήνια όργανά του σωρεία συλλόγων
«Τούρκων» δασκάλων κλπ;
3. Σε ποιες συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους, που οι εγκάθετοι της Άγκυρας παραβιάζουν ασύστολα;
Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]