Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία σοκ του Γιώργου Παπανδρέου στο Spiegel: "Η επιβίωση της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο"!!!

  • Εμμένοντας στη γραμμή της υποταγής δεν διστάζει ο έλληνας πρωθυπουργός να μιλάει ακόμη και για την επιβίωση της χώρας, παραγράφοντας τον δικό του ρόλο σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη
  • Μετά τις δηλώσεις αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να παραμένει πρωθυπουργός και να εμμένει στην σκληρή -έως απάνθρωπη- επιβολή φρολογικών μέτρων, που φυσικά θα πληρώσουν οι μη έχοντες, αφού οι έχοντες τον πλούτο θα δικαιολογήσουν περισσότερα έξοδα στις εταιρείες τους -και θα γλυτώσουν φόρους-, ενώ εκείνοι που έχουν "μαύρο χρήμα" το έχουν φυγαδεύσει ήδη εκτός της Ελλάδας, σε ασφαλείς φορολογικά χώρες
Ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παραδέχτηκε σήμερα ότι η ίδια η επιβίωση της χώρας τίθεται εν κινδύνω, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με απεργίες, δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό και πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τη σταθερότητα του ευρώ.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο με ημερομηνία της Δευτέρας.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων παρά τις επικείμενες πανελλαδικές απεργίες.
"Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου", προσθέτει ο έλληνας πρωθυπουργός.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνουν το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, τις περικοπές στα επιδόματα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του μέσου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και της επιβολής υψηλότερων φόρων.
Στις 24 Φεβρουαρίου οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν προγραμματίσει γενική απεργία καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μαζικές πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υιοθετήσει νέα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος ως το Μάρτιο.
Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση για ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 12.7% του ΑΕΠ το 2009 στο όριο του 3%, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε, ως το 2012, με μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2010.
Σε αντάλλαγμα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης και της Ε.Ε απέσπασαν τη δέσμευση της Αθήνας, να παρουσιάσει περαιτέρω αυστηρά οικονομικά μέτρα ως τις 15 Μαρτίου, που αναμένεται να υποβάλει την πρώτη από μία σειρά μηνιαίων εκθέσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της.
Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι χώρες της Ευρωζώνης, εξετάζουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τη φιλόδοξη μείωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού με την πάταξη της δωροδοκίας της διαφθοράς.
"Αν το κράτος μας λειτουργούσε καλά δεν θα χρειάζονταν περαιτέρω περιορισμοί. Αλλά εφόσον υπάρχουν τόσο μεγάλες σπατάλες παντού, μπορούμε επίσης να κάνουμε και μεγάλη οικονομία", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ως παράδειγμα ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα μελέτης που εκπόνησε τον περασμένο χρόνο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία έδειξε ότι το 30% του συνόλου των δαπανων σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αφορά τη διαφθορα.
"Απλώς φανταστείτε πόσα χρήματα θα γλιτώναμε μόνο από την εισαγωγή υπολογιστών στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει την ευνοιοκρατία και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Ως εκ τούτου, είπε, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κράτος και δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
"Πρέπει να δούμε την κρίση ως μία ευκαιρία να θεσπίσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ο ίδιος απάντησε στις ανησυχίες των γερμανών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές.
"Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες, ώστε να επιτύχει τη μεταρρύθμιση.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθήνα έχουν βυθίσει την ευρωζώνη στη σοβαρότερη κρίση της από τότε που εισήχθη (το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα) πριν από 11 χρόνια, κάνοντας τις αγορές να εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλες επισφαλείς από δημοσιονομική άποψη χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν η επιβίωση της χωράς , είναι σε κίνδυνο καθήκον κάθε Έλληνα πρωθυπουργού είναι να την διαφύλαξη και να την διάσωση .

    Αν δεν μπορείτε , που δεν βλέπουμε να μπορείτε μ πάρα μόνο να μιλάτε φαρσί αγγλικά , και τίποτα παραπάνω , καλυτέρα να κηρύξετε εκλογές .
    Ο χρόνος σας τέλειωσε.

    Αν χαθεί μια σπιθαμή από την Θράκη , η από το αιγαίο , εξαιτίας της μαλθακής σας συμπεριφοράς , 10 χεστιδων αθηναίων.

    Τότε όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν , θα στηθούν στο σύνταγμα , και θα τους περάσουμε από λαιμητόμο. Με πρώτο τον όποιο τυχών είναι πρωθυπουργός.

    Η θα σας στείλουμε από λαιμητόμο στης Βρυξέλες .
    Η βρέστε την μαγική φόρμουλα ,αν μπορείτε , η Παρατηθείτε κ Πρόεδρε.

    Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε την δίκια σας αδυναμία , και όχι την αδυναμία της Ελλάδας και των Ελλήνων πωλητών που πολλές φορές το απέδειξαν δεν διακυβεύετε η Ελλάδα αλλά το δικό σας μέλλον και το μέλλον όλων , πολύ σωστά το είπε ο Αντώνης , αν δεν ξεφύγετε από την Μεταπολίτευση θα σας πάρει όλους μα όλους η μπάλα , και θα είναι μια μπάλα φωτιάς και λάβας , φωτιάς και λάβρας .

    The Spartians team.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεει για την οικονομία, γιατί δεν αναφέρει οτι θα διώξει όλους του λαθρομετανάστες, θα βάλει ποσόστοση 2%, θα διώξει ακόμα και τους Αλβανούς με τις κλωτσιές και έτσι θα βρει 10δισ αύριο κιόλας, γιατί:
    1. Δουλειές θα πάνε σε Ελληνες
    2. Οι Έλληνες καταναλώνουν
    3. Θυμόμαστε πολύ καλά πριν έρθουν οι Αλβανοί οτι είχαμε έναν Ροχαμή για εγκληματία και η ληστεία τράπεζας εαν γινόταν ήταν είδηση της χρονιάς, σταματήστε να μας δουλεύετε και να μας έχετε πρόβατα στη σφαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]