Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δίκτυο γιατρών-ιατροδικαστών μέλη της Εργκένεκον

Απέκρυπταν τις δολοφονίες!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας (ΤΤΒ) με γραπτή ανακοίνωσή του ζητά να ανασταλεί η λειτουργία του Ιατροδικαστικού Συμβουλίου (ΑΤΚ) στα πλαίσια της δίκης για την υπόθεση Εργκένεκον.
Το ΤΤΒ αναγνωρίζει το συμβούλιο και οι εκθέσεις του έχουν εξαιρετική σημασία για την έρευνα γύρω από την υπόθεση Εργκένεκον, αλλά τονίζει ότι ορισμένα από τα μέλη του έχουν στενούς δεσμούς με υπόπτους για την υπόθεση Εργκένεκον και επισημαίνει ότι κάποιες από τις εκθέσεις του ΑΤΚ έχουν αμφισβητηθεί, γράφει η τουρκική εφημερίδα Todays Zaman.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η έκθεση που συνέταξε υπηρεσία του ΑΤΚ το 2000 είχε επιτρέψει στον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Ειδικών Επιχειρήσεων της τουρκικής Αστυνομίας και βασικό ύποπτο για την πολύκροτη υπόθεση, Σουσουρλούκ, να αποφύγει τότε τη φυλάκιση.
Στην έκθεση που είχε συντάξει το ΑΤΚ το 2000, υποστηριζόταν ότι ο Σαχίν είχε χάσει τη μνήμη του μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο Σαχίν στου οποίου την κατοχή βρέθηκε πρόσφατα οπλοστάσιο με μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση Εργκένεκον. Στην έκθεση του ΑΙΚ αναφερόταν ότι ο Σαχίν είχε υποστεί "μόνιμη βλάβη" στο εγκέφαλο και στα αυτιά και επί πλέον υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Στον Σαχίν είχε δοθεί χάρη από τον τότε πρόεδρο Αχμέτ Νεντζέτ Σεβέρ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα από τους γιατρούς που συνέταξαν την έκθεση για τον Σαχίν το 2000, ο καθηγητής Ερμπίλ Γκιοζούκκιρμιζι, εξακολουθεί να είναι μέλος του Ιατροδικαστικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής ενώ παράλληλα είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος (ΙΡ), ο αρχηγός του οποίο Ντογού Περιντζέκ βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση Εργκένεκον και θεωρείται ένα από τα ηγετικά στελέχη της. Μάλιστα το Εργατικό Κόμμα είχε δηλώσει ότι θα ανέθετε το υπουργείο νεολαίας και αθλητισμού στον Γκιοζούκκιρμιζι αν ερχόταν ποτέ στην εξουσία, γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Ο Γκιοζούκκιρμιζι ήταν μέλος της "Επιτροπής Ταλάτ Πασά" που συνέστησε τo 2007 ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεκτάς για να αποκρούσει τους ισχυρισμούς περί γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 από τους ΟΘωμανούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκιοζούκκιρμιζι είχε επίσης στενούς δεσμούς με τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Κεμάλ Αλεμντάρογλου, τον επιχειρηματία Ιμπραχίμ Μπελί, τον καθηγητή Εμίν Γκιουρσές, και τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Εμίν Γκουρσές. Όλοι έχουν κριθεί ύποπτοι για συμμετοχή στο σκάνδαλο Εργκένεκον.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]