Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης που οδήγησαν στην χθεσινή κατάρρευση

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως προσωρινή, που βιάζεται να κλείσει 2-3 εθνικά θέματα, αδιαφορώντας αν θα κυβερνήσει για πολύ

Τόση προχειρότητα, τόση ευκολία με την οποία γίνονται τα λάθη και ταυτόχρονα τόση αλαζονεία ότι τα ξέρουν όλα, είχαμε χρόνια να δούμε σε οικονομικό επιτελείο.
Ο Γιάννος ή ο Χριστοδουλάκης, καλώς ή κακώς μας έβαλαν στην ΟΝΕ, έκαναν τα κολπάκια τους, αλλά μέσα από την τριβή έμαθαν γρήγορα πως παίζεται το παιχνίδι στις αγορές. Ο δε Αλογοσκούφης, ο… γίγαντας της οικονομίας όπως τον χαρακτήρισε πρόσφατα συνάδελφός του καθηγητής, αποδείχθηκε τόσο λίγος που δεν μπορεί να πει κανείς πολλά για το έργο του.
Όμως, το σημερινό οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει χάσει τον μπούσουλα. Αλλιώς δεν εξηγούνται όλες αυτές οι ενέργειες που πλήττουν την εικόνα της χώρας, αλλά που οδηγούν και στον γκρεμό τη χώρα.
Ερώτημα 1ο: Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να αφήσει τον Παπανικολάου του ΟΔΔΗΧ να μιλήσει για νέο δανεισμό, μία μόλις ημέρα μετά την επιτυχή κάλυψη του κοινοπρακτικού δανείου; Με το που μίλησε τα spreads ανέβηκαν στα ύψη αφού οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται κι άλλο που δεν ήθελαν.
Ερώτημα 2ο: Ποιος είπε στον Γ. Παπακωνσταντίνου να μιλήσει για ταξίδια στην Ασία και για νέες αγορές που θα πουλήσει ομόλογα; Όπως και ποιοι διέρρεαν την Τρίτη μέσα από το υπουργείο ότι η Κίνα θα αγοράσει μέρος του χρέους μας και άλλα αστεία. Με το που το άκουσαν τα λαμόγια των αγορών εκτίναξαν το spread σε επίπεδα ρεκόρ κάνοντας την Ελλάδα να παραληρεί και το Χρηματιστήριο να καταρρέει.
Ερώτημα 3ο: Αληθεύει ότι εντός του υπουργείου Οικονομικών υποβόσκει ένας υπόγειο πόλεμος μεταξύ κορυφαίων στελεχών και ποιος είναι ο ρόλος του υφυπουργού κ. Σαχινίδη σ’ αυτό; Λέγεται μάλιστα ότι ακούγονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.
Ερώτημα 4ο και σοβαρότερο: Ποιος ο ρόλος της Goldman Sachs σε όλο αυτό το παιχνίδι; Η εταιρεία αυτή δεν ήταν που πριν ένα μήνα είχε έλθει στην Ελλάδα και κορυφαία στελέχη της είχαν συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου; Τότε είχε ειπωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει deal με τη γνωστή αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Ποιο ήταν τελικά αυτό το deal. Μήπως έχει δόσεις αλήθειας το δημοσίευμα των FT για πώληση πακέτου της Εθνικής σε Κινέζους με μεσολαβητή την Goldman Sachs, ένα δημοσίευμα που οφείλεται στην κατάρρευση της Τετάρτης;
Όλα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να απαντηθούν, όπως επίσης και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την οικονομία. Είμαστε τελικά χρεοκοπημένοι, όπως είπε ο οικονομολόγος Ρουμπίνι ή κρατάμε όπως λένε ορισμένοι στο εξωτερικό.
Καθαρές κουβέντες για την οικονομία κ. Παπανδρέου.
Φυσικά, άλλο πράγμα να είσαι έξω απο τον χορό και άλλο πράγμα μέσα.
Οι μαθητευόμενοι νέοι υπουργοί πάνε από γκάφα σε γκάφα και την πληρώνουμε εμείς, οι μόνιμα χαμένοι, οι μόνιμα δαρμένοι, οι μόνιμα καλοπληρωτές...
- το οικονομικό επιτελείο με τα συνεχή λάθη έφθασε το επιτόκιο δανεισμού σε ύψος ρεκόρ
- η κυρία υπουργός στο γεωργίας, κατηγόρησε τους αγρότες ως σεξιστές
- η κυρία υπουργός στο υγείας, βλέπει ανήμπορη το κόλπο που στήθηκε και το οποίο κλέβει χρήμα για το εμβόλιο της γρίπης, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγοράσουν γάζες
- η κυρία υπουργός της πράσινης ανάπτυξης, κοντεύει να πιάσει πράσινη μούχλα αντί για ανάπτυξη
- ο Βαγγέλης βρήκε τους γες-σερ ένστολους και τους παίρνει τα νοσοκομεία, καταργεί στολές, κόβει οδοιπορικά, κόβει τζίπ, θα τους διαλύσει τα επικουρικά, κ.λ.π. πανέξυπνα μέτρα, που αν τα προσθέσεις ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ δεν κάνουν όσα παίρνουν οι σύμβουλοί του στο υπουργείο(!), πάλι καλά που δεν τους απαγόρευσε να αναπνέουν.
- στο παιδείας, άκρα του τάφου σιωπή, το τραίνο πάει μόνο του
- ο όλα τα σφάζει, με δηλώσεις στο δημόσιας τάξης, έχει προκάλεσει σε 4 μήνες όσα δεν έγιναν σε 5 χρόνια, από βόμβα σε βόμβα, από ληστεία σε ληστεία, το κέντρο πάει στο χειρότερο και πάει λέγοντας .
- ο ΓΑΠ ταξιδεύει αλλά δεν μας λέει γιατί...
- και τα προοδευτικά ΜΜΕ αυθυποβάλονται στη γνωστή στάση της γιόγκα, στην "μούγκα"
Όπως η πλειοψηφία πλέον των Ελλήνων γελάει μαζί τους και με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, έτσι και η πλειοψηφία των ξένων μας έχουν πάρει στο ψιλό ως χώρα και κοπανάνε αλύπητα. Ο yorgo (πρωθυπουργός της Ελλάδας) είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για τους ξένους, από όπου και να προέρχονται. Άλλοι προσβλέπουν σε οικονομικά κέρδη και άλλοι σε εθνικά.
“Ανοίξαμε Και Σας Περιμένουμε”, ονομάζεται το γωνιακό μαγαζάκι που διευθύνει ο yorgo και κάνει πολύ καλές προσφορές... Με μία οδοντόπαστα προσφέρεται μία ferrari σαν δώρο...
Κάποιοι ρομαντικοί πιστεύουν ότι δεν ευθύνεται ο yorgo αλλά οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε και ότι σε λίγο καιρό θα φτιάξουν τα πράγματα.
Πζροσωπικά πιστεύω ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο yorgo και η πιστή παρέα των ΜΚΟ που κυβερνά. Εκείνος άνοιξε ορθάνοικτα τις πύλες στον ξένο παράγοντα, γιατί έτσι πιστεύει,έτσι δούλευε και έτσι θα δουλέψει.
Τα ξένα συμφέροντα που τον χρησιμοποιούν, γνωρίζουν πολύ καλά την ανικανότητα του να κυβερνήσει και ότι πολύ γρήγορα ο λαός θα καταλάβαινε. Για αυτό ουσιαστικά τον "βοηθάνε" με την οικονομική κρίση δίνοντας του άλλοθι στην εφαρμογή των συμφωνημένων.
Για αυτό επίσης βλέπουμε και απορούμε, να βιάζεται τόσο πολύ για κάποια θέματα π.χ ιθαγένεια, Καλλικράτης, Χάγη και την ίδια στιγμή να μην έχουν εκδοθεί ακόμα προεδρικά διατάγματα για αρμοδιότητες υφυπουργών και να μην υπάρχουν Γενικοί Γραμματείς...
Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως προσωρινή, που βιάζεται να κλείσει 2-3 εθνικά θέματα, αδιαφορώντας για το αν θα κυβερνήσει για πολύ. Και ο ίδιος (ο yorgo) αποπνέει αέρα προσωρινού πρωθυπουργού, που έχει άλλα επαγγελματικά σχέδια για του χρόνου.
Αυτά είναι αφύσικα πράγματα για κυβέρνηση με 160 βουλευτές και 10,45% διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Δεν στέκουν στην λογική επεξεργασία.
Ταυτόχρονα (ο yorgo), κρατάει με νύχια και με δόντια μακρυά, το ίδιο το κόμμα που τον ανέδειξε, με τα γνωστά αποτελέσματα αντιθέσεων, αντιδράσεων και εσωτερικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να φοβάται πολύ το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα.
Θα επιμείνω ότι η "οικονομική κρίση" της Ελλάδας είναι προσχεδιασμένη και στημένη από φίλιους διεθνείς κύκλους του yorgo, που εδρεύουν στο citi και new york, με ένα και μόνο σκοπό. Να Κάνουν την Κρίση Ευκαιρία.
Σαφώς υπάρχουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα και σαφώς η Ελλάδα θα δανείζεται, όπως κάνει από το 1821 άλλωστε... Και πολλές ακόμα ευρωπαικές χώρες...
Το παιχνίδι όμως με τα spreads γίνεται από ένα κλειστό club, γνωστό πλέον στους περισσότερους, συνεπικουρούμενου από ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ.
Όμως, όπως ακριβώς ο yorgo "άνοιξε" την Ελλάδα στα σχέδια των ατλαντιστών, άνοιξε ταυτόχρονα και την Ε.Ε διαμέσου της χώρας μας. Η Ε.Ε και η ευρωζώνη μπάζει νερά και η "τρύπα" είναι η χώρα μας. Για αυτό και η Γερμανία έχει σκυλιάσει. Ποτέ δεν την θυμάμαι τόσο επιθετική μαζί μας.
Δεν μας ήξεραν; Τώρα μας έμαθαν;
Φοβούνται το 3% που αντιπροσωπεύει η οικονομία μας, στην ευρωζώνη;
Όχι, θα έλεγα ότι φοβούνται την πολιτική αποσταθεροποίησης του yorgo and friends.
Δυστυχώς μέρα με την μέρα βλέπω, ο ακατανόμαστος να είχε δίκιο όταν είπε υποτιμητικά, "Δεν κάνει για πολιτικός το παιδί".
Όλα τα κακά ξεκίνησαν το Νοέμβρη με τη περίφημη πια τηλεοπτική δήλωση του ΓΑΠ ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης (υπονοώντας προφανώς ότι ήλθε αυτός ως μεσσίας να μας σώσει).
Την επόμενη ημέρα αρχίζει ο Γολγοθάς με τα σπρέντς των ομολόγων που έφτασαν, κάποια στιγμή προχθές και στις 360 μονάδες βάσης πάνω από τα γερμανικά. Από το Νοέμβριο δεν έχουμε πάρει ανάσα, αφού ο κάθε δυσκοίλιος τεχνοκράτης της Ε.Ε. και κάθε ξένο οικονομικό έντυπο βγάζουν τα απωθημένα του στην Ελλάδα. Το γιατί ο yorgo δεν απευθύνθηκε στην ελληνική αγορά (μέσω της Εθνικής) για διάθεση των ομολόγων, είναι ένα ερώτημα που ούτε ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορέσει να απαντήσει... Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως πληθώρα εγχώριων τοκογλύφων θα έτρεχαν να κερδίσουν από την ευκαιρία που έδωσε ο yorgo...
Πάμε στο αγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά ο τιμονιέρης της βάρκας έχει ήδη πέσει μέσα στο ποτάμι και κάνει μπουρμπουλήθρες.
Και η ερώτηση είναι:
Οι ξένοι μας φταίνε, κύριε Παπανδρέου, όταν δεν έχεις επίγνωση ότι ένας πρωθυπουργός πρέπει να προσέχει τα λόγια του όταν μιλάει στην τηλεόραση;
Λέγονται τέτοιες κοτσάνες από το στόμα ενός πρωθυπουργού;
Δυστυχώς δεν τελειώνει εκεί το πράγμα, αφού τη σκυτάλη παίρνουν και τα άλλα παιδάκια της σοσιαλιστικής παιδικής χαράς.
Αρχίζουν οι παλινωδίες των άσχετων (και σκοτωμένων μεταξύ τους) στελεχών (Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Παπουτσής, Λοβέρδος, Μπατζελή και το λοιπό συναπάντημα), που κάθε φορά που μιλάνε ρίχνουν λάδι στη φωτιά της Ελληνικής οικονομίας και γεμίζουν με προμήθειες τις τσέπες των δειθνών κερδοσκόπων, σε βάρος της χώρας μας βέβαια.
Ο Γιωργάκης είναι άσχετος και επικίνδυνος και πρέπει να πάρει πόδι το συντομότερο δυνατό! Ακούς Αντωνάκη; Αλλά, ξέχασα... Κι εσύ δεν βιάζεσαι να παραλάβεις χάος... Προτιμάς να αναλάβεις την κυβέρνηση όταν η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να ανέρχεται δυναμικά... Μέχρι τότε μπορεί η χώρα να έχει απωλέσει εθνικά κυριαρχικά διακαιώματα σε μέρος του Αιγαίου, να έχει "χάσει" τη Θράκη και να υπάρχει και μία Κύπρος πολύ διαφορετική από ότι είναι σήμερα, αλλά εσένα δεν σε ενοχλεί, αφου δεν θέλεις να δοκιμασθείς στα δύσκολα και προτιμάς να στηρίζεις το yorgo μέχρι να έρθει το κατάλληλο timing για να μας σβερκωθείς... Αχ, πατριώτη μου εσύ...
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]