Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρογλου: Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας

Ξέσπασμα ειλικρίνειας ή θρασύτητας;

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κοκσάλ Τοπτάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα είχε χτες, μετά την επιστροφή του από την Αγυρα, ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τ/κ Τύπο, στα πλαίσια της συνάντησης ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέφερε ότι η χώρα του επιδιώκει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και ότι η Τουρκία στηρίζει την επιθυμία του τ/κ «λαού» για λύση.
Ισχυρίστηκε παράλληλα ότι «η ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ» δυσχεραίνει την προσπάθεια για επίτευξη λύσης.
Από την πλευρά του, ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι «εθνική υπόθεση» τόσο της Τουρκίας όσο και του τ/κ «λαού».
Στην επιστροφή του ψευδοπρωθυπουργού Ντερβίς Ερογλου από την Τουρκία όπου μετέβη για «επίσημη» επίσκεψη και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλλάχ Γκιούλ, τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η τ/κ εφημερίδα Κίπρις.
Η εφημερίδα στεγάζει τις δηλώσεις του κ. Εργογλου στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου υπό τον τίτλο «Ερογλου: Πιστεύω ότι η Αγκυρα θα μας παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια».
Οπως γράφει η εφημερίδα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι ο ίδιος και η ψευδοκυβέρνηση γνωρίζουν το τι πρέπει να κάνουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις από την Αγκυρα.
Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του από τις επαφές που είχε στην Αγκυρα και είπε ότι η θερμή υποδοχή διέψευσε τα όσα λέγονταν για τις σχέσεις του κόμματος του με το κόμμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Απέδωσε τέλος την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που έτυχε στην Αγκυρα, στη σημασία που αποδίδει η Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]