Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξωτερική πολιτική σε πλήρη αποσύνθεση

Ντόρα ώρα να φεύγεις...

Η ημέρα έρχεται η Ντόρα... φεύγει

Γνωστό τοις πάσι είναι πλέον πως η Ελληνική πολιτική σκηνή νοσεί. Τα δε νοσήλειά της καλείται να πληρώσει ξανά και ξανά ο Ελληνικός λαός, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος ανίκανος θα βρεθεί σε κάποια σημαντική θέση.
Μπορεί να συμβαίνουν πολλά και να βρίσκουν απόλυτα απροετοίμαστους τους "φωστήρες", αυτής της δύσμοιρης χώρας (στην Ελλάδα αναφέρομαι και όχι στην Σομαλία...) και μάλιστα να τους αναγκάζουν να εφαρμόσουν πρακτικές και πολιτικές που δεν είναι αρεστές ούτε στους ίδιους (προσπαθώ απλά να τους δώσω κάποιο άλλοθι, αυτό της κατωτερότητας...).

Μπορεί οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες (συνεπικουρούμενες από "καλοθελητές" πολιτικούς που γύρισαν ολόκληρο τον κόσμο για να διαλαλήσουν την αφερεγγυότητα της Ελλάδας) να έχουν στριμώξει πραγματικά τους υπεύθυνους πολιτικούς και άλλους "ειδήμονες"... (δεν σταματώ την προσπάθειά μου να φανώ επιεικής στην δεδομένη και αποδεδειγμένη ανεπάρκεια των πολιτικών αυτής της χώρας και της σημερινής κυβέρνησης) και να τους εξαναγκάζουν σε λήψη σκληρών μέτρων κατά των πολιτών (όχι των εχόντων, αλλά των απλών ηλιθίων που επιμένουν να πριμοδοτούν με την ψήφο τους τους -τουλάχιστον- ανεπαρκείς αστέρες του πολιτικού βίου)...
Δεν μπορώ όμως να μείνω απαθής, ούτε να επιδείξω την παραμικρή ανοχή ή συμπάθεια, αλλά ούτε έχω καμία διάθεση να κατανοήσω την ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ (είναι ο επιεικέστερος όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προκειμένη περίπτωση και για την συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια) της Ντόρας Μπακογιάννη, που επιμένει να εφαρμόζει προσωπικές πολιτικές κατέχοντας την θέση της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας!!!
Δυστυχώς, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα, η δουλικότητα και η απώλεια ισχυρής προσωπικότητας, αποδεικνύονται τα ισχυρότερα προσόντα στις ημέρες μας και επιβραβεύονται ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως. Το φαινόμενο τείνει να καταλύσει κάθε χώρο εργασίας και τείνει να γίνει κανόνας για επιβίωση σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Η ασθένεια της δουλικότητας και η προσκυνηματική τάση και στάση ζωής αποτελούν τους κύριους παράγοντες ανάδειξης.
Δυστυχώς, η κυρία Μπακογιάννη απέτυχε (και δεν θέλω να πιστεύω ότι πέτυχε...) να προωθήσει αυτά που το έθνος, η πατρίδα και η σύγχρονη πραγματικότητα απαιτούσαν από αυτήν. Μέσα από την εφαρμογή μίας πολιτικής πρακτικής, κατά την οποία ΔΕΝ ασχολείται με ζητήματα που "καίνε" και περιοριζόμενη στο να περιφέρεται και να φωτογραφίζεται με διεθνείς προσωπικότητες, προκειμένου να προωθήσει την προσωπική της "εικόνα", κατάφερε το ακατόρθωτο: ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!!
Παρά την παταγώδη αποτυχία της (πέρα από την διαμαρτυρία της στην κυβέρνηση του Ούγκω Τσάβες για κράτηση Έλληνα ναυτικού), ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχίζει να την κρατά στην θέση της και να της επιτρέπει να συνεχίσει την καταστροφή, που δυστυχώς διαφαίνεται πως δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να σταματήσει!!! Η κόρη του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει κατορθώσει να μην μπορεί να αμυνθεί η χώρα μας (με προσωπική της υπαιτιότητα, για λόγους που αναφέρθηκαν πριν) και στα πιό απλά ζητήματα, όπως το θέμα της κυριαρχίας στο Αιγαίο (μην ξεχνάμε το σουηδικό πλοίο που "έκοβε" βόλτες σε Ελληνικά νερά) ή στο ζήτημα της απόπειρας βιασμού της ιστορίας (αν και πρέπει πλέον να ομολογήσουμε ότι ο βιασμός έχει επέλθει αδιαμαρτύρητα εκ μέρους της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών) αρκούμενη κάθε φορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις προσπαθώντας ανεπιτυχώς να απαντήσει σε γελοιότητες των Σκοπίων... Και δυστυχώς, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα δεν σταματούν μόνο σε αυτά τα πρόχειρα παραδείγματα... Χρειάζεται ειδική ομάδα να ασχοληθεί με συγγραφή τόμων όπου θα καταγράφεται η ελλιπής πολιτική δράση και η μηδενική πολιτική σκέψη στρατηγική εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη...
Ας δούμε μερικά από τα πολύ πρόσφατα γεγονότα, που συνέβησαν κάτω από την ευθύνη της Ελληνίδας ΥΠΕΞ και ας αναλογιστούμε τι πρέπει να γίνει ή τι οφείλει να κάνει τελικά η Ντόρα:
1. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους...
- Συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κ. Ταλάτ, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
- Συνάντηση του Προέδρου Ομπάμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σε προβληματικό πλαίσιο.
- Συνάντηση του Προέδρου Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, μετά από αναξιοπρεπείς συμπεριφορές της ελληνικής πλευράς, που δεν ταιριάζουν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε..
- Απουσία και της παραμικρής νύξης από πλευράς Προέδρου Ομπάμα για το θέμα του Αιγαίου, ως προς το οποίο υποτίθεται θα του ζητούσαμε να συμβουλεύσει την Τουρκία.
- Αποστασιοποίηση της Ελλάδας από τους κεντρικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.
2. Τι άλλο θα έπρεπε να έχει συμβεί, ώστε να παραδεχθεί η κυβέρνηση την αποσύνθεση στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και την ανάγκη ανάταξης αυτής της προβληματικής και ζημιογόνου κατάστασης;
3. Η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να αποκτήσει οργάνωση, πολιτική στρατηγική, τακτική και πολιτικές δεξιότητες, που αποδεδειγμένα πλέον η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν διαθέτει. Ζητάμε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που είναι σε θέση να υποστηρίξει την συνέχιση της ύπαρξης της κυρίας Μπακογιάννη στη θέση της υπουργού στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;
Κυρία Μπακογιάνη, αν αγαπάτε αυτή τη χώρα, αποδείξτε το ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Παραιτηθείτε από τη θέση σας, παραιτηθείτε από την πολιτική... θα είναι η μέγιστη συνεισφορά σας στον τόπο και θα σας θυμούνται γενιές ολόκληρες γι αυτή την ανιδιοτελή σας πράξη.
Σκεφθείτε το, είναι σοβαρή, ειλικρινής και γεμάτη συμπάθεια αυτή η πρόταση: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ... Σε ένα έσχατο δείγμα αγάπης προς την πατρίδα...
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Προκειμένου να θεωρείται έγκυρη, η παραίτηση θα πρέπει να γίνει στο Μαξίμου και όχι στον Λευκό Οίκο...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]