Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοντά στην ολοκλήρωση της πολιτικής του δικτακτορίας ο Γκρούεφσκι

Αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν

η βία, η νοθεία και η... αποχή!!!


Την Κυριακή 5 Απριλίου διεξάγεται ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών καθώς και ο β΄ γύρος σε αρκετούς δήμους της χώρας, στους οποίους δεν εξελέγη δήμαρχος από τον α΄ γύρο, που διεξήχθη στις 22 Μαρτίου.
Το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται πολύ κοντά στον έλεγχο και του δεύτερου πόλου εξουσίας- αυτού της προεδρίας- αφού ο υποψήφιος του, Γκιόργκι Ιβάνοβ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να επικρατήσει του υποψηφίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM), Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι.

Ο κ. Ιβάνοβ έλαβε στον α' πρώτο γύρο ποσοστό περίπου 35%, έναντι 20% που έλαβε ο κ. Φρίτσκοφσκι.
Ως μόνη απειλή ενάντια στη σχεδόν βέβαιη επικράτηση του υποψηφίου του VMRO-DPMNE στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών προβάλλει το ενδεχόμενο ακύρωσης τους, σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπεράσει το 40%.
Ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια υποστήριξε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της ΠΓΔΜ να αποδείξει ότι έχει την ικανότητα και την πολιτική θέληση να οργανώνει εκλογές βασιζόμενες στα διεθνή στάνταρτ.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και άλλους θεσμούς της χώρας, θα συνεχίσει με αφοσίωση και ειλικρίνεια τις συνομιλίες με την Ελλάδα σχετικά με την εκκρεμότητα του ζητήματος της ονομασίας έτσι ώστε, με ειλικρινείς προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, να βρεθεί μια δίκαιη λύση, αποδεκτή και από την ΠΓΔΜ και από την Ελλάδα.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]