Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οπλισμός κλάπηκε, βρέθηκε, αλλά καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας

Πρόβλημα φύλαξης στρατοπέδων...

Σιγήν ιχθύος τήρησε, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το θέμα της κλοπής των πυρομαχικών που βρέθηκαν στις Σάπες του Εβρου.
Η στρατιωτική ηγεσία επωμίσθηκε όλες τις ευθύνες, διαρρέοντας πως δεν είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την κλοπή των αντιαρματικών ρουκετών Milan και πως είχε ενημερώσει μόνο για την κλοπή των όλμων 81 χιλιοστών. Ακόμα πάντως κι αν αυτό ισχύει, οι πολιτικές ευθύνες που έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένουν, καθώς είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα στον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα προβλήματα στη φύλαξη των στρατοπέδων έχουν επισημάνει οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, καταθέτοντας πολλές φορές ερωτήσεις προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Ο υπουργός με τις απαντήσεις του δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα και με τα γνωστά επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και στον τομέα του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας των μονάδων», υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου και εξηγεί ότι οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές, ενώ εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα είναι διάτρητα.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντώντας στις 24 Φεβρουαρίου για τα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα είχε υποστηρίξει πως διατέθηκαν 10 εκατ. ευρώ για τα έτη 2007-2008 για την επίτευξη του εκσυγχρονισμού της φύλαξης των στρατοπέδων με ηλεκτρονικά μέσα και πρόσθεσε: «Επιδίωξη του υπουργείου είναι να εφοδιαστούν όλα τα στρατόπεδα με τα υπόψη συστήματα ασφαλείας και να εξοικονομηθεί κατ αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, εξακολουθεί να εφαρμόζεται επιτυχώς το πρόγραμμα φύλαξης συγκεκριμένων στρατοπέδων ειδικού ενδιαφέροντος με εκπαιδευμένους στρατιωτικούς σκύλους και συνοδούς ΕΠΟΠ, γεγονός που οδηγεί στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού οπλιτών. Στην προκήρυξη πρόσληψης ΕΠΟΠ προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η πρόσληψη τριάντα πέντε (35) συνοδών σκύλων.
Οι υπηρεσίες του προσωπικού των μονάδων - υπομονάδων κατανέμονται στο προσωπικό ομοιόμορφα και αναλογικά, με δικαιοσύνη και αμεροληψία.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]