Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκάλυψη του BBC: UCK οι αιμοσταγείς δολοφόνοι του Κοσόβου

Τα ανδρείκελα των ΗΠΑ στα Βαλκάνια αποκαλύπτονται

Σειρά έχουν οι "συνάδελφοί" τους

στην Τουρκία και στα Σκόπια


Σε απαγωγές χιλιάδων κατοίκων του Κοσόβου είχε προχωρήσει ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου, γνωστός ως UCK κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών το 1999.
Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα του BBC (βλέπε εδώ), περίπου 2.000 Σέρβοι, Αλβανοί και αθίγγανοι Κοσοβάροι είχαν απαχθεί από τον Αλβανικό Στρατό. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις δολοφονήθηκαν για τα όργανά τους. Όπως ισχυρίζεται το τμήμα ερευνών του βρετανικού δικτύου, οι αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς καταστράφηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.

Αποκαλύψεις από πρώην κρατούμενο του UCK
To BBC στηρίχθηκε, εκτός των άλλων, και σε έναν πρώην κρατούμενο του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα μέλη του UCK μεταχειρίζονταν βάναυσα τους φυλακισμένους, ενώ τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων και μαχαιριών.
Περίπου 400 Σέρβοι πολίτες απήχθησαν μετά την ανατροπή του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς από την περιοχή του Κοσόβου σύμφωνα με τον Σύλλογο Οικογενειών των Αγνοουμένων στη Σερβία. Εκτιμάται ότι κανείς από αυτούς δεν βρίσκεται στη ζωή.
Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης του Κοσόβου
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Τατσί απέρριψε τους ισχυρισμούς της έρευνας του βρετανικού δικτύου, δηλώνοντας πως όποιες απαγωγές έγιναν μετά τη λήξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών ήταν αποτέλεσμα μεμονωμένων ανθρώπων και όχι από το επίσημο πολιτικό σκέλος του UCK. Πρόσθεσε δε, πως η κακομεταχείριση των κρατουμένων ήταν η ελάχιστη δυνατή.
Ο «UCK» και οι προστάτες του στα Βαλκάνια
Οι Αλβανοί μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου δεν κάθονται με δεμένα τα χέρια. Από το 1991 έχουν ιδρύσει τον «UCK». Τον «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσόβου», όπως τον αποκαλούν. Με πρώτο πυρήνα Αξιωματικούς Αλβανούς του πάλαι ποτέ κραταιού πολυεθνικού στρατού. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο στρατός αυτός με την έναρξη των γεγονότων και την απόσχιση Κροατίας και Σλοβενίας, διασπάστηκε με εκπληκτική ταχύτητα σε μικρότερους ομοιογενείς στρατούς Κροατών, Σλοβένων, Σερβοβοσνιοχριστιανών, Σερβοβοσνιομουσουλμάνων, Σέρβων, Σλαβομακεδόνων και Μαυροβουνίων. Τέλος, των Αλβανών του «UCK» που οι Αμερικανοί στην αρχή τούς αποκαλούν τρομοκράτες μέχρι που διαπίστωσαν ότι ήταν το καλύτερο εργαλείο, που μπορούσαν να έχουν για τα υπόλοιπα σχέδιά τους στην περιοχή.
Η Αλβανία ως κράτος είναι υπό διάλυση, ειδικά μετά το μεγάλο κόλπο με τις χρηματιστηριακές πυραμίδες, που οδήγησε όλο το χρήμα από τα χέρια των άμοιρων μεταναστών και όσων είχαν μείνει μέσα στη χώρα, στα χέρια των ξύπνιων. Το ίδιο ακριβώς που επαναλήφθηκε μετά από λίγο στην Ελλάδα, αλλά με κανονικό χρηματιστήριο και νομότυπα και εν πάση περιπτώσει κάπως πιο «πολιτισμένα» και χωρίς τη διάλυση του κράτους.
Οι αποθήκες όμως των όπλων στην Αλβανία ανοίγουν και μαζί με όλους τους κατοίκους εξοπλίζεται μαζικά και ο «UCK». Οργανώσεις Αλβανών στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες συγκεντρώνουν χρήματα και με συντονισμό από οργανωμένα κέντρα στην Ελβετία τα χρησιμοποιούν για τους «απελευθερωτικούς στρατούς», που ο ένας μετά τον άλλον να εμφανίζονται πρώτα στο Κόσσοβο και μετά στη Νότιο Σερβία, τα Σκόπια και πρόσφατα μάλιστα ακόμα και στην «Τσαμουριά», δηλαδή στην Ελλάδα. Το τελευταίο βέβαια το διέψευσαν, αλλά εκείνοι που τα συντονίζουν αυτά (η CIA, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και οι μεγαλοϊδεάτες Αλβανοί των αντίστοιχων αλλά κατευθυνόμενων πάλι οργανώσεων) είχαν εκπληρώσει το σκοπό τους.
Τα σχετικά με την Τσαμουριά και τα άλλα σχέδια που κυκλοφορούν με τους αντίστοιχους χάρτες για μοίρασμα περιοχών, μετακινήσεις πληθυσμών, εθνοκαθάρσεις, νέα σύνορα, κλπ., αποβλέπουν στο να κρατούν και το λαό μας σε συναγερμό με τα ζεστά και κρύα ντους. Γιατί έτσι επιβάλλονται πιο εύκολα σαν ειρηνοποιοί και εγγυητές της ησυχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Δηλαδή, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Οι λύκοι να φυλάνε τα πρόβατα. Και κάποιοι να υποστηρίζουν αυτό το ρόλο.
Η οργάνωση και εκπαίδευση του «UCK» σε αποτελεσματικό στρατό έγινε με συντονισμένες προσπάθειες Γερμανών και Αμερικανών στρατιωτικών μέσα στην Αλβανία. Αναφέρεται όμως και το ROSTOCK της Γερμανίας ως κέντρο εκπαίδευσης. Η στρατολογία γίνεται με δημοσιευμένες αγγελίες σε εφημερίδες των βορειοευρωπαϊκών κρατών και με μισθούς δελεαστικούς σε δολάρια. Οπλα ήρθαν και από την Τουρκία μέσω Βουλγαρίας, ισραηλινής και αμερικανικής κατασκευής σύγχρονα και αποτελεσματικά. Χρήμα άφθονο εκτός από τη διασπορά διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το επίσημο γερμανικό κράτος, αφού απαλλάσσει της φορολογίας τις προσφορές για τον «UCK» μέσω της οργάνωσης «Η πατρίδα σε καλεί». Βοηθούν και οι Ιρανοί φρουροί της επανάστασης. Σε όλα τα επίπεδα. Και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι. Το εμπόριο των ναρκωτικών φέρνει πολλά χρήματα, επίσης. Προσφέρεται, εξάλλου, η περιοχή.
Η συνέχεια στο Κόσσοβο είναι γνωστή. Ολοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν και βομβαρδίστηκε η Γιουγκοσλαβία. Δε σεβάστηκαν τίποτα. Ούτε τη νοημοσύνη μας. Μας γελούσαν κατάμουτρα λέγοντας τα πιο απίθανα ψέματα, σκοτώνοντας και ερημώνοντας μια χώρα εν ονόματι της ειρήνης. Πασπαλίζοντας με ουράνιο τα Βαλκάνια. Και οι δικοί μας οι κυβερνήτες να ψελλίζουν βλακώδεις δικαιολογίες συμπράττοντας στο έγκλημα.
Και το αποτέλεσμα εκτός των άλλων; Νέοι πρόσφυγες και από το Κόσσοβο ξεχασμένοι και αυτοί κάπου στη Σερβία. Θυμάται κανείς πως η επέμβαση έγινε για να προστατευτούν πρόσφυγες. Ο «UCK» βαφτίστηκε αστυνομία Κόσσοβου ή κάτι τέτοιο. Διάφορες ΝΑΤΟικές δυνάμεις πέρασαν από τα δικά μας λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα και μαζί με δικούς μας στρατιώτες μπήκαν θριαμβευτές και εκ του ασφαλούς (;) στην έρημη χώρα. Για να μεταφέρουν την ειρήνη, όπως είπαν, γιατί η επέμβαση είχε βαπτιστεί όπως και της Βοσνίας «Ειρηνευτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ».
Εν τω μεταξύ ο Μιλόσεβιτς έχασε την εξουσία μετά τις εκλογές, των οποίων το αποτέλεσμα είχε προδιαγράψει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Ολμπράιτ, ερμηνεύοντάς το ακριβώς όπως τη βόλευε. Οι υπόλοιποι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν. Και δε σκέφτηκε κανείς ότι έτσι δημιουργείται κάποιο προηγούμενο, ούτε ότι οι αριθμοί έχουν τη δική τους λογική που δε μεταλλάσσεται κατά το δοκούν.
Ο δυτικόφιλος αλλά εθνικιστής Κοστούνιτσα είναι στην Προεδρία, τον θέλει η Δύση. Και γιατί το ΝΑΤΟ να μη θέλει τώρα και τη Γιουγκοσλαβία; Ετσι μπαίνουν και αυτοί στο πρόγραμμα της Σύμπραξης για την Ειρήνη.
Στο Κόσσοβο αλωνίζουν πλέον οι «ουτσεκάδες» που ξαφνικά θυμούνται τα αδέλφια τους δίπλα στα Σκόπια και να και ο «Απελευθερωτικός Στρατός Μακεδονίας».
Ενα άλλον «Απελευθερωτικό Στρατό της Νότιας Σερβίας» τον διέλυσαν μόλις κατηφόρισε ο στρατός των Σέρβων, αλλά μετά και από διαπραγματεύσεις με την παρουσία βέβαια του Σολάνα. Ο τελευταίος, που παλιότερα ήταν επικεφαλής του ΝΑΤΟ με πολύ επιτυχημένη θητεία, έχει αναλάβει τώρα την εξωτερική πολιτική και τα θέματα άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ.
Δε γνωρίζουμε με τι ανταλλάγματα δέχτηκαν οι Αλβανοί να διαλυθούν ήσυχα. Λέγεται ότι τους υποσχέθηκαν αυτά που ονειρευόντουσαν για το Νότιο Κόσσοβο στα πλαίσια των αλλαγών των συνόρων και της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτών των αλλαγών που ο δικός μας υπουργός των Εξωτερικών τις αποκαλεί «βελούδινες» με ό,τι κινδύνους περικλείει το οτιδήποτε και να εννοεί.
Στα Σκόπια οι Αμερικανοί Πρόεδροι και υπουργοί έχουν από την πρώτη στιγμή εγγυηθεί την ακεραιότητα και ό,τι άλλο ζητούσαν. Εχουν σταθμεύσει και στρατιωτικές δυνάμεις από την αρχή ακόμα της ίδρυσής τους. Δηλαδή, στα Σκόπια οι Αμερικανοί έχουν βάσεις και από αυτές ενεργούν σε όλη την περιοχή και κύρια στο Κόσσοβο. Είναι η δεξαμενή υλικού και δυνάμεων. Επομένως, οτιδήποτε συμβαίνει εκεί γίνεται με την ανοχή τους.
Από το Κόσσοβο μπαινοβγαίνουν οι Αλβανοί ένοπλοι που επιχειρούν στα Σκόπια. Από την περιοχή που είναι ευθύνη της αμερικανικής δύναμης της «KFOR». Παράλληλα, ο Αμερικανός επιτετραμμένος στον ΟΟΣΑ ο Φρόουικ συναντιέται κρυφά με τους επικεφαλής του LNM ουτσεκάδες των Σκοπίων) και με τους αρμοδίους των Αλβανικών Κομμάτων των Σκοπίων και στηρίζει τη μεταξύ τους συμφωνία. Ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά εκείνο που άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ έκαναν στα κρυφά.
Για να μη φανεί ότι υστερούν οι Γερμανοί σε διαπλοκή, ο πρεσβευτής τους στα Σκόπια συναντάται με τον Τζαφέρι που εκπροσωπεί παντού τους Αλβανούς αντάρτες. Σιγά- σιγά το σκηνικό στήνεται. Οι αντάρτες προωθούνται αλλά προσεκτικά. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ συγκρατούν τους Σκοπιανούς να μην είναι πολύ επιθετικοί, και όλοι πιέζουν όλους να διαπραγματευτούν με εγγυητή βέβαια το ΝΑΤΟ.
Τον ΟΗΕ δεν τον θυμάται, είπαμε, κανείς και έτσι «υποχρεώνεται» να αλωνίζει ο Σολάνα της ΕΕ και ο Ρόμπερτσον του ΝΑΤΟ. Θα επιβάλλουν και εδώ την «ειρήνη». Νέες «ειρηνευτικές δυνάμεις», όπου επίσης περιλαμβάνονται και Ελληνικές τρέχουν να υλοποιήσουν το αποστολικό τους έργο.
Δε θα αναφέρουμε τίποτα εδώ για τους χάρτες με μοιρασιές που περιλαμβάνουν ελληνικά εδάφη. Είναι τόσο παράλογα. Οπως και οι συσκέψεις με τον Κίσιγκερ και τα άρθρα της εφημερίδας της CIA και τα άλλα για το σχέδιο «Εθνικό Κλειδί». Να επαγρυπνούμε όμως.
Για τα σαλαμοποίηση της Γιουγκοσλαβίας, τα δεινά των λαών της περιοχής, τις δυσοίωνες προοπτικές, τους πρόσφυγες, τα θύματα παρελθόντα και μελλοντικά βομβαρδισμών και πολέμων στα Βαλκάνια ευθύνονται οι Αμερικανοί ιθύνοντες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και οι δικοί μας κυβερνήτες, γιατί με την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζουν και τη σύμπραξη ή ανοχή ενίοτε στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ είναι εξίσου υπεύθυνοι.
Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και τα εθνικά συμφέροντα δεν προστατεύονται ούτε εξυπηρετούνται με αυτήν την εξωτερική πολιτική. Τα συμφέροντα της Ελλάδας δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει την Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις αυτής της κατάστασης που αποκαλείται ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. [Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης του Κοσόβου
    Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Τατσί απέρριψε τους ισχυρισμούς της έρευνας του βρετανικού δικτύου, δηλώνοντας πως όποιες απαγωγές έγιναν μετά τη λήξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών "ήταν αποτέλεσμα μεμονωμένων ανθρώπων" και όχι από το επίσημο πολιτικό σκέλος του UCK. Πρόσθεσε δε, πως "η κακομεταχείριση των κρατουμένων ήταν η ελάχιστη δυνατή".]

    Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις;
    Τα ομολογεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]