Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Chevron ενδιαφέρεται για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου

Να προτιμηθεί ρωσική εταιρεία...

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου, Σόλων Κασίνης, επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Chevron ενδιαφέρεται σοβαρά για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Chevron, ενόψει του β' γύρου αδειοδοτήσεων, που αναμένεται να αρχίσει το Φθινόπωρο, πλήρωσε ήδη στην κυπριακή κυβέρνηση περισσότερα από ένα εκ. ευρώ, για την αγορά δισδιάστατων δεδομένων 4.795 χλμ και την Έκθεση Ερμηνείας των ερευνών. Προηγήθηκε η συμφωνία της Κυπριακής κυβέρνησης με την επίσης αμερικανική Noble Energy.
Ο κ. Κασίνης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και του Δικαίου της Θάλασσας και ότι οι ενέργειές της είναι σεβαστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες.
Το ΔΗΚΟ εξάλλου, καταδίκασε έντονα το διάταγμα της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο εξουσιοδοτεί την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου να πραγματοποιήσει έρευνες για εντοπισμό και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μέσα σε ένα από τα κυπριακά θαλάσσια τεμάχια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου, δήλωσε ότι πρέπει να καταγγελθούν άμεσα οι τουρκικές προθέσεις για διενέργεια ερευνών σε θαλάσσιες περιοχές εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης Κύπρου και Ελλάδας.
Ίσως όμως θα έπρεπε η Κυπριακή Δημοκρατία να αναθέσει τις έρευνες για πετρέλαιο σε κάποια ρωσική εταιρεία... Ο στόχος μίας τέτοιας επιλογής θα είναι καθαρά στρατηγικής σημασίας σε σχέση με την αδιαλλαξία της Τουρκίας, η οποία ξαφνικά θα αισθανθεί πως δεν θα "παίζει" με τους γνωστούς όρους των αμερικανικών εταιρειών, αλλά με κάποιους που "διψάνε" κυριολεκτικά να ξεκαθαρίσουν το αμερικανικό μονοπώλιο και να υπερασπίσουν τις επενδυτικές τους κινήσεις με κάθε μέσο και κάθε τρόπο...
Για σκεφθείτε το κύριε Χριστόφια, μιάς και είστε και αριστερός...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι ερευνες για πετρελαιο πρεπει να ανατεθουν και σε ρωσικη εταιρια αλλα και σε γαλλικη ,για να καταλαβουν οι Τουρκοι οτι οι Ε/Κ ειναι τα αφεντικα!!
    Αν αναλαβουν τετοια πρωτοβουλια οι Ε/Κ, θα βγουν σιγουρα κερδισμενοι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΟΝΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!!!!
    ΙΩΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]