Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλούν με αναχαιτίσεις εντός Ελληνικού εναέριου χώρου οι Τούρκοι!!!

Θεωρούν δικό τους

τον Ελληνικό εναέριο χώρο!!!


Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με απειλές αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που προσεγγίζουν ακριτικά νησιά, και πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Ανδρου.
Παραμονές Χριστουγέννων δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από συνολικά 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 10 παραβιάσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, άμεσα και... αποτελεσματικά, από την Πολεμική μας Αεροπορία, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.

Εξάλλου, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ελικόπτερο του στρατού, καθώς πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, κλήθηκε από τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί, όπως είπαν, πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις Οινούσσες, όπου ελληνικό ελικόπτερο απειλήθηκε με αναχαίτιση.
Την ίδια ώρα οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται επικίνδυνα και με τις πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Άνδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», χθες το μεσημέρι -περίπου δύο εβδομάδες μετά την εισβολή δύο τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία- σημειώθηκε διπλή διέλευση τουρκικών αεροσκαφών μέσα και στα όρια του πεδίου βολής, η οποία τελικά κατέληξε σε υπέρπτηση τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι σε πολύ χαμηλό ύψος.
Αρχικά, διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, τέσσερα αεροσκάφη διέσχισαν στο μέσον το πεδίο και μετά ένα F-16 πέταξε κατά μήκος του ανατολικού ορίου.
Χθες στο FΙR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 16 τουρκικά F16, εκ των οποίων οπλισμένα, σε δύο σχηματισμούς, παραβιάζοντας δέκα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Ψαρών, ενώ έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]