Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πλήρης η απαγόρευση της μαντίλας στο γαλλικό δημόσιο»

Στο δρόμο της Δανίας και η Γαλλία

Η πλήρης απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας θα είναι απόλυτη στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα ο κομμουνιστής βουλευτής Αντρέ Γκερίν, πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής αρμόδιας για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα στη Γαλλία.
«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στους δημόσιους χώρους που είναι ανοικτοί για το κοινό η ολοκληρωτική απαγόρευση της μαντίλας θα είναι απόλυτη», δήλωσε ο κ. Γκερίν μιλώντας στην εφημερίδα «Φιγκαρό» λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της έκθεσης της επιτροπής.
Αφού εξέφρασε την ευχή να θεσπιστεί «ένας γενικός νόμος» υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει μεγάλος αγώνας κατά της μπούρκα που δεν είναι άστοχο να πει κανείς ότι είναι «το ορατό σημείο ενός παγόβουνου μαύρης αντίδρασης».
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL ανέφερε ότι «την ιδέα ενός γενικού νόμου συμμερίζεται η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής» της οποίας ηγείται.
Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα που την φορούν περίπου δύο χιλιάδες γυναίκες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τάχθηκε υπέρ μιας απόφασης του κοινοβουλίου «χωρίς διφορούμενα».
Μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (57%) υποστηρίζει την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τη μαντίλα σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Le Point».
Δανία: «μπούρκα και νικάμπ τέλος»
Η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη Δανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων» για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.
«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: η μπούρκα και το νικάμπ-της μαντίλας που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο- δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Δανίας. Συμβολίζουν μία αντίληψη της γυναίκας και της ανθρωπότητας στην οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θέλουμε να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας.
Η κοινωνία της Δανίας είναι «δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία, που αντικρίζει κατάματα το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, είτε σε μία σχολική κοινωνία, είτε στον χώρο εργασίας», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. «Γι αυτό θέλουμε να καταργήσουμε αυτή την αμφίεση στην κοινωνία της Δανίας», αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» για να επιβληθεί η πλήρης απαγόρευση.
Οι δηλώσεις του Δανού πρωθυπουργού έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δείχνει ότι είναι ελάχιστες -περίπου 100 έως 200- οι γυναίκες στη Δανία που επιλέγουν αυτή την αμφίεση. Στη Δανία ζουν περίπου 100.000 μουσουλμάνες, αλλά μόνο το 0,15% από αυτές δηλώνει ότι θα φορούσε νικάμπ. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δύο δημοσκοπήσεις για το μεταναστευτικό.
    Ψηφίστε τώρα στο:
    www.gnomodotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γινοταν αυτο στην Ελλαδα, θα εσειετο η γη ολοκληρη απο τους "αντιρατσιστες" και τα θολοκουλτουριαρικα ΜΜΕ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]