Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τριεθνή επιτροπή για την παράδοση του ΡΚΚ ανακοίνωσε η Τουρκία

Τουρκία, Ιράκ και ΗΠΑ θα σχηματίσουν ειδική ομάδα αξιωματούχων η οποία θα συντονίσει τις ενέργειες για την επιστροφή στην Τουρκία μελών του κουρδικού κινήματος του ΡΚΚ από το στρατόπεδο Makhmour, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Beşir Atalay.
Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού έγιναν από τη Μ¨οσχα την οποία επισκέφτηκε με σκοπό να ενημερώσει την ηγεσία του Κρεμλίνου σχετικά με τις δημοκρατικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.
Ο Beşir Atalay επεσήμανε πως η Τουρκία επικεντρώνει προς το παρόν τις κινήσεις της στο στρατόπεδο Makhmour όπου βρίσκονται οι περισσότεροι Κούρδοι.
Το σχέδιο «επιστροφής» περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συμπλέγματος οικισμών κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ-στην περιοχή Habur-ώστε να στεγαστούν εκεί όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα.
«Νομίζω πως πάνω από το 50% από αυτούς (τους Κούρδους) θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία» δήλωσε ο Beşir Atalay, τονίζοντας πως: «Εχουν χωριά και σπίτια. Αφησαν τα σπίτια τους και τώρα θέλουν να μείνουν ξανά σε αυτά. Εχουν οικογένειες και συγγενείς εκεί»

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]