Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πρώτα σημάδια της κυβέρνησης του Γιώργου

Αυτό ήταν λοιπόν, ο ελληνικός λαός αποφάσισε ποιοι θα τον κυβερνήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ας δούμε λοιπόν εν τάχει το σχήμα της νέας κυβέρνησης και τα άτομα που την απαρτίζουν.
Υπάρχουν ενδιαφέροντες παρατηρήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε για βασικές κυβερνητικές θέσεις καθώς και για το πρώτο δείγμα γραφής του Γεώργιου Α. Παπανδρέου ως προς τις προθέσεις που πιθανόν να έχει.


Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κυβέρνησης: Γιώργος Α. Παπανδρέου
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με αρμοδιότητα συντονισμού των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής ορίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Σχόλιο: Σίγουρα αποτελεί ένα πολιτικό με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη νοημοσύνη ενώ και ιδιαίτερα εύστροφο. Το οξύμωρο στην προκειμένη είναι πως αναλαμβάνει μια θέση στην οποία έχει πρότερο βίο μάλλον αποτυχημένο. Θυμίζω πως ο κύριος Πάγκαλος ήταν Υπουργός Εξωτερικών την νύχτα των Ιμίων. Αντί λοιπόν το βράδυ εκείνο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ (ως γνωστόν βέβαια ο κύριος Σημίτης δεν το συγκάλεσε ποτέ) να βρίσκεται ή στο ΚΥΣΕΑ (αν είχε συγκληθεί) ή τουλάχιστον στο γραφείο του ήταν... στο studio του MEGA σε συνέντευξη με τον κύριο Χατζηνικολάου! Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν είναι αρμόδιος για το ΚΥΣΕΑ; Δηλαδή σε περίπτωση κρίσης θα φροντίσει να συγκληθεί; Θυμίζω εκτός των άλλων βέβαια και τα του Οτσαλάν...
Για τα δυο Υπουργεία σχετικά με την οικονομία δεν θα πάρω θέση μέχρι τα φρέσκα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν δώσουν τα ικανά δείγματα γραφής.
Υπουργείο Εξωτερικών: Γιώργος Παπανδρέου
Σχόλιο:Είναι η πρώτη φορά από το 1990 που ο Πρωθυπουργός κράτα και το Εξωτερικών. Τι είναι αυτό που κάνει τον κύριο Παπανδρέου να προβεί σε αυτή την κίνηση;
Μήπως τελικά υπάρχουν μια σειρά θεμάτων που οι φίλοι σύμμαχοι απαιτούν να κλείσουν και θέλει να διασφαλίσει πως θα γίνει σύμφωνα με τις εντολές τους;
Θα αρχίσουμε πάλι τις ζεμπεκιές και τα στεφάνια στον Κεμάλ;
Μήπως το θέμα της Μακεδονίας έχει λήξει και πρέπει να χρεωθεί ο ίδιος την αρνητική λύση απλά χάνοντας μέρος της μεγάλης δημότικότητας του;
Θα δούμε.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Σχόλιο:Υπήρχε περίπτωση να μην ήταν αυτός; Εδώ ολόκληρη 17Ν του δώσανε δεν θα τον ήθελαν ξανά εκεί;
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Σχόλιο: Ελπίζω η παρουσία του κου Λοβέρδου εκεί να μην σημαίνει πως οι Έλληνες δεν θα γίνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους μετανάστες.
Άλλωστε μετά τις γνωστές δηλώσεις για τους Σλαβομακεδόνες; Θα βρει αρκετό αλλοδαπό κόσμο για να συναναστραφεί και διαχειριστεί.
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Σχόλιο: Η γνωστή πολιτικός με τις συχνές παρουσίες στις συναντήσεις της γνωστής παγκόσμιας λέσχης μάλλον πήρε το Υπουργείο που ονειρευόταν πάντα.
Με τις γνωστές θέσεις του παρελθόντος για την καθιέρωση ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της Αγγλικής, μάλλον έχει την χρυσή ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της.
Αναρωτιέμαι, βλέποντας κάτι τέτοιο, πόσο αστικός μύθος ήταν τελικά εκείνη η δήλωση του κυρίου Κίσινγκερ.
Υπουργείο Άμυνας
Yπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Σχόλιο: Ο μεγάλος αντίπαλος του κυρίου Παπανδρέου βρίσκεται ανάμεσα στις ελεγκτικές συμπληγάδες του κυρίου Πάγκαλου και του κυρίου Μπεγλίτη (εκ των στενότερων συνεργατών του κυρίου Παπανδρέου).
Παραδόξως έχω την αίσθηση πως δεν είναι κακή επιλογή για το κομμάτι της άμυνας και διαισθάνομαι πως με την αναβάθμιση της ΓΓΑΕ ενδεχομένως να δούμε κάτι καλό.
Βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε και τις γνωστές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για μειώσεις σε οροφές.Αν αυτό σημαίνει αύξηση μαχητικής ικανότητα μέσω νέων τεχνολογιών και εκσυχρονισμού ας γίνει διαφορετικά θα μιλάμε με άλλους όρους.
Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την προσπάθεια να εξαφανιστεί η έννοια έθνος από την τιτλοφόρηση των Υπουργείων (βλέπε Παιδείας) καθώς και βέβαια το γνωστό θέμα με την Μακεδονία την Θράκη και το Αιγαίο.
Υπάρχουν πολλοί που λένε πως ήταν ανενεργά και τρύπες που ρουφούσαν κονδύλια. Εγώ ξέρω πως και τα δυο εκπροσωπούσαν ευαίσθητες εθνικά περιοχές και υποδήλωναν την παρουσία μας εκεί.
Τι είναι αυτό που οδήγησε στην κατάργησή τους;
Μήπως λύσεις εθνικά επιζήμιες που θέλουν να μας πλασάρουν με τον καιρό;
Μήπως αποτελεί έμμεση αναγνώριση δικαιωμάτων που άλλες εθνικές ομάδες προβάλουν εδώ και καιρό;
Τι είναι τελικά αυτό που οδήγησε τον Πρωθυπουργό σε αυτή την κίνηση;
Θα θέλαμε μια σαφή απάντηση
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
08.10.2009
Casius

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Σε λίγο, όταν αρχίσουν κι εδώ οι άντρες να παντρεύονται μεταξύ τους, εκτός από τις ζεϊμπεκιές, θα βγάλουμε μερικούς που θα χορεύουν και το χορό της κοιλίας! Γιατί δηλαδή; Μόνο οι γυναίκες θα τον χορεύουν; Διακρίσεις θα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα να σας υπενθυμισω απλα και μονο για την ιστορια και για ποιον ανθρωπο μιλαμε για τον πολυταλαντο ανθρωπο που εχρισε αντιπροεδρο της καταταλλα καινουργιας κυβερνησης του ο κ. Παπανδρεου τον κ. Παγκαλο μια συνεντευξή του στο MEGA αμεσως μετα τις ευρωεκλογες με θεμα την αποχη ειχε πει τοτε στον κ. Πρετεντερη
    ''Αυτους που απηχαν δεν θα επρεπε να τους υπολογιζουμε καθολου σαν πολιτες και για μενα να πανε να πνιγουν και δεν θελω κανενας απο αυτους να με ξαναψηφισει δεν στους αναγνωριζω ως ψηφοφορους μου''
    Εγω λοιπον δεν θα ηθελα να σχολιασω τιποτε αλλο για τον συγκεκριμενο ανθρωπο και γνωριζοντας και ολα τα παραπανω που αναφερθηκαν το αφηνω σε εσας και σε αυτους που τον ψηφισαν.

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κινηση της καταργησης του Υπουργειου Μακεδονιας- Θρακης ηταν μια απο τις προτασεις του σχεδιου Νιμιτς!!!!
    Και τι εχουμε να δουμε ακομα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]