Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραήλ - Τουρκία - Ελλάδα: Παιχνίδια στην γειτονιά μας.


Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο αυτές χώρες παραδοσιακές συμμάχους των ΗΠΑ και βασικές στην επιδιώξει για υλοποίηση των σχεδίων των τελευταίων στην Μέση Ανατολή.
Είναι γνωστό πως ο άξονας των δυο χωρών ενισχύθηκε ιδιαίτερα πολιτικοστρατιωτικά με τις ευλογίες των ΗΠΑ ειδικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Η Τουρκία προχώρησε σε σημαντικές αναθέσεις στρατιωτικών προμηθείων στο Ισραήλ εκμεταλλευόμενη την σίγουρα μεγάλη τεχνογνωσία και τεχνολογία που διαθέτει το δεύτερο.
Από την άλλη το Ισραήλ αναζητούσε στρατηγικό βάθος και χώρο που να μπορεί να ασκηθεί αλλά να προσομειώνει ταυτόχρονα τις εδαφικές συνθήκες των μεγάλων αντιπάλων του στην Μέση Ανατολή(Συρία-Ιράν).
Για πολλά χρόνια λοιπόν υπήρχε αγαστή συνεργασία ειδικά σε στρατιωτικές ασκήσεις τόσο στον αέρα(Anatolian Eagle) τόσο στην Θάλασσα (Litle Mermaid).
Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό όμως μια σύγκρουση ανάμεσα στις δυο χώρες, μια αντιπαράθεση που βάζει σε κίνδυνο των άξονα ανάμεσα τους.
Μέσα από την καχυποψία που με διακρίνει για τα πραγματικά αίτια αυτής της αντιπαράθεσης και ακόμη περισσότερο το κατά πόσον είναι πραγματική και όχι ένα παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου στην περιοχή θα πάω ένα βήμα παραπέρα.
Ας υποθέσουμε πως υφίσταται όντως, τότε προφανώς η Τουρκία του κυρίου Νταβούτογλου αισθάνεται τόσο ισχυρή ώστε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ισραήλ.
Είναι η ευκαιρία της Ελλάδος ψυχρά και ορθολογικά να φροντίσει να καταστεί αξιόπιστος σύμμαχος με το Ισραήλ.
Οφείλει να πάρει την θέση που έχει εγκαταλείψει στην Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία ενδεχομένως να βρίσκεται εμπρός στο μεγαλύτερο λάθος της τα τελευταία 50 χρόνια.
Ούτε η ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ θα επιτρέψουν μια Τουρκία υπερδύναμη στα πόδια τους να ασκεί νεο-οθωμανικές πολιτικές και παίζοντας ανατολίτικα παζάρια.
Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν αυτή την στιγμή οι Τούρκοι εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά σχέδια των αλλά για πόσο θα γίνεται αυτό.
Είστε σίγουροι πως κάποια στιγμή μια χώρα 70.000.00 δεν θα προσπαθήσει να πάρει ηγετικό ρόλο παγκόσμια; Ειδικά με την φιλοσοφία των Τούρκων.
Ποιος θα τους αφήσει; Οι ΗΠΑ; Οι Ρώσοι; Η Ε.Ε;
Το δολάριο καταρρέει, οι άνεργοι στην Αμερική αγγίζουν τα 30.000.000 δηλαδή επηρεάζεται περίπου 100.000.000 κόσμος .
Το 1/3 της πανίσχυρης Αμερικής στο φάσμα της πείνας.
Τι θα σώσει αυτή την χώρα από την διάλυση;
Εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός;
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η γειτονιά μας είναι θέατρο επιχειρήσεων… Εμείς πόσο αμέτοχοι θα μείνουμε;
Βάλτε στην εξίσωση λοιπόν Τουρκία - Ισραήλ - Κουρδιστάν - Αγωγούς - Ρώσους - Πετρέλαια (Μ.Ανατολής και Αιγαίου) και θα καταλάβετε ότι μάλλον είμαστε θεατές από την τηλεόραση.
21.10.2009
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Casius

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. μια λογικη απαντηση χωρις θεωριες συνωμοσιας και περιττες ελπιδες για τους πνιγμενους τα μαλλια κλπ http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=126&tx_ttnews[tt_news]=1211&tx_faq_faq=&tx_ttnews[backPid]=78&no_cache=1&print=1&type=98
    θυμιζει πουτιν vs αμπραμοβιτς ? η' οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Είναι η ευκαιρία της Ελλάδος ψυχρά και ορθολογικά να φροντίσει να καταστεί αξιόπιστος σύμμαχος με το Ισραήλ"

    Ας πουμε οτι καταφερνουμε και γινομαστε αξιοπιστος συμμαχος του Ισραηλ!!
    Αυτοι θα ειναι αξιοπιστοι προς εμας??
    Θα ειναι ανταξιοι της εμπιστοσυνης μας??
    Τι ανταλλαγματα θα μπορουσαν να ζητησουν,αλλα ταυτοχρονως χωρις να πληττεται το κυρος της χωρας μας (π.χ. οσον αφορα το Παλαιστινιακο)??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]