Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με προβοκάτσιες προκαλούν τους Έλληνες


  • Κάποιοι προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του τρελάδικου ή κάποιοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν την Ελληνική κοινή γνώμη;
  • Αυτές οι προβοκάτσιες αποδεικνύουν πως κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης, αλλά ταυτόχρονα και να συσπειρώσουν τους μουσουλμάνους γύρω από τον "προστάτη" τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής
Τι έγινε στην Κομοτηνή
Το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Ήφαιστος της Κομοτηνής κάποιος "άγνωστος" μπήκε στο νεκροταφείο του χωριού (πρόκειται για μουσουλμανικό χωριό) και άρχισε να προκαλεί φθορές... Τον αντιλήφθησαν οι κάτοικοι και τον κυνήγησαν χωρίς όμως να τον πιάσουν!
Το αξιοπερίεργο είναι πως μέσα σε λίγα λεπτά το περιστατικό έγινε γνωστό σε όλο το χωριό (περίπου 3500 χιλιάδων κατοίκων) και 300 άτομα μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν φωνάζοντας "που είναι η Τουρκία;" και καλώντας την να τους σώσει επειδή κινδυνεύει η ζωή τους απο τους... Έλληνες (μήπως σας θυμίζει και την περίπτωση της Κύπρου;).
Τα ίδια άτομα κινήθηκαν στο προξενείο Κομοτηνής και προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, φωνάζοντας "ελάτε να μας σώσετε"!

Μία ακόμη οργανωμένη προβοκάτσια
Συστηματικές προβοκάτσιες, που στοχεύουν στην δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος της Ελλάδας, διαπιστώνονται τις τελευταίες ημέρες. Ο κύκλος των προβοκατόρικων ενεργειών άνοιξε με την ρίψη της μολότοφ στην τουρκική πρεσβεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε με την δολοφονία ενός βορειοηπειρώτη στην Χιμάρα (αναμενόμενη όπως δηλώθηκε από τους Έλληνες της Χιμάρας) της Αλβανίας, καταφέρνοντας να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης. Σήμερα, ο κύκλος αυτός άνοιξε περισσότερο, με τον «βανδαλισμό» μουσουλμανικών τάφων στην Κομοτηνή, γεγονός που ξεσήκωσε τους μουσουλμάνους της περιοχής οι οποίοι έτρεξαν στον τούρκο πρόξενο για να του πούνε το… πρόβλημά τους!!!
Με επιφυλάξεις, ως προς το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας, είχαμε σταθεί στην περίπτωση ρίψης της μολότοφ. Δεν θελήσαμε να σχολιάσουμε την εξόφθαλμη δολοφονία του νεαρού βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα, αφού η Αλβανική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες μόνο όταν η διαμαρτυρία των Ελλήνων βορειοηπειρωτών έγινε ιδιαίτερα έντονη. Σήμερα, όμως, που όλα δείχνουν την σκοπιμότητα των συνεχόμενων ενεργειών, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε τις προβοκατόρικες τακτικές που επιμελώς σχεδιάσθηκαν για να εξαναγκάσουν κάποιους Έλληνες (χριστιανούς ή μουσουλμάνους) να προχωρήσουν σε «αντίποινα». Από την ρίψη της μολότοφ είχε καταγραφεί η άποψη πως κάποιοι επιζητούν πόλωση πριν την πραγματοποίηση του εκκλησιασμού στην Παναγία Σουμελά. Ο βανδαλισμός του νεκροταφείου εγείρει μεγάλα ερωτηματικά καθώς συμπίπτει χρονικά με την προσέλευση χιλιάδων πιστών στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας όπου αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία για δεκαετίες.
Μάλιστα, το γεγονός της διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων της Κομοτηνής ξεφεύγει από την σφαίρα της ανοησίας, αφού οι «διαμαρτυρόμενοι» προτίμησαν να απευθυνθούν στον τούρκο πρόξενο και όχι στις Ελληνικές αρχές…! Γιατί άραγε; Μήπως αυτός ήταν ένας ακόμη σκοπός της προβοκάτσιας; Δηλαδή, να δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο κύριος Σαρνίτς εκτελεί χρέη «περιφερειάρχη» στην Θράκη;
Αναμενόμενη, φυσικά, είναι η διαμαρτυρία της Άγκυρας (είπαμε, ο νταβατζής πρέπει να κάνει τη δουλειά του, αλλιώς… φροντίζει να δημιουργεί «χώρους εργασίας»), όμως μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε, με βάση τη λογική, αν ήταν δυνατόν να συμβούν βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θράκη; Η απάντηση είναι πως, όχι, ποτέ δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό στην ακριτική Θράκη…! Γιατί; Επειδή οι Έλληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουνε μάθει να ζούνε μαζί. Έχουνε μάθει σε σέβονται τα ήθη, τα έθιμα, την θρησκεία και τα μνημεία των θρησκειών. Οι Έλληνες της Θράκης, ποτέ δεν θα πραγματοποιούσαν βανδαλισμούς σε ταφικά μνημεία μουσουλμάνων, επειδή οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί δημιουργούν ένα απαγορευτικό.
Αντίθετα, η Άγκυρα θα επιθυμούσε την δημιουργία έντασης στη Θράκη. Κι αυτό, επειδή αύριο είναι η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και η πόλωση του κλίματος ίσως να «δημιουργήσει» λόγους τροποποίησής της. Όμως, η Άγκυρα επιθυμεί την πόλωση στη Θράκη (κυρίως μέσω θρησκευτικών «αιτιών») επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και η συσπείρωση των μουσουλμάνων γύρω από το τουρκικό προξενείο (και τους προτεινόμενους από αυτό υποψηφίους) δημιουργεί καλές προοπτικές για την εικόνα που η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει για την Θράκη και να την προωθήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εδώ και μήνες, φωνάζουμε πως μπαίνουμε σε περίοδο η οποία θα επιφυλάσσει προβοκάτσιες. Φαίνεται, όμως, πως κανένας δεν ακούει. Τα αποτελέσματα τα ζούμε, ευελπιστώντας να επικρατήσει η λογική… Ειδάλλως, κάποιοι μέσα ή έξω από την Ελλάδα, θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα του τρελάδικου. Και δεδομένης της γενικότερης πίεσης που επικρατεί, κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται κοντά στην έκρηξη εκείνων των Ελλήνων, που οι προβοκάτσιες της Άγκυρας προσπαθούν να τους ενοχοποιήσουν για κάτι που δεν έχουν κάνει…
Παράκληση προς τον κύριο Σαρνίτς, αλλά και προς την κυβέρνηση. Σταματήστε τις ανοησίες…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εχω την εντυπωση οτι αυτα τα προβοκατορικα "επεισοδια" ειναι απλως η αρχη!!
    Μακαρι να διαψευστω!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]