Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αντιδράσεις


Τα κόμματα είναι μαθημένα να λύνουν το πρόβλημα της διαδοχής στην εξουσία με ορισμένους τρόπους. Πολύ ορισμένους. Και συγκεκριμένους. Και “σωστά”, εν πάσει περιπτώσει, πράττουν. Σε φυσιολογικές συνθήκες κοινοβουλευτικής εναλλαγής στην εξουσία.
Αλλά εδώ έχουμε μια ΕΚΤΑΚΤΗ κατάσταση. Που απαιτεί και ΕΚΤΑΚΤΗ αντίδραση. Οχι συνήθη δηλαδή αντιμετώπιση.
Και έκτακτη αντίδραση θα ήταν να καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν προκειμένω, τον λαό σε μια αδιάλλακτη συσπείρωση, ανυπακοή και αντίδραση μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.
Να αντλήσει δύναμη από τον λαό, ως κόμμα, συντασσόμενο και με τα βασικά λαϊκά αιτήματα όπως
  • οι κλέφτες στη φυλακή,
  • φέρτε πίσω τα κλεμμένα
  • στο καλό με το Μνημόνιο,
  • όχι άλλα βάρη στο λαό κλπ,
που θα του απέφεραν πολιτικά μια ευρύτατη λαϊκή συναίνεση. Που θα καθιστούσαν την αξιωματική αντιπολίτευση, ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ πολιτική. Αυτό, έχω την πεποίθηση, ότι είχαν δημιουργηθεί οι όροι ώστε να μπορει να συμβεί. Υπήρχε ο θυμός και το αναψοκοκκίνισμα από το χαστούκι. Οσο ήταν φρέσκο.
Επίσης, η λαϊκή συναίνεση και οι λαϊκοί αυτοί στόχοι θα γινόταν το σοβαρότερο όπλο, ΥΠΕΡΟΠΛΟ, στα χέρια της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να αντιμετωπίσει από θέση ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ οποιαδήποτε εσωκομματική αντίδραση, αντιπολίτευση ή πρόσωπο είχε άλλα σχέδια, συμμαχίες, στόχους και “κακές” συνήθειες, όπως στο παρελθόν. Και να παρακάμψει έτσι αυτού του είδους τα εσωκομματικά προβλήματα, που τώρα θα πάρουν ΧΡΟΝΙΑ να λυθούν, αν λυθούν ποτέ.
Δεν συνέβη τίποτε όμως. Η ΝΔ έχει, φαίνεται, δικό της “χρονο-προγραμματισμό” αντίδρασης και απάντησης στην καταστροφή που υφιστάμεθα. Δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει το λαϊκό ΥΠΕΡΟΠΛΟ. Γιατί; Εχω πολλές ερμηνείες. Αλλά δεν είναι της ώρας.
Σαν λαός έχουμε δεχτεί ένα χαστούκι. Και δεν αντιδράσαμε. Ταπεινωθήκαμε και σιωπάσαμε. Η ενδεδειγμένη άμεση αντίδρασή μας, σε ένα τέτοιο “χαστούκι”, θα ήταν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να βρούμε ως λαός έναν τρόπο, ώστε να οδηγήσουμε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση σε παραίτηση και εκλογές. Με πορείες, συγκεντρώσεις, κόμματα και πολιτικούς που θα έμπαιναν μπροστάρηδες, σε έναν τέτοιον ανένδοτο αγώνα.
Δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Δεν εξετάζω εδώ τους λόγους. Το χαστούκι το φάγαμε, το μάγουλο άρχισε τώρα να κρυώνει. Θα μας μείνει βέβαια ο πόνος. Ναι... Και θά 'ναι μεγάλος πόνος. Αλλά δεν αντιγυρίσαμε όσο ήμασταν ζεστοί. Και ήταν λάθος. Δικό μας λάθος...
Απλώς νιώθω, ότι νιώθουν πως ο κίνδυνος άμεσης απάντησης από τη μεριά του λαού, που ίσως γινόταν και εξέγερση με ΣΟΒΑΡΑ αιτήματα, παρήλθε.
Ετσι ξαναφήσαμε τα πράγματα στα χέρια των κομμάτων. Στον συνήθη καβγά τους. Με τις γνωστές ισορροπίες, εξισώσεις, συμψηφισμούς, κλπ κλπ του πολιτικού παιχνιδιού.
Βέβαια, επειδή είμαστε και απρόβλεπτος λαός, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει ως το τέλος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η ΝΔ, αφού έκανε κουμπαριές με τους Τούρκους και φρόντισε να έχει στελέχη μη εξαιρετέα από τις συνόδους Μπίλντερμπεργκ (και επομένως στελέχη που έχουν τους ίδιους εντολοδόχους με τους συμπολιτευτές τους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ), είχε την υστεροβουλία να "νίψει τας χείρας" της και να μην ψηφίσει το μνημόνιο, προφανώς προσβλέποντας σε μελλοντική επιστροφή και διεκδίκηση της ψήφου μας με "καθαρό το μέτωπο". Αυτό όμως ήταν η μόνη κίνηση που όφειλε να κάνει; Θεωρώ ότι είμαστε πλέον αρκετά πολύπαθοι και σοφοί για να ξεγελαστούμε από τους γερόλυκους με προβιά από άσπρο αρνάκι.

    Θα πρέπει να νικήσουμε τους φόβους μας και να συσπειρωθούμε σαν Έλληνες αυτή τη φορά και όχι σαν οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος. Μόνο έτσι θα είμαστε βέβαιοι ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση με ένα κοινό σκοπό: την διεκδίκηση της πατρίδας μας από τους παγκοσμιοποιητές.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαος μας συνεχιζει να ειναι αποβλακωμενος!!
    Τα μετρα του μνημονιου θα εφαρμοζονται επισημως απο την 1/1/2011!!
    Τοτε να δεις χαστουκια που θα αστραφτουν!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρθρογράφος προτείνει να πάμε,για ακόμη μία φορά, απο τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί ότι, για να μπορέσει να επιβληθεί το "μνημόνιο" στην Εληνική κοινωνία, εργάσθηκε αόκνως όλο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, σε όλη τη διάρκεια της "μεταπολίτευσης" με πρωτεργάτες αμφότερα τα "κόμματα εξουσίας", χωρίς και τα άλλα να είναι άμοιρα ευθυνών. Ο αρθρογράφος δεν έχει (ή δεν θέλει να) αντιληφθεί ότι στην πτώχευση μας οδήγησε η "κομματοκρατία", οριζόμενη σαν πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά που προτάσσει το κομματικό συμφέρον από το κοινωνκό όφελος και αποτελεί "κρατούσα άποψη" στην τρέχουσα πολιτική πρακτική.
    Όσο καθυστερούμε να καταλάβουμε αυτή την (ολοφάνερη, πιά) αλήθεια, τόσο θα καθυστερήσουμε να ανακτήσουμε την (χαμάνη) Εθνική Ανεξαρτησία μας.
    Όθων Ιακωβίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΘΩΝ.Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]